ili preseces kablove, zalemis na svaki po jedan dodatni kabl od 5-6cm (iseces neki molex produzni toga barem ima) i izoliras lemove![]()
xWoLf je napisao(la):(za ovo jos nisam siguran, posto sam danas prvi put drzao ugasen kompjuter, ukljucujuci i OFF prekidach na napajanju, duze od 6 sati) pri paljenju, kao da nije hteo da se upali.. tj krenuo je da radi pa se ugasio, pa posle 1 sekundu sam upalio i nastavio do kraja normalno sve u win-desktop.. desavalo mi se nesto slicno i kad sam prvi put ukljucio komp nakon povezivanja samo sto sam onda isao u bios da iskljucim serijski port/floppy/integrisanu zvucnu i sl. gluposti.. kad sam kliktao save&exit desavalo se, ali samo tada, da se ploca samougasi i posle 1 sekundu upali... WTF???
xWoLf je napisao(la):gde se kachi onaj dodatak za firewire/sata koji omogucava prikljucenje tih uredjaja odpozadi? firewire ide u crveni port pored usb.. a sata ide u bilo koji sata ili u jedan od ona 2 sto su beli/narandzasti (to me najvise i buni)
xWoLf je napisao(la):b) u vezi ta 2 sata porta na ploci.. koliko sam shvatio njih ne obezbedjuje ich, nego ide preko onboard chipa... koja je generalno svrha ova 2 porta, tj mogu li ja imati ikakve koristi od njih? imam 2 sata harda jedan je sistemski a drugi je za podatke.. i imam 1 sata dvd rezach i 2 ide rezacha... Koliko sam procitao ova 2 porta nisu butabilna? plasim se da stavim hardova na njih.. da mi nesto ne s****.. ustvari mislio sam hardove da bodem u one crvene sata portove, ali ako su ova 2 brza bolja, onda sto da ne?? molim detaljnije objasnjenje...
Pa to ti je ionako dodatni kabel... Ako ne daj bože crkne, jednostavno ga ne spakuješ u kutiju, kažeš da si ga izgubio ili nešto tako![]()
prosto je neverovatno koliko ljude b... ona stvar da odgovore na nesto sto znaju i to uglavnom samo zato sto ih mrzi...
prosto je neverovatno koliko ljude b... ona stvar da odgovore na nesto sto znaju i to uglavnom samo zato sto ih mrzi...
u tom istom manualu o kojem ti pricas nista ne pise o dodatnom hladjenju od 10-20 sekundi od strane napajanja..
a za dodatni beli i narandzasti sata , koji nisu deo chip set podrske vec ide preko marvelovog kontrolera su jasno napisali da nije butabilan, vec samo za podatke ili nesto slicno......
i tako dalje...
vidis da sam nesto ipak i procitao
![]()
a da mozda inercija ne nastavi da obrce ventilator nakon gasenja racunara :d
tj, da li ti mislis da ventilator mora odmah stati nakon shut down-a
a mozda ostane i malo struje viska
probaj da ga po gasenju racunara rucno zaustavis pa vidi hoce li se ponovo pokrenuti
Imam i ja jedno pitanje za P5Q Pro, planiram uskoro kupovati novi kompjuter baziran vjerovatno na Q9550 a još nisam odlučio o ploči, da li da idem na P5Q Pro ili na P5Q? Da li ima još nekih razlika između njih osim što P5Q Pro ima dva PCIe x16? Ako se ne varam tu o obzir dolaze samo crossfire kombinacije, ne i SLI? Kako god bilo nisu velike šanse da bih koristio crossfire nekada, radije bih išao na "dvoglave" kartice tipa 4870x2 nego na 2 x 4870, pod uslovom da mi uopšte nešto tako jako zatreba. Da li ima još nekih razlika između te dve ploče, nekih kvalitativnih? Koliko sam vidio iz testova P5Q Pro ima taj problem da kod korištenja dve grafičke karte ako je druga dualslot onda ona prekriva SATA konektore, čak i pola njih.
Negdje se neko požalio na P5Q da se čuje zvuk iz line-out kada je kompjuter isključen.
Sugestije? Savjeti?![]()
Hajde sad budite dobri pa recite koja memorija je korektna za ASUS p5q pro ploču ?
Koja je kombinacija memorije bolja ?
4x1 GB ili 2X2 GB
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari