Šta je novo?

Asus P5B-E citav niz problema,...

z00la

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
304
Znaci ovakooo
imam hrpu problema,...:wall: :crash:
1. Jako se greje ploca (45C u mirnom stanju) i (procesor e6300 47C u mirnom) znaci i fleshovo sam bios. I nije nista OC-ovano! :(
2. Imam problem sa zvukom kao sto je imao ROBUS. Probao sam sve savete tamo i nista.
3. AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

e sad moju masinu vidite sa strane. Nadam se vasim odgovorima :) :wave:

1. Meni te temperature deluju ok, ako nisu mnogo vece u full loadu. Jesi li update-ovao BIOS ili radio Clear???
2. Na problem sa zvukom se zali dosta ljudi, ako update nije pomogao, ni novi drajveri, ne preostaje ti nista nego da cekas ili da se "isprsis" za jedno 20 evrica i kupis neki audigy..... (rece da si probao sve savete i da opet nesto ne stima.... kako se manifestuje?).
3. I ja bih bio nenormalno nezadovoljan da kupim "poslenju rec tehnike", sto cpu i mb koje posedujes svakako jesu a da opet nesto ne radi. Kupis TV za 10000 dinara i on radi 20 godina, a pc nece....... Da poludis......

Strpi se malo, Asus ce sigurno resiti pitanje zvuka, ipak je preveliki ulog u pitanju da bi iskulirali nezadovoljstvo velikog broja kupaca, pogotovu ako se uzme u obzir statistika koja kaze da je 7 puta jeftinije sacuvati starog kupca neko "dovuci" novog.
Sto se tice temperatura, kakve su u full-u?

Poslednja izmena:
UFFFf

U full 47 MB
a procesor 57 :)
znaci katastrofa!!! :mad:

jel ti kuler lego dobro i pasta ispod njega kad je mazana i koja je?...
ja mislim da treba jedan poseban thread za sve Asus P5B probleme :D

Poslednja izmena:
A ljudi misle kako asus pravi dobre ploce... :mad:
Ja sam imao problema sa grejanjem na k8n-e, iako to program nije pokazivao. Ali 2 hdd-a su mi riknula zbog toga...
Npr meni u Asus probe pise temp chipseta ~30C, ja ga pipnem i pece (znaci oko 50 po mojoj proceni), ccc
Posto sam primetio da i kod nekih mojih prijatelja asus cesto zna da zeza, ja se iznerviram i kupim Abit i sad pevam, do dana danasnjeg ni najmanji problem. Ne treba stediti na kvalitetu ploce, znam ja da je asus na sve strane (iako nije nesto povoljan), ali malo potrazite i kupite od nekog boljeg proizvodjaca...

Jesu temperature malo "jace" za tu konfiguraciju.Ako je sve instalirano kako treba najverovatniji problem ti je los protok vazduha kroz kuciste.Znaci dodatni ventilatori i sredi kablove koji sprecavaju provetravanje kucista.

HEHEH !!!
znaci extra mi je hladjenje !! i pasta je oko i kuler inace paste ne resava bas neki probleem max 5C! ! aaa kuciste mi non stop otvoreno i probaoo sam sa klimomm i svee!! ali nista!! a HDD mi oko 47 maxto sata !! a ako stavim IDE maxtor onda mi bude i do 60C !!! kuler je legao extraaa !!!
znac ne znanmmmmmm

pa nisu to toliko veliki temperature za load
sa box hladjenjem

Poslednja izmena:
KAKAV LOAD!!!! to je mirno stanje !!!znaci katastrofaaaaa!!! 57 jeste load !! ali nije OC-ovan !!! takoo daaa....
a ne znam zasto hdd-i su mi tako jakoo VRUCI :)

Poslednja izmena:
Nesto ti tu bas ne valja, imamo slicnu plocu i isti procesor, napajanje...

Temperatures
Motherboard 37 °C (99 °F)
CPU 39 °C (102 °F)
CPU #1 / Core #1 24 °C (75 °F)
CPU #1 / Core #2 24 °C (75 °F)
GPU 46 °C (115 °F)
WDC WD2500KS-00MJB0 24 °C (75 °F)

Cooling Fans
CPU 1705 RPM
Chassis #1 1250 RPM
Chassis #2 2109 RPM

Voltage Values
CPU Core 1.14 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 5.02 V
+12 V 12.04 V
+5 V Standby 5.02 V

Poslednja izmena:
OO BOZEE!! vidite o cemu pricammm!!! njemu extra radiii !!! aa meniii !! znacii sve sam probao sem da zamenim ili napajanje ili plocu :)
aa ne verujem da je do napajanja!!! i zasto mi se HDD-i takoo grejuuuuuu !!!!AHHHAHAAAAAA
ps da li je do procesora !! posto kad sam kupovao liku je ispao procesor !! i kaze nije mu nista !! upakovan je 1!!!! :) HEHEHE

Poslednja izmena:
jesi li probao da voltazu u BIOS-u podesis manualno?

Mislis smanjiti !!?? Jesam!!! i smanjioo i sve!! pa cak sam probao i da OC !! ali kad ga OC znaci ni na jedno voltazi nece da mi orthos odradii 1!! znacii ne znam!!! reklamiracu im!!!

Ne verujem da ti prolazi rma....... ali probaj

??? Rma ???

1. Meni je 57 stepeni sa box kulerom kad je u full load-u [ploche su iste] Kad pipnem pasivni hladnjak na chipsetu, vreo je na dodir. Kucishte je malo, zatvoreno, box fan i 2 fana koji izbacuju vazduh su u q-fanu stavljeni na silent [vrte se na 800rpm]

2. Maxtor su furune od hard diskova shto se tiche temperatura

3. Soundmax je djubre kao i vecina integrisanih zvuchnih [chast izuzetcima]. Zamenom za neki polovan live [ili audigy] otklonicesh problem, a i dobicesh bolji kvalitet zvuka.

4. Koja verzija bios-a je na plochi?

Poslednja izmena:
RMA = Reklamacija.
Sto se tice chipseta, to je u granicama normale, a za cpu, temperatura jeste malo visoka ali do 70 stepeni celzijusa je normalna radna temperatura procesora, tako da, po mom misljenju mrka kapa sto se tice RMA. (racunar ti se ne restartuje, ne blokira ili bilo sta slicno, a to je prvo sto ce te pitati.)
Naravno preporuka je da probas da reklamiras pa neka se momci iz servisa izbore sa tim, a hoce sigurno.

Nesto ti tu bas ne valja, imamo slicnu plocu i isti procesor, napajanje...

Temperatures
Motherboard 37 °C (99 °F)
CPU 39 °C (102 °F)
CPU #1 / Core #1 24 °C (75 °F)
CPU #1 / Core #2 24 °C (75 °F)
GPU 46 °C (115 °F)

Cooling Fans
CPU 1705 RPM
Chassis #1 1250 RPM
Chassis #2 2109 RPM

Voltage Values
CPU Core 1.14 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 5.02 V
+12 V 12.04 V
+5 V Standby 5.02 V

Kako to da ti je core manji od cpu temp.
meni cpu 27 core 42-43 stepena idle a u full 37-40 cpu a core 48-51stepen:smash:

Nemam pojma

Field Value
Sensor Properties
Sensor Type Winbond W83627DHG (ISA 290h)
GPU Sensor Type Driver (NV-DRV)
Motherboard Name Asus P5B Series
Chassis Intrusion Detected No

Temperatures
Motherboard 36 °C (97 °F)
CPU 39 °C (102 °F)
CPU #1 / Core #1 25 °C (77 °F)
CPU #1 / Core #2 27 °C (81 °F)
GPU 46 °C (115 °F)

Cooling Fans
CPU 1705 RPM