Šta je novo?

Asus N6200 Oc

Sarmica

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2006
Poena
320
Kartica po default-u radi GPU:350 mem:500.Ja sam je kloknuo na GPU:405 mem:605,i drajver mi ne da dalje,inace tako overklokovana pri nekoliko sati zahtevnijeg igranja GPU jedva dostize 65C.Podsecam ima samo pasivni kuler i to malih dimenzija.Pitanje glasi:Kako preko registry baze da skinem ogranicenje u drajveru?Znam da je to moguce,a mislim da bi ovaj GPU mogao dosta vise.

UPDATE:
Memorija stabilna na celih 700 MHz!
Ona mi je u drajveru ogranicena na 1000,ali GPU 405 i ne da vise.

Moze RivaTuner v2.0 a moze i AtiTool koji to radi kad premashish granicu. Pita te da pomerish granicu.

RT je ipak direktno reshenje. Moze i coolbits v2 da pomogne (registry tweak)

RT v2.0 upustvo za maxclocklimit
Power user->RivaTuner\Overclocking\Global
MaxClockLimit setuj na vrednost koju zelish
DisableClockTest gasi obavezan test u driveru za oc

RT v2.0 upustvo za unlocking (u 6600)
Pogledati da li je u Main pishe NV43 128-bit(A2,4pp,3vs) a ako pishe nv44 nema nishta od otkljuchavanja. Tesko se otkljuchava i A4 revizija nv43 chipa.

Main->customize->Low-Level system tweaks->Install pa na
Active pixel/vertex units configurations->custom (iz liste) pa na dugme Customize

U ovom prozoru setuj ispod znak za check onaj Pixel unit koji je disable-ovan.
Nakon toga idi na OK pa posle sve Ok i pitace te ze reset.

Ako posle reseta nema anomalija u radu grafike a posle startovanja RT-a pishe u main prozoru NV43(A2,8pp,3vp) probati neki 3d mark test pa ako sve prodje eto tebi 6600 kartice.

Toliko

GPU radi sad na 450,nego pise NV44 😡 .
Jel se to teoretski govoreci moze otkljucati?

6200 AGP is a NV44 core, so the possibility of unlocking pipes is zero. The only way is to gain more performance is overclocking.
Sa nekog foruma.😡

Poslednja izmena:
Brate, ukoliko si skorije kupio tu kartu, velika je verovatnoca da ti je to 64bit-na karta. Vidi sta ti pise u riva tuneru, na toj istoj prvoj strani. S obzirom da si rekao da je pasivni hladnjak malih dimenzija, rekao bih da je to 64bit-ni model, u tom slucaju bolje odustani od overklokovanja.

Jeste 64bitni,sa 128MB video rama.No,kakve to veze ima sa klokovanjem.
Podigao sam GPU sa 350 na 450,a mem sa 500 na 650(700 nije dugo izdrzalo) i oseca se mali boost.Samo sam dodao jednu osmicu da izduvava blizu grafe i lepo sljaka.Nego nije taj pasivnjak mnogo mali,kada sam rekao mali uporedio sam sa mnogo vecima na jacim karticama.Inace za ovu klasu taj kuler je i velik.

Pa ako je nv44 onda i mora da bude 64-bitna. Nishta od otkljuchavanja.
Chip je skesan na 4pp-a josh u nacrtu. Bash bezveze.

Meni je jednom zapala shaka 128-bitna sa nv43 chipom takva asusovka u AGP izdanju ali je imala artifakte posle otkljuchavanja i to u 2D modu, a 3D nisam ni probao jer nije bilo svrhe.

Gledaj da menjash ako ti nije dovoljna za bar neki 7300GT AGP kad se pojavi ako se vec niej pojavio ili 7600GS koji je josh u garanciji.

Gledaj da menjash ako ti nije dovoljna za bar neki 7300GT AGP kad se pojavi ako se vec niej pojavio ili 7600GS koji je josh u garanciji.

Upravo tako, bolje gledaj da je menjas za neku 128bit kartu, ako nemas kinte za gore pomenute, uzmi neki polovan Radeon 9550 128mb 128bit, minimalna doplata od 10-15 eura, a osetices lepo ubrzanje u odnosu na tu sakatu 6200. Plus 9550 mozes lepo da overklokujes 😉

*** mislio sam da je ovo ok kartica,no takva kakva je ,meni dovoljna.
Kol'ko para,tol'ko muzike.

Nazad
Vrh Dno