Šta je novo?

Asus P5K-E sata driver?

Thierry Henry

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.11.2007
Poena
259
Posto planiram ovu plocu da uzmem da li postoji negde sam citao svi sata driveri za sve ploce u jednom pa da to nabacim u nLite?
Ili mi apsolutno treba floppy?
Naravno za XP.

Poslednja izmena:
Sta ce ti flopi kad je kao standard izbacen 01.01.2007. godine

Cekaj znaci kad budem radio clean install ploca ce prepoznati sama sata HD pri instaliranju XP-a?

Hvala na odgovorima. I ako stavim IDE mod jel onda radi kao SATA ili ne?
Probacu sa voim driver pack-om kad u sredu uzmem plocu i proc samo to fali.

Pa koji ce mi moj kao PATA?:whip:
Treba mi da radi kao SATA disk.A imam vec jedan PATA ali ce morati da leti jer P5K-E ima samo jedan ide kontroler a on je zauzet sa DVd-om i DVD rezacem.

na cd-u koji si dobio sa plocom imas programcic za prawljenje SATA/RAID diskete... nju ces da ubacis prilikom instalacije XP-a... narawno pre toga u biosu stawi AHCI umesto IDE !

Znam ja da dolazi disketa i da se stavlja AHCI ali mislio sam da ima drugaciji i laksi nacin:smoke: kao neki driver pack ili da ubacim fajl u nLite.Hvala:)

Kad stavis IDE ne radi kao PATA, nego kao SATA bez NCQ koji zavisno od proizvodjaca i modela HD-a ume i da uspori HD. Koristite search ili potrazite testove na netu (sata with ncq vs sata without ncq). Verovali ili ne, ima ih.

Hvala na odgovorima. I ako stavim IDE mod jel onda radi kao SATA ili ne?
Probacu sa voim driver pack-om kad u sredu uzmem plocu i proc samo to fali.

Skoro sam imao ista pitanja kao i ti, pa sam malo pokupio informacija ovde po benchu :) Radice ti kao Sata ili SataII i u IDE modu, a razlika u performansama zavisi od diska do diska ali u prosjeku 3-5%, ne vishe. Slobodno ostavi da ti radi u IDE modu ako ti je problem floppy.

Wooow to nisam ni znao da ce da u ide modu izgubiti 3-5% samo_Odlicno znaci tako cu i da uradim da se ne bih zezao sa floppy-jem.:D
Hvala svima na odgovorima koje sam dobio vise nego odlicno.:)

Wooow to nisam ni znao da ce da u ide modu izgubiti 3-5% samo_Odlicno znaci tako cu i da uradim da se ne bih zezao sa floppy-jem.:D

Evo i ja imam P5K-E i ako razlika uopste postoji - onda je ja neprimecujem

Poslednja izmena:

Ko ti je rekao da ce izgubiti? 3-5% moze da bude i brzi bez NCQ, zavisno od modela i proizvodjaca. Read:mad:

@ Thierry Henry

Ako bas zelis, mozes sa nLite-om napraviti bootabilni win, sa sata drajverima za tvoju plocu...
postupak je krajnje jednostavan...

Nazad
Vrh Dno