Šta je novo?

ASUS O!Play Gallery

master xur

Cenjen
Učlanjen(a)
18.03.2010
Poena
159
Promenio sam media player, i ovaj put odabrao ASUS.
Da li sam se ispalio ili ne videcemo... :crash:

asus_oplay_gallery_1.jpg asus_oplay_gallery_2.jpg

Malo sam ga testirao ovih dana, i sem toga sto u subtitles opcijama jos nema podrsku za nasa slova (čćšđž), ostatak sto se tice audio i video obrade je dovoljan razlog zasto sam ga uzeo.

Jos uvek nema ni podrsku za srpski jezik u menijima!!! Domaci predstavnik se bas ne uzbudjuje zbog toga.... CRO je naravno zastupljen!!! :wall:

Moguce je ubaciti interni HDD 3,5" SATA 600, ima USB 3.0 port, Card readere, Dolby TrueHD 7.1-channel support, Integrated Web Browser, Full HD 1080p, moguce je konfigurisati Samba i FTP server...

Internet Servisi su nametnuti od strane Asusa. Ima opste poznatih kao YouTube, Picasa.... Ali ima i nelogicnosti... kod Internet radija nije moguce uneti sopstvenu stanicu, kao kod IAMM playera.

Po svemu sudeci, bice puno posla za programere... BTW, tek su cetiri FW izbacili... pa zasto zuriti... :trust:

Karakteristike:

Supported Formats
Video : MPEG1, MPEG2, MPEG4, RM, RMVB, VC-1, H.264
Video File Extension : TRP, MP4, MOV, Xvid, AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, MTS, M2TS, DAT, MPG, VOB, ISO
Audio : MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, AIFF, Dolby Digital AC3, Dolby Digital Plus, DTS digital Surround, Dolby True HD (Passthrough), Dolby True HD (Decoding), Tag ID3
Image : JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
Subtitle : SRT, SUB, SMI, SSA, TXT

Inputs
1 x DC Power In
2 x USB 2.0 Port(s)
1 x USB 3.0 Port(s)
1 x eSATA Port
1 x S/PDIF (Coaxial + Optical)
1 x RJ-45 LAN Port (10/100 MBps)
802.11n Wireless Networking
5 -in-1 Card Readers ( SD/CF/ MS/ MS Duo/ MMC)

Outputs:
iPod/iPhone/iPad Port
HDMI

File Systems FAT16/32, NTFS, HFS/HFS+
Wireless Technology WiFi 802.11 b/g/n

Features:
O!Direct, Gracenote, DLNA, Work with iPod/iPod/iPad

Internet Content & Service:
Flickr
Internet TV
Netflix
Picasa
Radio
YouTube

Posto vidim da ga ovde jos niko nije pomenuo, otvaram ovaj topic da bi imali gde da razmenujemo iskustva.

Pozdrav.

Da li web browser omogucava otvaranje bilo koje web stranice ili samo predefinisane?

Hmmm, postoji virtuelna tastatura koja sluzi za unos adrese, medjutim svaki put kad unesem bilo kakvu adresu, dobijam poruku da je doslo do greske. :mad:
I tako i na zicnoj vezi preko LAN kabla, i na WiFi vezi....

Jednostavno nece.... :smash:

Koristim zadnju verziju FW 2.32.... i vec mi polako ide na zivce....

Danas sam jedva uspeo da ga nateram da radi kao FTP i Samba server...
Medjutim, ne radi mi ono sto sam zeleo, a to je da sherujem preko mreze interni HDD koji sam ubacio u player. Vidim fajlove, mogu da ih kopiram, brisem... ali ne i da strimujem recimo sa asusa na komp.

Nadam se da ce ovo popraviti sa novim FW ili ..... uh... mnogo me nervira. Nisam imao toliko problema sa IAMM NTR 83. Tamo je sve radilo kao sat.!!!

U medjuvremenu se nista novo nije dogodilo. ASUS uopste ne mari za korisnike! :-devil-:
Na zvanicnom forumu, vlada tuga i jad. Admina uopste nema, support je uzas.
FW izlaze kad stignu!

Iako ljudi kukaju, prave liste bagova... sve je to uzalud.
evo linka, ako nekome zatreba...
http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=19&model=O!Play%20Gallery&SLanguage=en-us

Inace, obzirom da je procesor Sigma, podrska alternativnih FW je nula. Iako je Asus omogucio DL Source Code, Tool Chain i drugih dokumenata.
Za Realtekove procesore postoji dosta toga, jer su ti procesori vec neko vreme na trzistu. Za Sigmu kao da jos nema dovoljno programera.

Sve u svemu.... za sada skupo placeni hardver.
Da je no name kinez, pa da mi ne bude zao. Ali obzirom da je Asusov proizvod.... :mad:

Eh,kad nisi hteo xtreamer :)

Nazad
Vrh Dno