Šta je novo?

Asus P5P800 + Intel 3.0 S775... Pregrejavanje.

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Sklopio sam dosada 3 konfiguracije sa gore navedenim procesorom i maticnom plocom i sve tri su se isto ponasale.
Znaci montiranje kulera je odradjeno uredno, pasta je AC5 pravilno nanesena, ne previse niti premalo. Dodatnog hladjenja u kucistu nema.
Temperature su skoro indeticne za sve masine i idu otprilike ovako: racunar u idle-u daje 48-55; pri laksem opterecenju sa zatvorenim stranica ide cak i do 67 stepeni. Kada su stranice otvorene na leru radi na 42 stepena.
Sto se tice konfi nema nepravilnosti u radu, ali me zabrinjava temperatura jer se i napajanje dosta greje kako se cpu oslobadja toplote.
Sta ciniti da se cpu temperatura umanji. Posebno me zanimaju vlasnici ovih ploca da li imaju iste probleme?

pa postavi dodatne ventilatore u kucistu. naravno da se greje kada samo napajanje izvlaci topao vazduh. sa recimo 2x120mm ventilatorima bi oborio temperaturu za nekih 10-15 stepeni sigurno a mozda i vise.

a ako masine drzis na defaultu mogao bi da probas sa smanjivanjem voltaze procesoru.

Kombinacija P4P800 + s478 3.2GHz - slicni rezultati, radi bez problema.

Video sam slican problem.
Da li je moguce da se zbog povisene temperature racunar resetuje jednom ili dva puta u toku dana? Inace radi non stop jer sluzi za video nadzor???

Naravno da je moguce, ali prije je da ce se ugasiti. Moras da vidis na koliko je postavljena shutdown opcija u bios-u.
Elem uspio sam da smanjim temperaturu, sada na full load-u ne prelazi 55. Ispolirao sam hladnjak, nanjeo tanak sloj AC5-ce i naravno ubacio jednu osmicu da izbacuje toplotu. Inace sa perfomansama konfe sam prezadovoljan.

AS5 pasta se nanosi samo jedna kap na sredinu procesora i kulerom se pritisne i malo levo-desno i klik.

Nazad
Vrh Dno