Šta je novo?

ASUS N76 bizare problem

Mitronije

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2004
Poena
319
Daklem

castio ja sebe ASUS N76 VJ laptopom u Emmi-ju. Naravno bez operativnog sistema i5 8giga RAM Grafika FullHD 1Tb HDD. i resim da obrisem FreeDOS i instaliram Win7.
Naravno uradim ja to i sada pocinju moje muke. Na sajtu ASUS-a podrske trazim drajvere za ovaj laptop za Win7. I neprijatno iznenadjenje laptop je predvidjen za rad samo sa win8 i za njega ima drajvera za ostalo nema. Napisem ja njima pismo a oni meni odgovore da nesmem nista drugo do win8 da instaliram inace ako pokusam neke druge varijante da gubim garanciju.

sada mene zanima da li neko ima neki pametan predlog ili ne
i naravno da li bi mogao a mi preporuci neke zamenske drajvere da je probao i da to radi.

unapred zahvalan

Pa probaj drivere za Win8. Oni bi trebali da rade bez problema i na Win7.

Instaliraj slobodno windows 7 64bit , i udji u aidu 64 extreme prvo je skini http://www.aida64.com/downloads/aida64extreme285exe

11.webp

Klikni na windows devices pa dole others (tu gde meni pise unknown pise mi to zato sto imam sve drajvere instalirane) kada kliknes na others tu ce ti pokazati sve drajvere koje ti fale primer:

PCI Device Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter omah u google kucas "Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet widows 7 driver 64bit"

i tako redom sve prepisuj na paprir , skidaj sa nekog drugog kompa ubacuj u flesku i posle instaliraj , najosnovnije instaliraj sto nadjes ...graficku..wireless...audio.. BlueTooth

Prepisi nam sve drajvere koje vidis...da nadjemo ako ti ne mozes..

Ja sam kod mog N56 VJ imao istu situaciju da kao nema Win7 drajvera, skinuo sa njihovog sajta i instalirao za VM model i sve je proslo bez ikakvih problema

Napisem ja njima pismo a oni meni odgovore da nesmem nista drugo do win8 da instaliram inace ako pokusam neke druge varijante da gubim garanciju.
????
Ovakva informacija mi je neverovatna, nemogu da poverujem. Kome si pisao pismo našima ili preko?

Skini Unknown Device Identifier i naci ce ti proizvodjace, modele i sve ostalo za sve uredjaje... I onda skini od proizvodjaca uredjaja drajvere.

Daklem

castio ja sebe ASUS N76 VJ laptopom u Emmi-ju. Naravno bez operativnog sistema i5 8giga RAM Grafika FullHD 1Tb HDD. i resim da obrisem FreeDOS i instaliram Win7.
Naravno uradim ja to i sada pocinju moje muke. Na sajtu ASUS-a podrske trazim drajvere za ovaj laptop za Win7. I neprijatno iznenadjenje laptop je predvidjen za rad samo sa win8 i za njega ima drajvera za ostalo nema. Napisem ja njima pismo a oni meni odgovore da nesmem nista drugo do win8 da instaliram inace ako pokusam neke druge varijante da gubim garanciju.

sada mene zanima da li neko ima neki pametan predlog ili ne
i naravno da li bi mogao a mi preporuci neke zamenske drajvere da je probao i da to radi.

unapred zahvalan

Evo malo Gugla

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100206231449AAnFwGh

a takodje mi je neverovatno da ti je neko iz Asus-a to rekao..

@Mitronije druze ima li taj model mesta za 2hdd, ajde otvori poklopac pa vidi da li na drugom mestu za hdd ima ugradjene konektore u plocu da se moze prikaciti i drugi hdd/ssd...
Kakva je slika, zvuk, ekran, tastatura, buka koju pravi, zaigra li stogod ...
Ima li problema sa tach padom?!

Ja sam imao isti problem sa slicnim asusovim lapom, instaliram win7 i posegnem za cd-om koji je dosao uz njega da instaliram drajvere kad ono na njemu only for windows 8 x64. Rekoh ok ima na sajtu. Odem na njihom sajt kad i tamo samo za win8. Gledam sta da radim pa instaliram driver genius professional i ona nadje sve do jednog drajvera za win 7 samo msm da nije imalo ono da prikazuje grafiku na ekranu kada pojacavas osvetljenje i zvuk i msm da zvuk nije hteo da se pojacava stim tasterima jer nije instaliran taj program i njegov drajver, a msm da bi trebalo da radi sa win8 drajverom.

evo ovako da se javim posto sam bio odsutan a vidim da su stigli predlozi resenja. Zahvaljujem sada cu probati da ga stavim u pogon pa javljam utiske.

Laptop nisam otvarao i nemam nameru (nervozan sam ja za takve stvari).

ASUS je poslao drugi mail da se izvine (posto sam ih pitao na koji nacin ja to gubim garanciju) da covek koji mi je odgovarao na mail pogrseno itrepetiran jer ne zna engleski bas najbolje:trust: sta god to znacilo

uglavno nocas cu sredjivati pa javljam sta sam napravio;

Još da napisa na koju si adresu slao

Ovako posle celonocnog rada 🙂 ala lazem... uglavnom
koristio sam AIDA64 program
nisam uspeo da nadjem drajvere za:
SM Bus Controller - Intel Panther Point PCH - SMBus Controller (C-1)
Universal Serial Bus Controller - Intel Panther Point PCH USB 3.0 xHCI Controller (c-1)

i naravno ne radi nista od kombinacija sa fn tasterom , ukljucivanje svetla tastature , pojacavanje zvuka, osvetljenje ekrana, sleep funkcija, i ostalo

takodje i subwoofer ne radi

sada ako moye jos neka pomoc rado bi prihvatio 🙂

za mail nema potrebe ici u analizu izvinili su se i stvarno je malo rogobatno bilo napisano tako da je ispalo da nemam garanciju, u stvari hteo je da napise da ne moze da garantuje da ce sa drugim drajverima da sve na lap topu da radi.

eto

A zasto ne probas da instaliras drajvere za sedmicu koje koristi neki drugi model Asusa sa slicnom konfiguracijom? Trebalo bi da radi, narocito zabprecice na tastaturi.

Jesi li probao drivere za Windows 8, kao što sam ti rekao u drugom postu?

Za prečice na tastaturi moraš instalirati ATK drivere.

A zašto ne probas sa Driver genius profesional, naravno narodna verzija ja sam tako rešio problem.

Pa vidis nism probao win8 drajvere ne win 8 ajd veceras i to da probam pa javljam rezultate

Brate jel si ti corav pa ne vidis moje postove? Instaliraj driver genius i pronaci ce ti sve drajvere za sedmicu, zasto da se mucis sa drajveima od osmice i da posle mozda nece i ja sma imao isti problem i tako sam ga resio.

Dusane vidim ja tvoje postove ali reko da krenem redom. probam ovako pa ako ni to nece onda cu probati i sa driver genius . nema ljutis

E ne ljutim se ja daleko bilo, nego ti kazem da se ne mucis jer to sto posto radi i ja sam imao taj problem sa K75VJ i tako sam resio, samo ces morati da nadjes ona program ili drajvere za koriscenje precica na tastaturi valjda neko rece da se zove ATK. 🙂

A sta sa 32bit-nim sistemima?
Sta ako mi treba i drugi OS na njemu a da je 32-bit ?
Kako za to naci drajvere?!

A šta će mu 32bitni sistem na 8GB RAM-a? Nema baš nikakvog razloga da instalira 32bitni OS.

A sta ako recimo ja imam potrebu da koristim neki program koji na zalost radi samo i jedino na 32bitnom sistemu i ni na koji nacin ga nije moguce pokrenuti na 64bitnom?
Eto zato...

Da probano je i nece, samo 32bit OS, *** takav program (narodna verzija) u 3p.m. skupog programa, odnosno grupe programa ...

Nego nesto razmisljam... w7/32 i bez podrske za drajvere od strane asusa ce pokrenuti laptop, moguce je sigurno staviti u pogon ekran, ubaciti odgovarajuci nvidia drajver za graficku ... sto je za pocetak dovoljno...
Da li ce raditi usb portovi? Da li ce raditi kao usb2.0 bez drajvera ili ce ih win "poznati" i kao usb3.0 pokrenuti?
Posto su to programi za proracun i crtanje, u stvari bitno je da radi ekran, tastatura i usb da se moze mishonja ukljuciti a za ostalo i nije toliko bitno (sem wifi i neta)...

Ne znam, nisam vise "pametan"... a HP ima podrsku (drajvere) za sve probook 4740s...

Sigurno se i to može napraviti da radi. Windows će za pola stvari naći drivere, a za drugu polovinu skineš sa sajtova proizvođača (nVidia, Realtek, itd).

Evo ovako da se javim i ja 😀
Prvo hvala svima sto ste se potrudili i pomogli oko resavanja problema.
Problem je resen na sledeci nacin skinuti svi drajveri za win 8 sa ASUS-ovog sajta. Zatim je to sve redom instalirano.
Jedini problem su pravile sedece stvari :
WiFi
Plavi zub
ATK drajver

sve to je reseno uz pomoc AIDA64 programa i googlea. Skinuo sa odgovarajucih sajtova drajvere i sada to radi. ATK je preuzet isto sa sajta ali za neki drugi model.

jedina nepoznanica je ostao onaj dodtni sub woofer koji se dobija uz laptop koji i dalje ne radi ali nesto moras izgubiti ako kanis dobiti 😀

ipak hvala svima na pomoci

Nazad
Vrh Dno