Šta je novo?

Asus O!Play BDS-700

discofilman

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2007
Poena
304
Nakon velikog uspeha sa xonar kartice Asus je najavio jos jedan ali sada veci potres na svetskom trzistu nego sto je bio taj sa xonarom jer za oko 209 eura koliko je cena bila najavljena korisnici dobiju Blue ray player koji nema podrsku za SACD i APE format ali ima sve ostalo.Inace radi se o tipicnom klonu OPPO BDP-83 koji osim kvalitetan D/A Converter Currus Logic CS4398 koji je ugragjen u Asus ima jos veci odnos signal sum od 115DB i manji faktor izoblicenja za vrhunski zvuk.Citajuci nekoliko foruma puno ljudi su nestrpljivi da izagje na prodaju i kupe ovaj uregjaj jer ako zaista bude oko 209 eura pregazice celu konkurenciju jer za ovakav uregjaj iz neke poznate tvrtke trebate odvojiti najmanje duplo vise novac.
http://www.asus.com/Multimedia/Bluray_HD_Media_Player/OPlay_BDS700/
http://www.asus.com/Multimedia/Bluray_HD_Media_Player/OPlay_BDS700/#specifications
http://www.dewasax.com/asus-or-play-bds-500-and-bds-700-blu-ray-reproducers-for-your-hall-3314.html
http://translate.google.ca/translat...=X&tbo=1&biw=717&bih=613&tbs=qdr:m&prmd=imvns

Poslednja izmena:
Kako nije proban mkv 1080p kroz mrežu? :) . Niste videli ove slike i tekst iznad?

Ovo je možda peti put ove nedelje da neko ima zamerku da nešto fali u testovima, a zapravo je tu, kako u SGS3, tako sad i u ovom testu, kao da uopšte i ne čitate testove, nego samo proletite kroz njih. Nemam ja ništa protiv toga, ne teramo nikog da čita ceo test, ali zamolio bih sve čitaoce koji imaju primedbe da nešto fali, ipak pročitaju ceo tekst pre nego što iznesu neku zamerku, mislim da je to ipak neki kulturan način :)

Poslednja izmena:
Recenzija je odlicna, detaljna, i nema stvarno zamjerke svaka cast, a i sam player je fantastican pogotovo za tu cijenu ja cu vjerovatno kada bude u prodaji kon nas u sarajevu da ga nabavim, a dva blu ray playera koja imam u oglase, ovaj ima sve sto mi treba ukljucujuci 7.1 izlaz koji mi je vrlo bitan jer mi nepada napamet da mijenjam reciver radi 5% filmova sa zvukom koji mi nepodrzava.

Video sam sliku gde se vidi mkv file, kao što sam video i u specifikaciji da podržava mkv. Ali to na slici je browsing kroz DLNA, s kojim sam uvek pre ili kasnije imao negativna iskustva, a zanimalo me što nisam našao da tekst to pominje pa odoh na matični sajt pa ni tamo u specifikacijama ne nađoh to isto. To mi se čini kao vrh po zahtevnosti - da "vuče" native fullhd 1080p stream kroz 10mbitnu mrežu, ne kroz DLNA i uz ko zna kakav transcoding. Meni je to najvažnije jer mi tako radi wdtvlive sa NAS-a... otud moj komentar...sorry...

Уваженом тестеру сам поставио следеће питање у коментарима а могу и овдје. Дакле, занима ме да ли сте пробали пуштање Blu-ray ISO датотека са спољне меморије и кроз мрежу? Ако јесте, како то функционише? Да ли се приказује мени диска или се пушта само филм? Ово ми је битно зато што имам доста оригиналних дискова које пребацујем на тврди диск да не дрндам драјв а волим да пуштам и додатке (коментаре, бонусе, евентуално алтернативни тон).

Video sam sliku gde se vidi mkv file, kao što sam video i u specifikaciji da podržava mkv. Ali to na slici je browsing kroz DLNA, s kojim sam uvek pre ili kasnije imao negativna iskustva, a zanimalo me što nisam našao da tekst to pominje pa odoh na matični sajt pa ni tamo u specifikacijama ne nađoh to isto. To mi se čini kao vrh po zahtevnosti - da "vuče" native fullhd 1080p stream kroz 10mbitnu mrežu, ne kroz DLNA i uz ko zna kakav transcoding. Meni je to najvažnije jer mi tako radi wdtvlive sa NAS-a... otud moj komentar...sorry...

Nažalost nema tu mogućnost, nema O!Direct kao recimo O!Play Mini Plus. Strimovanje direktno kroz mrežu jeste odlična stvar, ali ni DLNA ne mora da ide kroz transcoding i umanjivanje kvaliteta, samo je potrebno da pronađete dobar media server koji ima tu mogućnost da šalje film takav kakav jeste. Recimo Mezzmo koji ja koristim. Ako se ide bežičnom metodom, onda se svejedno mora imati dobar ruter da prosleđuje toliku količinu informacija.

transcoding.jpg

@djvaso

Ne praktikujem gledanje filmova i serija na taj način, tako da nisam isprobao :( . Obično skidam kvalitetnije BR ili HDTV ripove, tako nemam materijal u tom formatu na svom računaru. Pronašao sam ovu informaciju "O!Play BDS-700 offers complete support for Blu-ray 3D disc and 3D ISO file playback with full Blu-ray menu.", tako da verovatno isto važi i za non-3D materijal. Da li to isto važi i kroz mrežu nisam siguran.

Poslednja izmena:
Nažalost nema tu mogućnost, nema O!Direct kao recimo O!Play Mini Plus.
OK, hvala, video sam i na avsforumu da ne vidi LAN kroz SMB ili NFS...
A da li je bilo seckanja kod puštanja MKV-a preko DLNA a pri tom je media server Mezzmo?

@djvaso
Može 3D ISO file da se mountuje sa sve menijima (što jeste velika stvar), ali nažalost samo preko USB-a.

Poslednja izmena:
Seckanje pre svega zavisi od brzine transfera podataka, tako da žična LAN 100Mbps konekcija (teoretskih 12.50 MB/s), ili bežična kroz brži B/G ili za svaki slučaj N ruter, trebalo bi da bude dovoljna čak i za ripove sa većim bitrate-om. Meni nije seckalo ni jednom ni drugom metodom, imam N ruter, telekomov Huawei HG552a1.

OK, hvala, video sam i na avsforumu da ne vidi LAN kroz SMB ili NFS...
A da li je bilo seckanja kod puštanja MKV-a preko DLNA a pri tom je media server Mezzmo?

@djvaso
Može 3D ISO file da se mountuje sa sve menijima (što jeste velika stvar), ali nažalost samo preko USB-a.

Фала Крстићу.

Nope, ovaj model je valjda zamišljen da bude tako bazičan i cenovno pristupačan.

meni licno je bitnija Samba..nego DNLA..al ajd....

jel ga nudi ili bar najavljuje neko od domacih "zastupnika"?

Kako dobiti titlove?

Kupio sam pre neki dan ovaj uredjaj ali sam naleteo na problem sa titlovima. Nisam uspeo da pustim ni jedan jedini video fajl a da se titl pojavio. Svi su titlovi u .srt formatu u imaju isto ime kao i video fajl. Titlovi u okviru mkv fajlova rade, makar na jednom koji sam probao.

Pokusao sam da provucem titlove kroz subtitle workshop i SRTWiz ali nema nikakvog efekta. Kad se pritisne Subtitle na daljinskom dobijem poruku 'Prohibited'.

FW je najnoviji (1.05.01). Fajl server je mezzmo, pristup WL. Problem je prisutan bilo da cita sa USB-a ili preko DLNA.

Ako neko ima ideju bio bih zahvalan da cujem, posto bez titlova uredjaj mi je beskoristan.

Drugo, manje vazno, pitanje je da li je moguce da plejer vidi m3u ili neku vec generisanu playlistu? Ili kako da mezzmo (ili neki drugi server program) gotovu listu prebaci tako da je vidljiva za plejer?

Dobro osmišljen player ali realizacija slaba, naročito što se tiče funkcionisanja media plejera. Plejer ne čita uopšte H SBS top-bottom 1080p 3d mkv a ima i problema sa m2ts fajlovima u vidu seckanja slike i audio sinhronizacije. Inače da napomenem da oba fajla rade na asusovom mini plejeru koji je 3 x jeftiniji :wall:. Nažalost u ponedeljak uređaj vraćam u radnju.

Na asusovom forumu http://vip.asus.com/forum/view.aspx...9&model=O!Play+BDS-700&page=1&SLanguage=en-us možete pročitati koje još dečije bolesti prate ovaj plejer. Moja preporuka je da se suzdržite od kupovine dokle god problemi ne budu rešeni novim fw-om.

a el cita onaj video sto sam stavio u temu Test Media Playera.....?

Nazad
Vrh Dno