Šta je novo?

Asus P5K i E2160 problem

solim1982

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2007
Poena
301
Hvala momci unapred na bilo kakvom savetu i resenju! Posedujem Asus p5k,intel e2160 koji na default-u radi na 1,8,napajanje cooler master 450w, 2 gb kingston 800 mhz,ati 3850. Kontam da problem nije u grafickoj i memoriji,a mozda i jeste ali sve jedno sam naveo. Problem je sledeci :

Radilo je sve normalno na 2,5, 2,7 ghz pa i na vise ranije ali mi nije bilo potrebno pa sam smanjio. Iz nekih razloga ne dozvoljava mi da dignem mnozioc na vise od sest iako na default-u radi na 9. U bios-u namestim na default settings i kada sacuvam on opet mnozioc smanji na 6 tako da radi na 1,2 ghz. FSB hoce da podigne ali cim malo dignem on mi ugasi komp tj taman udjem u 7-cu i on se ugasi,nekada i ranije. Upalim komp on kaze da je na 1.8 da je kao sve ok. upalim cpu-z kad eto opet na 1,2 i mnozioc na 6. Promenim mnozioc na 7 on opet na 6 i tako u krug dosta varijanti sam probao. Da spomenem da sam ugasio c1e i ostale stvari za utrosak energije i obaranje mnozioca ali nista ne pomaze. Imate li kavih ideja? Otisla maticna,procesor,napanje ili nesto sasvim trece?

Uradi clear cmos ili izvadi bateriju na ploci na par minuta...zaglupela se ploca najverovatnije...

Poslusao sam vas. Izvadio sam bateriju na 10 minuta,vratio. Iz pocetka je upalilo. Radio je na defaul-u. Pa sam ga malo digaio i dalje je sve funkcionisalo. Vise puta ga resetovao. opet posle se pojavio isti problem. Mala razlika nije gasio komp ako je fsb bio preko 200 (200 - default) ,ali mnozioc se vraca na 6 iako naravno ga manuelno namestim na 9. Danas se gasi kada je fsb preko 200. Jedno glupo pitanje. Da li windows 7 moze da utice na bios podesavanja? Sta jos da pokusam? Da flesujem maticnu? Mali dodatak.pokusao sam da rejtungujem komp jer mi je stavio ocenu 2,1 za procesor bio pa da vidim da li ce se podici sto bi i trebalo jer je ranio bio na dosta vecoj brojci. medjutim prijavljuje problem usled testa. Eto... Hvala vam na pomoci!

Poslednja izmena:
Jesi li posle resetovanja biosa ucitao def. vrednosti? Probaj da flesujes plocu (nista te ne kosta)... windows 7 (i bilo koji drugi) NE moze da utice na postavke u biosu.
Probaj da drzis komp na def.vrednostima tj. da ga ne klokujes pa vidi da li ce problem opet da se javlja

Nazad
Vrh Dno