Šta je novo?

Asus N50Vn

stefan065

Cenjen
Učlanjen(a)
22.05.2009
Poena
159
Neka ovo bude topic za ovaj model...interesuje me kako sluzi druge ljude (pored mene) i sta imaju da pohvale ili da kritikuju...Sta bi moglo da se izmeni a sta ne...

Moj je:

Procesor: P8600
Hard:320GB 16MB 7200rpm
Graficka: GeForce 9650 GT 1GB
Memorija: 4GB 800Mhz
Optika: DVD-RW DL
Ekran: 15.4 LED
Wifi: Intel 5150 WiMAX
Kamera: 2.0 Mpix
TV: Nema
BAterija: 6 CELL

Uz njega...prati...

Mis: Logitech MX Revolution (po meni ACME kozno postolje najbolje)
Hladnjak: Thermaltake T2000
Joustick 1: Logitech Chillstream
Joystick 2: Genius Max Fire
Ext.Hard: WD 320GB 16MB USB 2.0

Sta bi ste dodali,promenili,novosti vezane za model,sve sto vam padne na pamet...

Ja sam ozbiljno razmišljao da uzmem ovaj laptop, al mi se boja nije sviđala (malo je ženska, imho)... Uzeo sličan, malo slabiji i malo jeftiniji, ali sivo-crni ;)

Meni je tastatura nešto najbolje što sam video na laptopovima, barem ovima sa kojima sam se susretao do sada. I dalje ne mogu da verujem da su ugradili ionizator vazduha na ovaj model. Doduše moj ima drugi procesor, T5850 na 2,16 Ghz. Zasad prezadovoljan. Vista Ultimate 64bit leti... Zna li neko hoće li biti omogućen jeftin upgrade na Win7? :D

Meni je tastatura nešto najbolje što sam video na laptopovima, barem ovima sa kojima sam se susretao do sada. I dalje ne mogu da verujem da su ugradili ionizator vazduha na ovaj model. Doduše moj ima drugi procesor, T5850 na 2,16 Ghz. Zasad prezadovoljan. Vista Ultimate 64bit leti... Zna li neko hoće li biti omogućen jeftin upgrade na Win7? :D

Provo sam instalirao Windows 7 X64 7127,i radi boli glava,moze da pojede Vistu Ultimate X64 jednim zalogajem (koju sam morao da instaliram zbog drajvera,auuu),jedini PROBLEM je taj sto ASUS nije izbacio jos uvek zvanicne drivere i podrsku za ovaj note zato sto zvanicno nije krenuo WIN 7>>>Sto se nadam da ce se desiti u roku od 2-3 meseca<<< Do tada... Mrtva Vista!!!

radice svi drajveri od viste na 7-ici bez problema pa i 64-bitni

Trenutno ne rade kako treba,probao sam vistine drivere u 7,ali ne rade kako treba zakucavaju itd (sto mi ne znaci nista)...to garantujem,a uopste ne radi citac otiska! A za kasnije znam da hoce i mora...

ne znam koje si drajvere skinuo mozda 32-bit-ne al ako si skinuo 64-bit-ne onda tu nesto ne valja jer generalno svi drajveri od viste 64bit rade bez ikakvih problema na win7 x64

Ne trci pred rudu. Nije svuda ista situacija da driver sa viste radi i na win 7!

ja se izvinjavam ako sam pogresio samo sam rekao da generalno rade e sad uvek ima izuzetaka da ne radi

To je ok,ali za moj laptop ne rade...nemam ni jedan key koji radi,ni za zvuk ni za splendid ni za hyper4gear...ni za sta...ima za system,grafiku (tu i tamo,zakucao je par puta),ali ono GUI programi i tako to,ne radi nista...pozzz

nemoze DDR3 u DDR2 slotove.
Postoji mogucnost da ugradis P8600,quad skoro i da nema na trzistu notebook-ova,jako malo.

@stefan065: Au brate, jedva ima nedelju dana da si uzeo lap i već bi da ga budžiš :).

Na linku koji si ostavio piše Support for DDR3 and DDR2 memory technology i 1066 MHz Front Side Bus support, tako da bi trebalo da može. A proc ti je među najjačima, ne znam čime nisi zadovoljan, za šta ti služi lap? Mislim da ti se ne isplati ulaganje, to je odlična mašina i ovako.

Poz

@stefan065: Au brate, jedva ima nedelju dana da si uzeo lap i već bi da ga budžiš :).

Na linku koji si ostavio piše Support for DDR3 and DDR2 memory technology i 1066 MHz Front Side Bus support, tako da bi trebalo da može. A proc ti je među najjačima, ne znam čime nisi zadovoljan, za šta ti služi lap? Mislim da ti se ne isplati ulaganje, to je odlična mašina i ovako.

Poz

:) :) :)

Hvala brate na lepim komentarima! Zato me i zbunilo jel mi je ta ploca u lapu u memorija mi je trenutno DDR2 na 800,ugradio bi mu DDR3 na 1066 i Neki napucani QUAD,da bude najbolji i miran sam u naredne 2-3godine...,ako ne i pre :) Koristim ga za sve i svasta,inace sam prezadovoljan,ali znas ono kad te tera,jos i jos i jos,*** :)

Onda si trebao sačekati ovako nešto :D;)

wl4qkp.png

^^Samo sto to cudo kosta oko 1800$ i bar duplo je teze od njegovog Asusa.

moj je isto ova jača varijanta sa 4 GB rama vN

ali mi se desio maler...zabio se u jednom trenutnku...

odnesem ja u servis...otišla cela ploča...što je daleko najbolje u datoj situaciji...dakle menja se sve ništa se ne popravlja...nekim čudom...zvali me posle par dana...sve zamenili...(evidnento je sve zamenjeno pošto je fabrička verzija biosa, na mom je bio poslednja...teško da bi neko downgrade'ovao da bi mene nasankao)

tako da bekapujte svoje stvari...nisam nigde čuo da ih se mnogo kvari...ali eto...

tako da koliko me lupio maler toliko me i sreća poslužila da mi zamene sve za nekoliko dana...

van toga...jedan od boljih za koje sam seo...malo je mogao da bude čvršće napravljen, krcka tu ponešto kad se nasloniš...ali obzirom šta su sve natrpali za 700 i kusur evra...negde je moralo da se uštine, ne verujem da bismo ovo od tošibe ili nekog jačeg videli ispod somaipo

moj ekran je 1440*900 i očajno je loš ugao gledanja ali takva je valjda cela serija tih n50... to se reši sa eksternim monitormom i doviđenja...

Onda si trebao sačekati ovako nešto :D;)

wl4qkp.png

HEHE :)

U pravu si...Dogurao bih ja do ovog :) Samo ako bih kupio nekog CRNCA kao rob-a da mi nosi lap... **** kevu,ali nisam video deblji lap od ovog u zivotu,inace bih pre uzeo ,,,,,Asus W90 koji je veoma blizu po performansama ovog a nije toliko skup kao ovaj...100% ne znam mu cenu,ali mi nesto dunulo sinoc,gledao sam ga na asusovom sajtu **** kevu,pa sam mozda razmisljao da ga uzmem do kraja god,ali ostaje da vidimo,jer sam jako zadovoljan sa ovim trenutno a ne bih dobio ne znam ti ja sta mnogo vise od ovog sad,,,, ovaj najnoviji nego ovo,meni znaci i kako izgleda :) NE znam vama,ali nista preterano,samo da je kulturan izgled :) Kao ovaj moj napr. :) A ne ova kocka..Moje misljenje (osim komponenti,iiijjjjjaaaoooo :) )

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=hcYCrYcyvr0VewhQ

moj je isto ova jača varijanta sa 4 GB rama vN

ali mi se desio maler...zabio se u jednom trenutnku...

odnesem ja u servis...otišla cela ploča...što je daleko najbolje u datoj situaciji...dakle menja se sve ništa se ne popravlja...nekim čudom...zvali me posle par dana...sve zamenili...(evidnento je sve zamenjeno pošto je fabrička verzija biosa, na mom je bio poslednja...teško da bi neko downgrade'ovao da bi mene nasankao)

tako da bekapujte svoje stvari...nisam nigde čuo da ih se mnogo kvari...ali eto...

tako da koliko me lupio maler toliko me i sreća poslužila da mi zamene sve za nekoliko dana...

van toga...jedan od boljih za koje sam seo...malo je mogao da bude čvršće napravljen, krcka tu ponešto kad se nasloniš...ali obzirom šta su sve natrpali za 700 i kusur evra...negde je moralo da se uštine, ne verujem da bismo ovo od tošibe ili nekog jačeg videli ispod somaipo

moj ekran je 1440*900 i očajno je loš ugao gledanja ali takva je valjda cela serija tih n50... to se reši sa eksternim monitormom i doviđenja...

Da kucnem u drvo... :) Za sad sljaka fenomenalno,ali cekam Windows 7 x64 Ultimate zvanicnu verziju pa cu nju da grunem u njega jer mi je na desk-u Win 7 x64 7137 i radi ne daj boze...melje zivu decu,a drajveri za 7 retko gde mogu da se nadju...Jer imam Logitech MX Revolution,Logitech Chill Stream i HTC Touch HD,za koje nemaju zvanicne driver-e a cuo sam da Touch HD ne radi bas najbolje sinhronizaciju sa WIn 7...A kako ti se brate to desilo...Od jednom ili je bilo nekih simptoma i kako to da imas tu rezoluciju kad ja imam najvecu 1280x800??? Koji su ti drajveri za graficku,bios (meni su najnoviji nvidia i 211 bios)...???Ma koja Toshiba,DELL i ostalo...Po meni ne vidim cemu bacati tolike pare vise da bi se dobilo isto ako ne i losije...od naseg N50Vn...Ne znam zasto...a sto se tice krckanja si u pravu,krckao je i meni kad naslonim levu ruku na njega ali sam ja uzeo neke gumene crne tracice,pa sam ih isekao tanko,tanko,stavio oko otvora za CPU,MEM,...,i sad nema problema,niti se vidi niti sta...extra,tako da ti savetujem da uradis to isto...

POZDRAV

Da li neko moze da mi kaze,gde mogu da narucim OEM BLU-RAY rezac za moj lap?
To bi mi trebalo!

Neka ovo bude topic za ovaj model...interesuje me kako sluzi druge ljude (pored mene) i sta imaju da pohvale ili da kritikuju...Sta bi moglo da se izmeni a sta ne...

Moj je:

Procesor: P8600
Hard:320GB 16MB 7200rpm
Graficka: GeForce 9650 GT 1GB
Memorija: 4GB 800Mhz
Optika: DVD-RW DL
Ekran: 15.4 LED
Wifi: Intel 5150 WiMAX
Kamera: 2.0 Mpix
TV: Nema
BAterija: 6 CELL

Uz njega...prati...

Mis: Logitech MX Revolution (po meni ACME kozno postolje najbolje)
Hladnjak: Thermaltake T2000
Joustick 1: Logitech Chillstream
Joystick 2: Genius Max Fire
Ext.Hard: WD 320GB 16MB USB 2.0

Sta bi ste dodali,promenili,novosti vezane za model,sve sto vam padne na pamet...

Da li ima veze rezolucija ekrana posto je meni LED ekran?

LED ekran ima najviše veze sa potrošnjom (čitaj: manje troši).

Nema veze samo sa potrosnjom,a to je logicno da manje trosi jer je LED,dioda inace trosi 60-70% manje nego obicno svetlo, vec i sa kvalitetom slike... Veci ugao gledanosti i kvalitetnija je slika mnogo od klasicnih note ekrana...Nego sam ja pitao za rezoluciju,posto je meni max 1280x800,a brate gore je naveo da je njemu 144x900... ,)

Nema veze samo sa potrosnjom,a to je logicno da manje trosi jer je LED,dioda inace trosi 60-70% manje nego obicno svetlo, vec i sa kvalitetom slike... Veci ugao gledanosti i kvalitetnija je slika mnogo od klasicnih note ekrana...Nego sam ja pitao za rezoluciju,posto je meni max 1280x800,a brate gore je naveo da je njemu 144x900... ,)

Ne mora automatski da znači da je slika kvalitetnija i da je veći ugao gledanosti ;). Većina vlasnika ovog lapca se slaže da je osvetljenje ekrana prilično neravnomerno i da su uglovi gledanosti prosečni.
Trebalo bi da je rezolucija 1440x900. Ako već nisi, instaliraj najnoviji drajver za grafičku karticu i podesi rezoluciju.

Ne mora automatski da znači da je slika kvalitetnija i da je veći ugao gledanosti ;). Većina vlasnika ovog lapca se slaže da je osvetljenje ekrana prilično neravnomerno i da su uglovi gledanosti prosečni.
Trebalo bi da je rezolucija 1440x900. Ako već nisi, instaliraj najnoviji drajver za grafičku karticu i podesi rezoluciju.

Ima velike razlike izmedju LED-a i obicnog,video sam na nekom forumu...I ugao gledanja (nije bog zna sta,ali je veci) a direktno da ne govorim,ali njegova glavna prednost je gledanje na direktnom suncu...Perfektno,cak u nekim situacijama bolje nego sa njegovim osvetljenjem...A sto se tice driver-a...najnoviji su instalirani (07.maj 2009) za Vistu X64...A jos uvek nemam 1440x900 vec 1280x800...U cemu je caka?

Zato što je to prava rezolucija. Pretpostavljam da postoje različite serije (display 15,4wxga/led i 15,4wxga+). Taj sa "+" je 1440*900, ali mislim da on nema LED. Ako grešim, slobodno me ispravite.

Zato što je to prava rezolucija. Pretpostavljam da postoje različite serije (display 15,4wxga/led i 15,4wxga+). Taj sa "+" je 1440*900, ali mislim da on nema LED. Ako grešim, slobodno me ispravite.

Jedini ekran sa LED ekranom je 15.4 WXGA! Mislis da je to ta rezolucija ekrana!? Kad malo bolje razmislim i pogledam na sajtu mislim da si u pravu,pise lepo 15.4 WXGA LED,I samo je taj sa LED ekranom (moj)...Hvala puno!!! :D:D:D

Nazad
Vrh Dno