Šta je novo?

Asus O!play

Vincent Vega

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2008
Poena
301
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Kablovski internet
  3. Mobilni internet
Evo ovako, posle duže vremena se pojavio firmware za Asus O!play. Počeo je da čita sve MKV fajlove (za razliku od prve verzije) ali i dalje postoji ozbiljan problem sa titlovima. Naša slova ne prikazuje bez obzira na postavljeni kodni raspored a umesto njih stavlja prazna mesta. Po meni, WD TV live je i dalje neprevaziđena igračka.

Posto se pokazalo da je Firmware 1.13 imao velikih bagova, te ga je i asus sklonio sa download-a, reshih da update-ujem na 1.11p. Sve radi, a nashao sam i resenje za nasa slova...
Naime preko telneta se ulogujete na O!play
Start > run > telnet > open (ip vasheg O!play-a)

"login: root

mount / -o remount,rw
cd /usr/local/bin/Resource/
cp arial.ttf WenQuanYiZH.ttf
mount / -o remount,ro

reboot"

restartujete uredjaj.
Posle ovoga uredjaj je bez problema prikazivao ČĆŠĐŽ.

Tuzno je sto asus ovo nije mogao sam da uradi, ali se nadam da ce ispraviti greshku u sledecem update-u software-a.

Poslednja izmena:
Asus O! Play HDP-R1 i wireless konekcija

Pozz svima,
od pre par dana sam ponosni vlasnik ove (moćne) igračkice, i hteo bih da je bežično povežem sa PCjem.
Pošto sam poprilično duduk za te stvari (naročito za deo oko wireless tehnologije) potrebna mi je pomoć u smislu saveta kako da to uradim,.....
...prvo, šta mi je potrebno od komponenti kod (i u ) računara,
...drugo, ako ima ko neki hint oko podešavanja, koliko sam uspeo da pronadjem po internetu, izgleda da se pc i oi play baš "ne mirišu" mnogo...

...unapred hvala

Da li neko moze da mi kaze da li se na ovom uredjaju moze menjati velicina i boja fonta prilikom prikazivanja subtitlova? Ako ne, koja je boja slova.

Hvala unapred.

Posto se pokazalo da je Firmware 1.13 imao velikih bagova, te ga je i asus sklonio sa download-a, reshih da update-ujem na 1.11p. Sve radi, a nashao sam i resenje za nasa slova...
Naime preko telneta se ulogujete na O!play
Start > run > telnet > open (ip vasheg O!play-a)

"login: root

mount / -o remount,rw
cd /usr/local/bin/Resource/
cp arial.ttf WenQuanYiZH.ttf
mount / -o remount,ro

reboot"

restartujete uredjaj.
Posle ovoga uredjaj je bez problema prikazivao ČĆŠĐŽ.

Tuzno je sto asus ovo nije mogao sam da uradi, ali se nadam da ce ispraviti greshku u sledecem update-u software-a.

može li jedno malko lakše uputstvo za nas kompjuterski nepismene? :type:

koliko vidim,...ovaj poslednji update (1.17) je samo za linux?!...zna li neko gde može da se nadje za xp?

Jel na Asus O! Play ima servica kao kod WD live YouTube Flickr i slicno?

Izasao je novi firmware 1.21, koji se moze preuzeti sa asus-ovog sajta.
Podrzana su nasa slova, omoguceno premotavanje (5,10,20, 30 minuta)
Ubaceno 100 Internet Tv kanala, preko 2000 internet radio stanica, podrshka za flickr, picasu, weather. Mislim da je to to vredno pomena :D

Pozz svima,
od pre par dana sam ponosni vlasnik ove (moćne) igračkice, i hteo bih da je bežično povežem sa PCjem.
Pošto sam poprilično duduk za te stvari (naročito za deo oko wireless tehnologije) potrebna mi je pomoć u smislu saveta kako da to uradim,.....
...prvo, šta mi je potrebno od komponenti kod (i u ) računara,
...drugo, ako ima ko neki hint oko podešavanja, koliko sam uspeo da pronadjem po internetu, izgleda da se pc i oi play baš "ne mirišu" mnogo...

...unapred hvala

Ovaj model ne može da se poveže bežično, to može samo AIR model :)

P_500.jpg

Izasao je novi firmware 1.21, koji se moze preuzeti sa asus-ovog sajta.
Podrzana su nasa slova, omoguceno premotavanje (5,10,20, 30 minuta)
Ubaceno 100 Internet Tv kanala, preko 2000 internet radio stanica, podrshka za flickr, picasu, weather. Mislim da je to to vredno pomena :D

Sve rečeno, evo ja se igrao nedelju dana na plazmi od 42", prava uživancija :)

A jel ima to da se kupi u Srbiji?

Ima i Bench House u prodaji.

Od nedavno sam vlasnik Asus O!Play HDP-R1 i zaista je odličan.
Uradio sam update na 1.21 i sve funkcioniše kako treba.
Uređaj je jednostavan za upotrebu.
Ipak ima jedan problem oko prikazivanja naših slova. Nikako ne prikazuje Ć i Ć a prikazuje Ž, Đ i Š.
Molim vas ako neko zna da mi objasni kako da riješim ovaj problem?

Probaj rešenje kao i kod sličnih proizvoda, da prebaciš meni uređaja na srpski (ako uređaj podržava).

Probao sam ali uređaj ne podržava naš jezik.
Ako neko zna rješenje neka mi javi jer sam sve isprobao.

pa na uredjajima koji nemaju srpski meni obicno postoje neka podesavanja vezana za titlove pa tu odaberes ceski npr posto ceski ima iste oznake na slovima kao i nas jezik. ja na popcornu tako drzim i nikad jos nije pogresno prikazao neki karakter.

Znam da ponavljam pitanje ali nikako da riješim problem.
Konkretno na filmu Avatar ima prevod na naš jezik ali i pored toga što je urađen update 1.21 i pored toga što sam isprobao sve opcije u subtitles nikako neće da prikaže Ć i Č.
Sa Ž, Đ i Š nema frke.

Ako neko ima ovaj uređaj molim da mi objasni kako da riješim problem.

pa ako si isprobao sve opcije i nije ti pomoglo onda *** nema rešenja. probaj sa drugim prevodom.
nekad č i ć jednostavno ne želi da prikaže pa napiše spojeno ae umesto.

Imam jedno pitanje. Da li ovaj uredjaj cita APE fajlove? Ako neko moze da proba i da odgovori, posto ih, recimo, Patriot Box Office cita a nije navedeno u specifikacijama.

Vrh Dno