Šta je novo?

Asus p5b-e plus problem sa zvukom

Robus

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2005
Poena
304
Pozdrav svima :wave:
Imam "mali" problem sa zvukom na ovoj ploci.Naime kada se pojaca zvuk preko polovine jacine cuje se pistanje iz zvucnika.Trazeci resenje na benchu video sam da p5b deluxe ploce imaju problem sa zvukom pa sam i ja vodeci se savetima ljudi koji imaju doticne ploce otisao i kupio Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio ubedjen da ce to resiti problem.Ali eto iznenadjenja.Ne da je pistanje nestalo vec je i glasnije,i moze se cuti na manjoj jacini zvucnika nego sa integrusom.To me je totalno zbunilo.Pokusavajuci da nadjem resenje skinuo sam Zalmanov cooler alcu7700 i vratio intelov box ( nisam stavljao fan mate na zalmana vec sam ga bocnuo na plocu pa sam mislio da on pravi probleme ).Naravno to nije promenilo nista.
Najgore od svega je to sto mozda ne bih ni primetio to pistanje da nisam juce koristio slusalice koje su bile malo vise pojacane tako da sam se neprijatno iznenadio "kvalitetom" zvuka moje nove ploce.Sada ne mogu da prestanem da razmisljam o tome tako da bih bio mnooooogo zahvalan svima koji imaju neku ideju kako ovo resiti.
Inace ostatak hardware-a koji je u pitanju je e6600 c2d,napajanje cooler master 450w, ram corsair twinx 800.
I jos jedan detalj.Kada pojacam zvucnike do maximuma, pored konstantnog pistanja, jasno se cuje i pucketanje i promena zvuka kada u pozadini pokrenem neku aplikaciju ili skrolujem prozor ie-a.
Please help:S:

Poslednja izmena:
Ako se konstantno cuje zujanje iz zvucnika onda je verovatno kabal u pitanju. Probaj da stavis drugi ili prodrmaj dzekove, meni to desavalo.

Takodje i sa najnovijim driverima, mada meni to lici vise na problem za zvucnicima. Koji su zvucnici u pitanju?

@alta
Nije ni to,probao sam.Zvuk je mnogo pistaviji nego kada kabl pravi problem.Vidim da ti imas istu ovu plocu, pa ako ti nije tesko probaj da pojacas do max zvucnike pa mi kazi da li se cuje pistanje.

Poslednja izmena:
@Luckies
Probao sam najnovije drivere i za integrusu i za audigu i prica je ista.Zvucnici su logitech ,a za tacan model ne mogu da se setim posto su par godina stari.Uglavnom je 2.1 sistem.Problem je sto se pistanje cuje i na slusalicama.

@alta
Nije ni to,probao sam.Zvuk je mnogo pistaviji nego kada kabl pravi problem.Vidim da ti imas istu ovu plocu, pa ako ti nije tesko probaj da pojacas do max zvucnike pa mi kazi da li se cuje pistanje.

Ma jok, evo sad sam pojacao do kraja i zvuk je odlican, probacu s slusalicama samo da ih donesem pa ti javljam za 5min.

Poslednja izmena:
Stvarno cudan problem, ajde da je samo na integrusi, pa da se preporuci neki update biosa ili sl, ali sa X-fi jem......

Evo i sa slusalicama je ok. Otvori SoundMAX, imas podesavanja pa vidi kako su ti namesteni zvucnici, ali sto luckies kaze "Stvarno cudan problem". Jesi li stavio novi Bios?

Znam vec sa procitao. Ja sam odmah ubacio novi bios pri kupovini, tako da nisam siguran da li je bilo i kod mene nekih problema, i to sam ti odmah savetovao.

Nisam stavio novi bios.Uzeo sam je pre par dana tako da nisam imao ni prilike da proverim kako funkcionise.Na pocetku sam bio odusevljen a sad...Nadam se da nije neispravna ploca.Nego da li moze da pravi problem cpu napajanje?I ja imam samo 4pin 12v konektor a ne 8.
P.S. koju reviziju biosa si stavio ?

Poslednja izmena:
Nisam stavio novi bios.Uzeo sam je pre par dana tako da nisam imao ni prilike da proverim kako funkcionise.Na pocetku sam bio odusevljen a sad...Nadam se da nije neispravna ploca.Nego da li moze da pravi problem cpu napajanje?I ja imam samo 4pin 12v konektor a ne 8.
P.S. koju reviziju biosa si stavio ?

Vec sam pisao o 4pin i 8pin verovatno si video i nisam nasao neko resenje sem novog napajanja. Bio bih srecan da mogu negde da kupim konektor (postavio sam sliku) ali nema. Bios je 0602, ima ga na asusovom sajtu i veruj mi da je ploca odlicna. Ako hoces poslacu ti bios na pm kao i novi asus update.

Za sada na 4pina radi normalno a OC do besvesti. Naravno da mislim da bi sa 8pin radilo mnogo bolje tako da ako nadjes resenje podeli s`mnome.

Poslednja izmena:
Pazi sta se desilo malopre.Poceo sam vec da gubim zivce i pocele su da mi padaju na pamet raznorazne extremne varijante resavanja mog problema ( cak i bacanje ploce kroz prozor ) pa rekoh da jos jednom pogledam u bios-u da nema neka opcija vezana za audio podesavanja, iako sam iskljucio integrusu.Naravno nisam nista novo nasao pa sam izasao iz bios-a bez cuvanja promena i gle cuda vise nema pistanja .Znaci ulazio sam u bios sto puta enable-ovao i desable-vao prokletinju a pistanje se nastavljalo vec dva dana i onda bez ikakve logike...jednostavno prestade.Naravno koristim sound blaster tako da nisam siguran da li je problem totalno nestao ili je druga zvucna odradila posao a pravo da ti kazem ne zelim ni da proveravam.Bitno da radi.Inace vec sam spremio pare za Thermaltake ToughPower 600W.To napajanje ima cpu naponski konektor sa 8 pinova tako da bi i tu eventualnu prepreku uklonio sa liste mogucih uzrocnika ove gluposti.
Ako ti nije problem baci mi bios na pm (sve verzije biosa mladje od moje na asusovom sajtu su beta )

Pazi sta se desilo malopre.Poceo sam vec da gubim zivce i pocele su da mi padaju na pamet raznorazne extremne varijante resavanja mog problema ( cak i bacanje ploce kroz prozor ) pa rekoh da jos jednom pogledam u bios-u da nema neka opcija vezana za audio podesavanja, iako sam iskljucio integrusu.Naravno nisam nista novo nasao pa sam izasao iz bios-a bez cuvanja promena i gle cuda vise nema pistanja .Znaci ulazio sam u bios sto puta enable-ovao i desable-vao prokletinju a pistanje se nastavljalo vec dva dana i onda bez ikakve logike...jednostavno prestade.Naravno koristim sound blaster tako da nisam siguran da li je problem totalno nestao ili je druga zvucna odradila posao a pravo da ti kazem ne zelim ni da proveravam.Bitno da radi.Inace vec sam spremio pare za Thermaltake ToughPower 600W.To napajanje ima cpu naponski konektor sa 8 pinova tako da bi i tu eventualnu prepreku uklonio sa liste mogucih uzrocnika ove gluposti.
Ako ti nije problem baci mi bios na pm (sve verzije biosa mladje od moje na asusovom sajtu su beta )

HAHAHAHAHAHAH....gremlin........ nemoj ni da ga gasis...... saljem ti
aaaaa 0602 je beta ali meni radi ok pa probaj ako zelis

ako znas posalji mi na pm prodavnicu gde ima Thermaltake ToughPower 600W

Prilozi

• 0602.zip
    729.1 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Aaaaaaaaaa ne mogu da verujem.Jutros kada sam upalio racunar opet ista prica.Odmah sam flashovao bios i nakon dizanja sistema pistanje se vise nije culo.Medjutim tu primetim jedan sablon.Juce kada je taj iritirajuci zvuk prestao ja sam vise puta restartovao masinu i vise se nije pojavljivao.Medjutim jutros, znaci nakon gasenja opet se cuo.Tako da ja ugasim mashinu i gle cuda opet pisti .Medjutim kada sam restartovao ponovo je prestalo.
Ima li neko neku ideju sta pravi problem.Ponovo napominjem da kada pojacam jace zvuk pored pistanja mogu da cujem i zujanje i pucketanje kako pomeram misa ili scrolujem neku word stranu.Zujanje menja intenzitet u zavisnosti sta sam pokrenuo.
Da li je napajanje problematicno ili ......

Ajde iskljuci sve i povadi sve iz kucista sto ti nije potrebno, stavi druge zvucnike, pa probaj, takvo zujanje i pistanje (naravno ako mislimo na isto) ja sam jedino cuo, prilikom skrolovanja, kada dolazi do promene intenziteta boje na monitoru (pisti iz monitora), tako da mi nije jasno odakle sad zvucna. Znam da je glupo pitanje, izvini, a da li su ti zvucnici ukljuceni u zeleni dzek zvucne?
Moguce je da je struja, a imamo isto napajanje.

Poslednja izmena:
Veruj mi probao sam sve zivo.I meni ovo lici na problem sa strujom.Znaci pistanje prestane kada ugasim zvucnike ( jasno se cuje da je zvuk iz zvucnika ).Pazi, da se ne cuje na slusalicama znacilo bi da zvucnici prave proble ali ovako...Cak ni slusalice nisu "obicne" vec malo gabaritnije geniusove.
Btw nasao sam koji su mi zvucnici: Logitech Z 340

Jesi procitao pm?

Reseeeeenoooo :banana: .Najzad vise nema nikakvih zvukova iz zvucnika osim onih koje ja zelim da cujem.Problem je bio to sto sam na istoj naponskoj grani imao Nec dvdrw i asus dvd citac.Nakon sto sam skinuo asus dvd pistanje je prestalo.Zahvaljujem se alti koji se i setio ovog moguceg resenja :wave: .
Hvala i ostalima koji su pokusali da mi pomognu, pa onda ucite na mojim greskama :D

Reseeeeenoooo :banana: .Najzad vise nema nikakvih zvukova iz zvucnika osim onih koje ja zelim da cujem.Problem je bio to sto sam na istoj naponskoj grani imao Nec dvdrw i asus dvd citac.Nakon sto sam skinuo asus dvd pistanje je prestalo.Zahvaljujem se alti koji se i setio ovog moguceg resenja :wave: .
Hvala i ostalima koji su pokusali da mi pomognu, pa onda ucite na mojim greskama :D

A jel si mozda koristio onaj mali audio kablic kojim se povezuje analogni audio izlaz CD/DVD-a i zvucne kartice? Uglavnom to hoce da proizvodi pistanje, cvicanje i sl. zvuke dok se taj ulaz na kartici ne iskljuci ili se kabl otkaci.

A jel si mozda koristio onaj mali audio kablic kojim se povezuje analogni audio izlaz CD/DVD-a i zvucne kartice? Uglavnom to hoce da proizvodi pistanje, cvicanje i sl. zvuke dok se taj ulaz na kartici ne iskljuci ili se kabl otkaci.

I njega smo iskljucili

U Opciji Saund Maksa Iskljuci Dts I To Je To. Sigurno Ija Sam Imao Isti Problema

Nazad
Vrh Dno