Šta je novo?

Asus P5n32e-sli Da-ne

rootxd

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
ASUS P5N32E-SLI i680
Uzeh ovu plocu zamenih za moju dobru staru Foxconn p35A doplaticu nesto, nego da li ova ploca valja posto mi je prvi susret s' nForce chipset-ovima.
Uradih ponovo sistem winxp home edition sp2 zbog toga sto u radnji moram imati legalan softver a imam home edition licenciran, pa krenuh s' testovima i...Iznenadjenje.

Ploca dobra "kida" perfomanse bar za 10% bolje od chipseta p35, ali jedan problem stoji tu... naravno da sve ima manu sem Jednog i Jedinog Boga Uzvisenog. Ploca bez ikakvog opterecenja se greje kao luda, sto i nije iznenadjenje kod ASUS-a, n'o mislim da to nije problem, kad daje ovakvo dobre perfomanse mislim da cu preskocit i ovu manu...

Pa ako je imao neko iskustvo s' ovom plocom dobro bi mi dosla pomoc, a i svaka informacija je dobro dosla, pa zato b3nchm3jkeri eto ukoliko ste dokoni postuj te, pisite, radite sta god hocete, nije problem. :wave:

Poslednja izmena:
Evo ja ti mogu reci par rechi za dotichnu.
mane:
-Cena
-Greje se kao luda
-Sporija je nekoliko procenata od Intel chipsetova (nije istina da kida p35 za 10%)
-Teshko se postize visok fsb, preko 425MHz
-Ne podrzava nove q9xxx procesore

prednosti:
-SLi mogucnost
-Odlichno radi sa memorijom, razno razne kombinacije i odnosi sa FSB-om (chak i ispod fsb, mada to i nije neka prednost s obzirom da ne izvlachi neki nenormalna fsb)
-Solidna za OC procesora sa visokim multijem, dosta bogat bios sa visokim voltazama (oprez)
-pozdrza e8xxx procesore
-solidan supreme fx zvuk
-bogata oprema
-osmofazni digital pwm

sve u svemu, iskreno, ja sam zadovoljan, reshio sam efikasno njeno hladjenje i uspeo sam sa oc e8400 solidno (jurim 4.0GHz, al neshto ne ide) :) SLi radi odlichno, osim krajzisa, al to nije do ploche. ako te neshto zanima slobodno pitaj.
takodjer evo ti link za najopshirniji thread o ovoj plochi
http://www.overclock.net/intel-motherboards/167489-asus-p5n32-e-overclocking-guide.html

Shto znaci, da vracam P35A plochu?
Stvarno primetih razliku, memorija drasticno bolje radi, nisam probo veci OC CPU-a, zeza me neshto ovaj OCZ Titanium Intel, ne znam shta da joj radim, ponasha se bezveze....
Ali sve u svemu dobra mi je cena shto se tiche ploche bash' sam sitan novac dao za nju...
Nekih 90-100 eura cu dati kad dodje vrijeme....

Ako je tako kao shto ti kazhesh onda verovatno cu se vratiti na dobri stari iP35A chipset....

Poz i hvala na odgovoru...

vidi. jedina prednost asusa je SLi. ako ikad budesh planirao sli (da dodash josh jednu 8800GT) uzmi je bez razmishljanja. a ako bi na njoj drzao jednu grafu, zaboravi je. e sad ako ti je bash bash povoljna kupovina u smislu da se poigrash malo sanjom pa da je prodash po malko vecoj, ceni onda je uzmi.

eh... sad si me ostavio u neodoumici...
Ma nekih 90 Eura mislim da je OK za ovu plochu a vrednost na trzistu je 160-175 Eura...
Foxconn-a za smesne pare sam uzeo ali stvarno mogu reci da je extra ploca, mada ovde u srbiji nije puno Foxconn poznat a meni se te ploce ekstra svidjaju, posebno sam drugaru prodao konfiguraciju a ploca je Foxconn MARS Quantom Force, mislim da je trenutno ploca vrh.
Da se vratim na temu, ma nisam neki gamer volim da OC-ujem... sta znam, mozda uzmem jos jednu 8800GT ali trenutno za time nema potrebe...

Ja posedujem ovu plocu samo u "plus" varijanti. I zadovoljan sam i nisam, kako se uzme. Slabo se pokazala sa procesorima koji imaju mafistralu na 800mhz, da bi mi memorija radila u dual channel stabilno moram fsb freq da stavim na ravnu cifru npr 1200 itd.
E sad ono glavno, posto znamo da su ove ploce derivat striker extreme ploce (na mojoj cak i pise striker extreme ispod nalepnice) da li je moguce ubaciti BIOS od striker extreme, mozda je bolji za klok, ali hoce li se ploca uopste upaliti??????:wave:

Sto se tice ploce detaljno sam jje istestirao.
Sto se tice ploca sa memorijom radi super, memory read, write, copy...
Sto se tice procesora ne moze da se puno overclockuje ja maximalno ali stabilno dizem do 3500Mhz, sve preko nije stabilno.
Sto se tice SLI-a tu ima veliku prednost za one koji poseduju nVIDIa graficke.
I slobodno mogu reci da ploca bolje radi sa memoriom i grafickom od p35 chipseta, ponavljam opet sto se tice p35, p35 bolje se overclockuje ali nadam se da niko nece 24/7 da drzi processor na max. overclock....

bmwgoran: nece moci to tako, strike extreme bios ne pase za asus p5n32e-sli plus, sto znaci nemoj, pokusavati to da radis. ;)

Poz.

Moja Asus m2v ne podrzava graficke iz serije 8

Nazad
Vrh Dno