Šta je novo?

asus notebook

hello86

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2007
Poena
301
Da li neko ima losih iskustava sa laptop-ovima ovog brenda?Kakvo je uopste vase misljenje o njima?Zanimaju me laptop-ovi od oko 600e.

mogucje da je dovoljno slobodnog vremena na poslu, posledica moje okupacije ovom "problemu"..svejedno clean install xp-a i ko ga ...

kako stojish sa baterijom ? jel ti traje 2h i 30 min ili ? chisto da znam ako ti traje da sam ubedjen da sam zabo neki loshiji primerak

pozz

haha tek sada kada ponovo chitam njegov odgovor kapiram kako je pisao preko one stvari jer ima greshaka u kucanju aka " daj da otkachim ovog pacijenta ;] "

Poslednja izmena:
ma menjam ja ovo ujutro.. shto kazhe makedonac sa asusovog sajta..brate ja mogu jaja da pechem na touchpad-u...a da.. u xp-u imam nove probleme - audio ne radi i non stop mi u device menager-u izbacuje PCI-E i USB hadware found a ne mogu ceo dan da izvalim shta je to ?

moram da konstatujem da nisam zadovoljan jer mi je prilichne muke zadao...zao mi je ali upravo sam primio primedbu od devojke kako ceo dan blejim u komp..pa necje on uticati valjda na odnose ; )

izbacivanje poruke

jesi ili instalirao UAA to mu je neki universal... meni bez toga nije hteo da instalira modem i zvucnu a na disku na kome sam dobio drajvere nikakvo objasnjenje tako da sam onda iu download sekciji za moj model F5N nasao drajvere za zvuk i lepo napisali ljudi molio vas prvo instalirajte UAA posle instalacije tog UAA sam je odradio i instalirao zvuk i modem ostalo mi je jos kamera i wirelwss ali za sad mi ne trebaju a i smorio sam se pa ciu kasnije elem drjvere koje sam skinuo sa neta nesto nisu hteli da se instaliraju ali ih je na srecu bilo na disku pa ako budes imao problem mogu da ti posaljem ili zakacim aliimam modemsku vezu pa napisi tacno za koji operativni sistem ti treba
pozdrav

hehe mali BUMP

kao i shto se dalo pretpostaviti i dalje traju zhaljenja na asusovom forumu za dotichni model, medjutim koliko mogu da primetim desile su se neke magichne stvari povodom ove serije. naime model koji je do juche bio klasichan F5SL model, dozhiveo je potpuno preobrazhenje tako da sada u ponudi imamo malo slabiju konfiguraciju nego onu od pre par meseci

Asus F5SL-AP179

Procesor Intel® Core™ Duo T2390 1.86GHz 1MB FSB533
Memorija 2048MB DDR2 667MHz
HDD 160GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička karta nVidia GeForce 9300 256MB DDR2
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Baterija 6 cell
Težina 2.6kg

znachi manje rama, druga grafichka drugi procesor samo ostaje da proverim da li je isti skrnavi SiS chipset..ne bi me chudilo da je to ostalo isto..

ali

evo i nechega shto neodoljivo podsecja na vishe puta pominjan model i on izgleda ovako

ASUS X59SL-AP194

Procesor Intel® Core™2 Duo T5750 2.0GHz 2MB FSB667
Memorija 3072MB (3GB) DDR2 667MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD3470 256MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Baterija 6 cell
Težina 2.6kg

ali kao i kada se pojavio F5SL..o ovom modelu konkretno google ovaj put bukvalno ni da bekne. Zasto ovo radim, pa prosto vishak slobodnog vremena na poslu i mozda jedan koristan NOTE za sve koji budu naleteli na ovo da ipak sachekaju zvanichnu specifikaciju i naravno srecjna kupovina svima, nadam se bez velikih razocharenja kao shto je F5SL ipak ukljuchujcji i mene zakachio i gde sam prilichno odlepio od nerviranja.

ali poshto naziv topika nije F5SL, mogu slobodno recji ko se odluchi za recimo model G50V-AS021K, ubedjen sam da necje imati nikakve zamerke. naravno i da pukne oko 1400e ili u josh boljem sluchaju model C90 [
Supports Intel® Core™ 2 Extreme processor up to X6800, 4MB L2 Cache, 2.93GHz, 1066 MHz FSB]

:)

Poslednja izmena:
ali

evo i nechega shto neodoljivo podsecja na vishe puta pominjan model i on izgleda ovako

ASUS X59SL-AP194

Procesor Intel® Core™2 Duo T5750 2.0GHz 2MB FSB667
Memorija 3072MB (3GB) DDR2 667MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD3470 256MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Baterija 6 cell
Težina 2.6kg

ali kao i kada se pojavio F5SL..o ovom modelu konkretno google ovaj put bukvalno ni da bekne. Zasto ovo radim, pa prosto vishak slobodnog vremena na poslu i mozda jedan koristan NOTE za sve koji budu naleteli na ovo da ipak sachekaju zvanichnu specifikaciju i naravno srecjna kupovina svima, nadam se bez velikih razocharenja kao shto je F5SL ipak ukljuchujcji i mene zakachio i gde sam prilichno odlepio od nerviranja.

:)

ja kontam da kupim ovaj
ASUS X59SL-AP194

jel ima neko ideju kad ce zvanicna specifikacija ovog modela ?

imali neko iskustva sa njim.. dali ce praviti probleme kao sto je F5SL... jel ima stvarno veze SiS-ov chipset ako je on ubachen uopste u ovaj model...

help me... kupiti ili ne kupiti ? ili ako ima neko prijedlog sa slicnom konfiguracijom za slicnu lovu...

thx :)

zasto si odlepio od nevrieranja? Moj ortak ima F5SL i prezadovaljan je... ni jedan jedini bug... tera cak i jace igrice na njemu.

:zgran:

pa da si prochitao sve od pochetka znao bi zashto sam se iznervirao. zato shto mi je serviser rekao da i kada je zvao asus u centralu i prijavio im da je cela serija izbagovana oni su i tad tvrdili da je sve okej a nije bilo okej. tek u drugoj seriji kada je doshla druga kolichina onda je sve bilo okej. mozhda josh jedan znak da ne treba bash ODMAH kupiti neshto shto se pojavi vecj sachekati barem nedelju-dve dana. ja sam tada medju prvima tj u prvih 40 koji su ushli u zemlju pazario i skoro svih 40 iz te serije su bile izbagovane i loshe...

A znaci vec drugi kontigent je bio OK?
Onda je moj ortak imao srece, a i jeste uzeo kada je bilo vrlo malo zaliha ovog modela jer je narod navalio zbog cene kao mutav na telefon.

Imam asus x59sl i takodje imam problem za zamrzavanjem na bateriji. Postoji li zvanicno resenje za ovaj problem? Jel je resio neko uspesno? Jel smem da fleshujem Bios a da ne izgubim garanciju ?

Poz.

zovi dilera gde si uzeo laptop pa pitaj... zvanicno flash bios-a bi trebalo da resava probleme.

Mada je to prica za F5SL, a ti kazes i sa X59SL da imas taj problem??

X59SR-AP022

Specifikacija
Procesor Intel® Core™2 Duo T5800 2.0GHz 2MB FSB800
Memorija 4096MB DDR2 800MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD3470 512MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 2.7kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader Integrisan 8-u-1 čitač kartica (SD Memory Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMediaCard, SmartMedia Card, Memory Stick Duo, xD-Picture Card)
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
Web Camera 1.3 MPix
Garancija 24 meseca

~600€

sjajno, ali opet SIS-ovaca... :(

Da sa X59SL imam isti problem! Zvao sam danas servis, rekli su da slicnih problema nisu imali i uputili su me na kim-tec da nosim laptop kod njih. Rekli su mi da ne fleshujem sam bios, jer mogu da izgubim garanciju tako. Tako da u ponedeljak idem u kim-tec i nadam se da ce biti sve ok...

Ako neko ima neki predlog neka kaze, hvala unapred...

Poslednja izmena:
X59SR-AP022

Specifikacija
Procesor Intel® Core™2 Duo T5800 2.0GHz 2MB FSB800
Memorija 4096MB DDR2 800MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD3470 512MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 2.7kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader Integrisan 8-u-1 čitač kartica (SD Memory Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMediaCard, SmartMedia Card, Memory Stick Duo, xD-Picture Card)
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
Web Camera 1.3 MPix
Garancija 24 meseca

~600€

sjajno, ali opet SIS-ovaca... :(

Isplati li se ovo kupovati? Nekako mi previse daje za te pare :)
Ne fali mi mnogo da odem da ga kupim :)

Poslednja izmena:
Pa isplati se.... uz odredjenu dozu rizika a to je chipset koji je pod znakom pitanja da li moze da gura ove komponente...
Baterija malo traje - 6cell samo sat i po i to je max...

Ja imam istu dilemu - ovaj ASUS ili Acer koji nema BT, i manju garanciju ima..

Poslednja izmena:
Znam na koji acer mislis, ali njega ne bih uzeo nikad pored ovog asusa. Gledao sam sinoc oba racunara, aceru se mnogo uvija tastatura u odnosu na ovaj asus i manje daje od asusa...

Inace, nema jos mnogo zaliha asusa (uvezeno je za sad 500 komada), gledao sam u PCpractic-u.

Poslednja izmena:
Isplati li se ovo kupovati? Nekako mi previse daje za te pare :)
Ne fali mi mnogo da odem da ga kupim :)
Pa isplati se.... uz odredjenu dozu rizika a to je chipset koji je pod znakom pitanja da li moze da gura ove komponente...
Baterija malo traje - 6cell samo sat i po i to je max...

Ja imam istu dilemu - ovaj ASUS ili Acer koji nema BT, i manju garanciju ima..
Znam na koji acer mislis, ali njega ne bih uzeo nikad pored ovog asusa. Gledao sam sinoc oba racunara, aceru se mnogo uvija tastatura u odnosu na ovaj asus i manje daje od asusa...

Inace, nema jos mnogo zaliha asusa (uvezeno je za sad 500 komada), gledao sam u PCpractic-u.
А да мало читате друге теме :)?
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1591548&postcount=14

E stvarno bi mogli. :D Pa dobro, kad ga kupim, barem cu znati na sta odmah da obratim paznju. To skljocanje je jedino malo cudno.

Kako mislis uvija se tastatura? Neudobni dugmici?

Dugmici su OK, ali jednostavno kada malo pritisnes tastaturu uvija se kao da je gumena. Probaj onako sa vise prstiju stisni je na srediti i videces. Takodje sam danas gledao devojku kako kuca na aceru i problem je i u tom slucaju izrazen.

Poslednja izmena:
Pomoc

Ljudi imam Asus N50Vn-AS061 instalirana je Vista Ultimate,nesto sam zeznuo i kad mi digne sistem ne radi mi ni touchpad ni tastatura,a ako ubacim CD on ga cita i sve je normalno,ali nista ne mogu da radim sa njim jer ne radi ni tastatura ni touch pad...A u BIOSU mi radi normalno tastatura...Ima li neko resenje ???

Vrh Dno