Šta je novo?

Asus P5N32-SLI

vezmar

Slavan
Učlanjen(a)
20.07.2005
Poena
319
Potrebno mi je misljenje ljudi koji misle :bottle: .Salu na stranu merkam da uzmem ovu plocu,posto skoro nece biti ploca sa intel 975X cipsetom,a i kad budu dostupne,cene ce im biti abnormalne.Procesor je Pentium D920 koji sam vec uzeo...................................aj sad da vas vidim(uzgled mislim da je ova plca bolji izbor od 955X ploca). :bottle:Ako ima neko da mi ostavi link za ovu plocu i doticni procesor bio bih mu vecno zahvalan,tipa neki test,posto na asusovom sajtu pise da ploca podrzava pentium D9XX,a kad pogledam u specifikaciji koje procesore podrzava,pentium D9XX nema nigde.

Poslednja izmena:
Pazi, super je ta ploca i sve je to lepo i fino oko nF4 chipseta za Intela...Ali je bih isao na P5WD2 Premium. Pricam ti iz iskustva, naravno.

I po cemu je to P5N32-SLI ploca bolja od svih ostalih 955X ploca?

Sto se tice podrske...Sve nF4 ploce bi trebalo da u teoriji rade sa 9xx. Ja sam probao bas tu plocu sa mojim 920, onako na brzaka, i meni nije bootovala. Ruku na srce, ne secam se koju je verziju BIOS/a koristila, a ja vremena da skidam novi nisam imao.

Poslednja izmena:
Pa nigde nema te ploce ceo grad sam procesljao,ovaj sli modes ploce imam za 190eura,sta da radim molim vas pomozite.

Cekaj 965 ili novu verziju 975 ako mozes, to ti je najbolje. Ako ti se zuri uzmi bilo sta sto radi za sto manje para pa kasnije zameni. Naravno ako planiras iole ozbiljniji O/C, onda sve ispod 955 slobodno zaboravi.

Po meni ne vredi cekati 975X. Ostavimo po strane price o podrsci Conroe/a. Realno, dobitak u performansama ne moze da opravda veliku razliku u ceni, a razlika cenim da nece biti mala.

E sad, sta ce i kako ce podrzavati Conroe...To se sve svodi na nagadjanje.

Po meni, kada se budu pojavile 975 ploce, 955 ce biti apsolutni best buy.

nVidia? Moze za igranje, ali za posao i ozbiljniju primenu nema sta da trazi pored Intela.

@Vezmar
Posto nemas alternativa, opet ti preporucujem 955x... :D Otidni do HG Spota, mozda imaju nekog Epoxa ili nesto slicno. Ja licno imam Gigabyte/a 955x Royal i prilicno sam zadovoljan. Bez neke preterane muke mi proc. radi na 4 GHz...

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
Pazi, super je ta ploca i sve je to lepo i fino oko nF4 chipseta za Intela...Ali je bih isao na P5WD2 Premium. Pricam ti iz iskustva, naravno.

I po cemu je to P5N32-SLI ploca bolja od svih ostalih 955X ploca?

Sto se tice podrske...Sve nF4 ploce bi trebalo da u teoriji rade sa 9xx. Ja sam probao bas tu plocu sa mojim 920, onako na brzaka, i meni nije bootovala. Ruku na srce, ne secam se koju je verziju BIOS/a koristila, a ja vremena da skidam novi nisam imao.
Nije tacno da sve NF4 ploce za intel rade sa P D 9xx.
http://www.nvidia.com/object/nforce4_intel_cpu_support.html
Sto se tice konkretno Asusa, od NF4 SLI modela P5N32-SLI Deluxe je jedina sa podrskom za P D 9xx (tako bar kaze Asus).
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us

Predpostavljam da je Urosh pod ""sve nF4 ploce" mislio na sve nF4 SLi x16, kao sto je i ta ASUS-ova i one zaista podrzavaju Preslera, SVE.
Doduse ni meni sa inicijalnim BIOS-om nije htela butovati sa 920-kom, tako da bi covek pro morao zabosti neki stariji pentium, flashovati BIOS, pa onda instalirati 920-ku!

Nazad
Vrh Dno