Šta je novo?

Asus P5B i Intel Speed Step

harmon

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2005
Poena
309
Ploca: ASUS P5B
Procesor: Intel C2D E6420

Imam problema sa iskljucivanjem Speed Step-a. U BIOS-u sam ga iskljucio (stavio sam speed step funkciju na disable) medjutim kada podignem sistem, procesor radi na 1600 MHz a mnozilac je 6. Tek kada startujem neku zahtevniju aplikaciju frekvencija se dize na nominalnu 2.13 GHz a mnozilac na 8. Sta jos treba da iskljucim u BIOS-u da bi u potpunosti onemogucio Speed Step ili je mozda problem u nekom podesavnju u Windowsu?

A zašto bi uopšte isključivao speedstep? Kada ne radiš ništa zahtevno mašina je tiha i hlad(nij)a.A kada zatreba snaga ona je na raspolaganju.

A šta će ti C1?

Jenostavno kopka me kako to da uradim, narocito kad podesavanja u BIOS-u za to ne rade. Inace AMD-ov ekvivalent Cool 'n' Quiet sam iskljucivao bez problema. Inace procitao sam u nekom casopisu da on moze da se iskljuci cak su rekli i kako, naravno ne mogu da se setim ni kada sam to procitao ni gde.:wall:

Ne razumem, sta C1?

Poslednja izmena:

Mislio sam da odgovaram tebi, a ono odgovarao sam pageboy-u. Vat a mistejka to mejka :D
On je verovatno mislio da u power management delu biosa suspend type postaviš na C1 (halt).
Mislim da se tamo nalazi takva stavka.Mada i dalje stoji pitanje, čemu C1 kada to procesor i onako sam odradi interno?

Zar se to podesavanje ne zove S1 i S3?

Ne S1 i S3 su nešto drugo.S1 je klasičan standby dok je S3 suspend to ram.S1 do S4 su vezani za kompletan računar dok su C1, C2, C3 vezani samo za procesor.

O.K. Znaci moram da iskljucim i C1?

To nisam rekao.Ne znam zasigurno da li takva opcija postoji u biosu (mislim da je to nešto što i ne može da se podešava već se to rešava interno u procesoru).

CPU eist

Kod mene na GA P35 DS3 teba da se iskluci taj C1 (u power managment-u) i CPU eist (u advanced bios settings). Tako meni ovaj E4400 radi stalno na 2,7GHz (bar tako kaze Everest, a ko mu ne bi verovao :D).

UH je*ote. Odgovor od milion dolara je: Treba da iskljucis C1 opciju i BIOS-u koja se nalazi pod CPU features.

* Vazna napomena: Ako ti je ukljucena Ai Quiet opcija ventilatora, C1 ne mozes izgasiti, ona je po defaultu ukljucena, znaci, gasi AiQuiet, upali Q-fan, izgasi c1 i dobices stalnu fabricku frek. rada CPU-a, mada moja preporuka je da to ne radis, jer time ne dobijas nista osim vise toplote u kucistu, kada bilo sta optereti CPU on radi na pravom taktu iako je ukljucena C1 opcija.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Na sve ti je Luckies odgovorio tako da nema sta vise ni da se prica .... namesti kako zelis i :type:

Vrh Dno