Šta je novo?

ASUS P5K Bios problem

Da li postoji mogucnost da je sam bios cip neispravan (ako sam dobro skontao rech je o EON 25P/80F) pa da je u tome problem?

Ti uvek mozes da reklamiras plocu i da se pravis blesav tipa, sve je lepo radilo i jednog dana eto ovo pocelo da se pojavljuje! :) Ume tako da bude najlakse resenje.

Ti uvek mozes da reklamiras plocu i da se pravis blesav tipa, sve je lepo radilo i jednog dana eto ovo pocelo da se pojavljuje! :) Ume tako da bude najlakse resenje.

Da je ta mogucnost moguca, mislish da bi se patio?

Ja plochi nisam nishta nazao uradio, samo ubacio drugi procesor, ako je to razlog da prestane da radi onda jbm li ga....

Poslednja izmena:
Da je ta mogucnost moguca, mislish da bi se patio?

Ja plochi nisam nishta nazao uradio, samo ubacio drugi procesor, ako je to razlog da prestane da radi onda jbm li ga....

Iduci put pazari komponente sa garancijom, takve kupovine su najgore, ko za inat se desi nesto, a nemas papir. :)

Ajde videcu sutra da li imam neku mrtvu P5K* na poslu, pa ti mozda nadjem BIOS chip.

Da javim da sam problem reshi tako shto sam moj BIOS chip stavio na drugu P5K koja ja u garaciji i sad ide na reklacaiju, dok sam na moju plochu stavio taj drugi chip i sad plocha regularno radi :wave:

Da javim da sam problem reshi tako shto sam moj BIOS chip stavio na drugu P5K koja ja u garaciji i sad ide na reklacaiju, dok sam na moju plochu stavio taj drugi chip i sad plocha regularno radi :wave:

Odlicno resenje :smash:

sorry za off
ali mozes li mi reci da li q-fan funkcionise u potpunosti na toj ploci?
da li se moze podesiti po principu, da povecanjem temperature poveca napon ventilatorima, pa kada temp spadne da ga spusti?

imam priliku da zamenim ovu za p5k deluxe
do sada sam uvek imao abit ili dfi, pa bi malo da se poigram sa asusicom
ali ako to ne radi kako treba, ne pada mi na pamet :d

imam priliku da zamenim ovu za p5k deluxe
do sada sam uvek imao abit ili dfi, pa bi malo da se poigram sa asusicom
ali ako to ne radi kako treba, ne pada mi na pamet :d

Radi savrseno.
Imas 3 profila za Q fan. Performance, Optimal i Silent. Koji u potpunosti odgovaraju svojim nazivima. Takodje, postoje i stavke CPU Target temp. (temp. na kojoj ce ventilator da radi na max rpm) i Chassis target temp.

Da ne otvaram novu temu.

Uzimam P5Q i E5300, a na asusovom sajtu kaze da je proc podrzan tek od biosa 1406, koji verovatno nije na novoj ploci.
Hoce li se sistem dici bar do biosa ili moram da fleshujem plocu sa nekim drugim procom?

Vrh Dno