Šta je novo?

ASUS NVidia GTX 750TI - problem

zrnkemiki

Poštovan
Učlanjen(a)
07.12.2016
Poena
60
Pozdrav drustvo, naime uzeo sam polovnu Asusovu Nvidia GTX 750ti karticu, kartica daje sliku, sve radi normalno, medjutim ventilator na kartici kao da se vrti bez kontrole, odnosno svakih 5-10 sekundi, krene na max brzinu, pa se spusti na 0rpm i tako u krug. Kada mu rucno zadam neku brzinu onda se ovo vise ne desava. Pored ovog problema, desava mi se da povremeno kompletan racunar freezuje, povremeno cak izbaci u bluescreen a razlog tome je problem sa drajverom. Da li se neko susretao sa slicnim problemom, probao sam sve varijante, uklanjanje svih drivera sa DDU pa rucno instaliranje, cak sam na kraju uradio i reinstall WIN, medjutim opet se desava isto. Kada stavim drugu karticu u racunar, sve radi bez problema.

Nesto me navodi na misljenje da je neki ozbiljan problem sa drajverom, jer sama kartica vrti igrice kako treba, ne pregreva se i slicno.

Imao sam taj problem sa njom i vratio je jer je tada bila u garanciji posle 1.5 god i prihvatili bez pogovora i zamenili. To je felerican senzor i tu nema pomoci. Imas opciju da namestis da ti stalno vrti na minimum 30% bese i to ce se resiti ili ako ona bese nema zero fan opciju da onda stavis na recimo 70% non stop i to je to. Nikakvi driveri niti bilo sta ti nece pomoci. To je stara boljka ASUS 750Ti.

Znaci nema joj pomoci. Zapravo taj problem sa ventilatorom jos nekako i resim sa zakucavanjem brzine vent. Medjutim vise me muci to sto mi freezuje racunar a povremeno cak izbaci i blue screen. Hvala svakako na pomoci. :)

Update:

Uzeo sam sada i direktno spojio ventilator na +5V od napajanja, dakle da se vrti konstanto na nekoj redukovanoj brzini, s obzirom da je sam ventilator 12V. Dakle sada je bez ikakve kontrole od strane senzora na grafickoj sam ventilator, tako da cu sada ispratiti kako se ponasa i da li dolazi do anomalija u ponasanju racunara kao ranije.

Zakljucak, izgleda da sam problem resio na ovaj nacin, naravno da nije najbolji jer ventilator radi konstantno na istoj brzini, ali pri normalnom koriscenju, temperatura ne prelazi 27/28C, sto je super.

Jesi li probao u Afterburneru da stavis fan curve profile? Ako ti Afterburner ocitava temperaturu i ako prihvata rucna setovanja za npr. 30, 40, 50 % onda bi trebalo da moze i da prihvati fan curve i da radi tako.

Jesam. Zapravo uspevao sam i tada da na neki nacin regulisem sam rad ventilatora. Ono sto je bio problem je to sto mi je izbacivao povremeno blue screen i freezovao mi se racunar. Za sada se to ne desava.

Vrh Dno