Da, moraćeš da ubaciš eksternu LAN karticu, jer ova na ploči žešće brlja, i u WinXP i u Win7, s tim da je u Win7 još gora, pod XP-om je to još nekako i radilo. I posle ubacivanja, spremi se na volšebno "vaskrsavanje" ugašenog mrežnog LAN-a na ploči od strane BIOS-a i "velikodušne ponude" Win7 da ti premosti dva mrežna adaptera. ASUS je prerano napustio ovu svoju ploču i njeni mnogi bagovi nikada nisu ispravljeni. Moji problemi sa njom su još:
-Nikada ne upali iz prve, uvek se ugasi pa ponovo upali, nekada iz 3, 4 puta. Više napajanja promenjeno, nije do njih.
-Gorepomenuti LAN 'umreo' po instalisanju Win7, gubi mrežu, ne vidi računare u mreži, rešeno umetanjem PCI mrežne. Pod XP-om radi bolje, ali ipak ostavljena eksterna.
-Dok sam imao RAID na njoj (razlog zbog kog je svojevremeno kupljena), najmanje dva puta godišnje je prijavljivala fiktivne probleme sa njim, po restartu sve ok.
-I sad ume da neobjašnjivo zaglavi sistem, hard reset rešava problem. Imam multiboot sa Win7 32, WinXP SP1 i Vista SP1, svuda isto, najmanji sadržalac - ploča.
-Izbirljiva po pitanju RAM modula, tek treći setup na njoj radio stabilno.
Da nije prestarela i da nisam u pripremi para za IB platformu, davno bi je zamenio. Prekoputa tog računara imam ASUS P5Q Deluxe koji radi kao sat sa Q6600, tako da kad hoću da radim bez nerviranja, sednem za tu mašinu.