ExR
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.12.2004
- Poena
- 650
Za flashovanje GPU-a potrebno je:goran73 je napisao(la):@ExR
Ajde kad nađeš vremena pomozi oko fleša, daj uputstvo ili na PM, forumu, [email protected]. Unapred zahvalan.
1. NVflash-program za flash koji mozes skinuti guru3d,skini najnoviju verziju ili jednu pre
2.Flopy disk-ali ja preporucujem da se flashuje sa hdd-a.Uzmi napravi jednu FAT32 particiju(malu ne veliku npr. 100mb)pomocu programa Partition Magic.
3.Boot98-butabilni flopy ili cdrom.Opet bolje cdrom jer flopy zna da zakaze a i ja pravo da ti kazem sam moj skinuo i izbacio iz upotrebe odavno.
4.Bios
Kada napravis FAT32 iskopiras i NVFLASH i BIOS(ultra.rom) na tu particiju.
Postupak(na moj nacin):
Uninstal driver, pa restart.Drzis Delete da bi uzao u bios ploce.Namestis da "first boot device" bude cdrom ili flopy(u zavisnosti sa cega ces da boot-ujes win98), sacuvas podesenja F10. Dok bootuje pritiskaj F8 i izaci ce ti meni .Tu izaberi "Safe mode command prompt only" i pojavi ti se A:\ . Onda nadjes particiju gde se nalazi bios i nvflash(komanda c: ili d: ili ...).Kada si usao u npr. c: otkucas "dir" i vidis da li je tu bios(ultra.rom) i nvflash.
Prvo backup starog biosa(u slucaju da novi nece dobro da radi) komandom " nvflash -b ime_biosa.rom "(stavi neko kratko ime npr. asus.rom) i odgovoris sa Y.Pise da li je uspesno odradio.Ako jeste ides dalje.
Komanda za novi bios: nvflash -4 -5 -6 ultra.rom . Odgovoris sa Y i sacekaj(10-ak sekundi) i trebalo bi da pise da je uspesno odradio flash. Restartuj sa ctrl+alt+delete. Ako se pojavi slika sve je ok.
Ponovo udji u bios ploce i vrati da boot-uje sa Hdd-a i to je to.
Evo ti ULTRA.rom bios sa default taktovima 300/550 za svaki slucaj posto nije htela da se klokuje pre.Na mail ti saljem bootcd.iso.Uzmi jedan cdrw i narezi pomocu NERO-a.Ubaci prazan CDRW klikni na bootcd.iso i onda BURN.
Pokusao sam da budem detaljniji sto sam mogao.
Ukoliko flash ne uspe treba da imas pci graficku karticu da bi mogao da vratis stari bios ali se nadam da ti nece trebati.
Ja se ogradjujem od bilo kakve stete nastale koriscenjem ovog biosa ili ovog nacina flashovanja.Znaci radis na sopstvenu odgovornost!!!
Ako ti ovo nije jasno imas u threadu Leadtek6200 na 2 ili 3 strani isto uputsvo za flash pa pogledaj i tamo.
Drzim ti fige!
Pozdrav
Prilozi
Poslednja izmena: