Šta je novo?

Asus p5k i q6600 i temperatura

jaskoramic

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
304
kao prvo zdravo hteo sam da vas pitam mozda je glupo pitanje ali ovako
pre sam imao intel 2180 sa orginalni lüfter i imao sam temp oko 35-40 procesor nije klokovan sad sam kupio q6600 i pokazuje raznu temperaturu oko 50-60 sa istim lüfterom od 2180 pa ne znam dali je to normalno ili da kupim neki novi lüfter i kazite mi koji posto pravo da vam kazem nemam poima unapred vam hvala i pozdrav.

za quad bi ti najbolje bilo da uzmes bolji cooler...npr ocz vendetta 2 ili cooler master 212+

Koliko ja znam njemu je palfon 65 po Intel-ovij specifikaciji i ovo ti je i vise nego mnogo..........a ti si verovatno pogresno stavio tj. nije lepo nalegao taj lufter (kuler) pa ti je temp tolika......gasi ti to pa ponovo namesti sa novom pastom.

Uzmi Vendetu 2 2700din il Cm 212+(mislim da je malo skupji)

Ako imas para onda uzmi Cors H50 ima ga ovde u Benchu za manje od 7000 cini mi se ali je super..........:wave:

ovako pise kod mene ne znam dali je normalno i za graficku tolika temperatura i cuje se ventilator malo vise pozdrav.

Prilozi

• 1.gif
    1.gif
    270.1 KB · Pregleda: 109
  • 2.gif
    2.gif
    241.2 KB · Pregleda: 76
  • 3.gif
    3.gif
    255.1 KB · Pregleda: 64
pretpostavljam da nisi opteretio procesor da je ovo u idle tj. kada nista ne radi.......ako je tako onda je mnogo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Probaj namest taj hladnjak lepo......

baci box kuler u smece i kupi neki od 2k ili 3k i rijesen problem

Taj kuler je za dual core a ne za quad. Normalno je da su tolike temperature.

pogledacu ovih dana da kupim neki dobar do 30e max pozdrav.

Te temperature su ti prevelike. Ja sam i sa stock kulerom i Q6600 na 3Ghz imao hladniji proc. Proveri da li ti je kuler dobro legao, posto te zabice ako ih nisi dijagonalno "zabijao" znaju da ne legnu dobro...Mozda se napunio prashinom ili ti se skinula ona zvaka koja dolazi na stock kuleru. Za default vrednosti Q6600 su to bas velike temperature.
Evo ti moje temperature na 3GHz sa Vendettom i P5K Pro koji se inace vise greje od P5K :)

Prilozi

• temp.jpg
    temp.jpg
    163.3 KB · Pregleda: 118
Uzmi neki od ova 2 koje smo predlozili, neces se pokajati sigurno, sve ostalo u tom cenovnom rangu zaobidji sto se vazdusnog hladjenja tice :type:

Sad sam tek procitao da koristis isti kuler koji je isao uz 2180, to je onaj tanki stock kuler za 775 za Quad ide duplo deblji kuler. Tako da definitivno moras da promenis taj kuler, on nikako nije dorastao Quad-u. Znaci ili Vendetta 2 ili CM 212 :) neces pogresiti ni sa jednim od ta dva.

Evo ti moje temperature na 3GHz sa Vendettom i P5K Pro koji se inace vise greje od P5K :)

Tebi je najverovatnije u Everestu namesten tjmax na 90c, a trebao bi biti 100c - sto bi znacilo da na temp. jezgara treba da se doda 10c. Proveris, javis ?

Sto se tice teme slazem se da navedeni box ne hladi dobro jer ni nije predvidjen za C2Q.

evo ovako danas sam bio u jednoj prodavnici imaju samo ovaj trenutno koji pasuje kod mene ARCTIC COOLING Freezer 7 i kosta 29.90 dali je taj dobar pozdrav.

evo ovako danas sam bio u jednoj prodavnici imaju samo ovaj trenutno koji pasuje kod mene ARCTIC COOLING Freezer 7 i kosta 29.90 dali je taj dobar pozdrav.

mislim da je puno para dati za kuler koji je u rangu hyper tx2.

razmisli i o varijanti kupovine u bg-u pa da ti poshalju brzom poshtom.

ja bih ti preporuchio xigmatek s963, zatim vishe nego solidni titan kuleri u toj cenovnoj klasi ~15e, zatim hyper tx3, i malko skuplji, ~25+e recimo ocz vendetta 2, titan fenrir, cm hyper 212+. ovaj freezer shto si ti nashao je u klasi kulera oko 15-20e i ne vredi tih 30e nikako.
takodjer, za koji god kuler da se odluchish moj ti je savet da izravnash i uglachash bazu bazu kulera, skinucesh temp za josh barem 2-3c, i uz malo srece taj tvoj q6600 ocovan na oko 3.4-3.6ghz nece videti 70c pod punim opterecenjem.

Pogledaj malo po sajtovima poznatijih komp. shop-ova........pronadji sta ti odgovara(ja predlozio cm hyper 212+ i vendettu2) okreni njihov broj sa sajta i sutra dan dobijes to sto si narucio na kucnu adresu + 200din. troskovi transporta. Kao sto demios rece ovaj kuler po performansama ne vredi 30e. Mislim da ti je ovako laksa i bolja kupovina nego sto si isao do te lokalne prodavnice, ggde su cene 100% max naduvane jer i ono nabavljaju od tih istih od kojih ti mozes da porucis na net-u.:type:

evo danas mi je stigao cooler master hyper 212+ i samo sto sam ga postavio i izgeda da je sada puno bolje ostaje samo da ga sada testiram evo koja je sada temperatura procesora hvala vam puno na pomoci i samo da vam kazem da lüfter kosta 22e pozdrav.

Prilozi

• 1.gif
    1.gif
    50.3 KB · Pregleda: 87
i dalje je mnogo,mada mozda je do primerka,ili provetrenosti kucista. Meni su manje temp na 400*8= 3.2 ghz na 1.275V. Plus dodaj 10 C (posto svi kazu da je tjmax 100) mnogo je :S

Poslednja izmena:
Po milioniti put: Tjmax za q6600(G0) je 90 a ne 100. Čike iz Intela tako kažu

Malo mi je čudno ali šta je tu preveliko , temperarura procesora 33°C možda 10-15 °C iznad ambijentalne ? Pa nije nakačio kompresor od frižidera već vazdušni hladnjak normalno je da ima te temperature .

Dobra je bre ta temperatura

ja mislim da je dobra pre sam imao 50-60 pa sada kako mu bude sta da mu radim pozdrav.

On nije smeo da ti predje 35c jer ga ja imam(ne klokovan)
Ali posto si resio problem...

Ako nemaš nameru da se igraš sa klokovanjem onda ti je i odgovarajući BOX kuler koji ide uz Q6600 sasvim dovoljan,čak i za leto.No,ako pristupiš klokovanju onda obavezno moraš uzeti nešto znatno bolje,u zavisnosti od para koliko si rešio da se otvoriš imaš raznih varijanti.Bar kuler,mislim telo,nemoraš uzimati novo,tu nema šta da se pokvari osim fizičkih oštećenja,pa zato pročešljaj malo PC berzu oglase i možeš dosta povoljno naći neki TRUE ili CM Hyper 212 ili OCZ Vendetu 2.Ventove kupi nove,na ove kulere ti idu 12-tice,možeš staviti i 2 kom,sa obe strane po jedan,efikasnije je hlađenje.Od ventova,naravno najbolje je da se stavi Noctua,ali i CM 12 isto fino radi i značajno je jeftiniji.

Tek sad videh da si rešio pitanje kulera,no tu nešto ipak nije baš u najboljem redu,ponavljam ako ti mašina nije klokovana,te vrednosti su ipak malo visoke.Taj hyper 212 bi to morao da bolje hladi,pogotovo što napolju još nije posebna vrućina.Neznam kakvo ti je kućište,koliko je provetreno,onda pasta koju si stavio igra veoma važnu ulogu pri hlađenju,preporuka da uvek koristiš neke bolje paste,npr Arctic Silver 5 ili neku sličnu i naravno na taj kuler obavezno dve 12-tice.

Nazad
Vrh Dno