Šta je novo?

Asus N50Vn

Jedini ekran sa LED ekranom je 15.4 WXGA! Mislis da je to ta rezolucija ekrana!? Kad malo bolje razmislim i pogledam na sajtu mislim da si u pravu,pise lepo 15.4 WXGA LED,I samo je taj sa LED ekranom (moj)...Hvala puno!!! :D:D:D
Ako ti na nalepnici piše WXGA, onda je 1280x800. Ako piše WXGA+, onda je 1440x900.

O tome sam ja ovde "terorisao" ljude kad sam kupovao moj Asus M51Va - ni jedan jedini prodavac (u 7-8 prodavnica!) nije imao pojma koja je rezolucija, iako lepo piše WXGA+ ;)

Ako ti na nalepnici piše WXGA, onda je 1280x800. Ako piše WXGA+, onda je 1440x900.

O tome sam ja ovde "terorisao" ljude kad sam kupovao moj Asus M51Va - ni jedan jedini prodavac (u 7-8 prodavnica!) nije imao pojma koja je rezolucija, iako lepo piše WXGA+ ;)

Hehe...WXGA je meni... :( Ali nema veze mada ne znam sto nisu stavili 1440x900 kad je LED,oni budale kontra stavili! U svakom slucaju hvala! A jeli koji hard ti imas? Gde mogu da njadjem 500GB Seagate ili WD Cawiar Black 500GB za moj lap ili ti 2.5" za lap? Trazio sam u 2-3 radnje ali niko nema...!?

Bilo bi interensantno da uporedimo podatke o monitoru na različitim serijama Asus N50vn. Evo šta kaže PC Wizard 2008 za moj lapac:
General Information :
Manufacturer : CPT
Product ID : CPT1465
Serial Number : 00000000
Manufacture : Week 34 of 2008
Video Input Type : Digital in 0.7/0.3v
Max. Horiz./Vert. Size : 33 cm / 21 cm
Monitor Size : 15 inches (estimated)
Aspect Ratio : 16:10
Gamma Factor : 2.2
DPMS Active-Off : No
DPMS Suspend : No
DPMS Standby : No
EDID version : 1.1
Features :
Maximum Resolution : 1440 x 900 @ 59 Hz

Bilo bi interensantno da uporedimo podatke o monitoru na različitim serijama Asus N50vn. Evo šta kaže PC Wizard 2008 za moj lapac:
General Information :
Manufacturer : CPT
Product ID : CPT1465
Serial Number : 00000000
Manufacture : Week 34 of 2008
Video Input Type : Digital in 0.7/0.3v
Max. Horiz./Vert. Size : 33 cm / 21 cm
Monitor Size : 15 inches (estimated)
Aspect Ratio : 16:10
Gamma Factor : 2.2
DPMS Active-Off : No
DPMS Suspend : No
DPMS Standby : No
EDID version : 1.1
Features :
Maximum Resolution : 1440 x 900 @ 59 Hz

Evo sta kaze Everest Ultimate 5.02

MONITOR

[ Chi Mei N154I6-L03 ]

Monitor Properties:
Monitor Name Chi Mei N154I6-L03
Monitor ID CMO1561
Manufacturer N154I6-L03
Monitor Type 15.4" LCD (WXGA)
Manufacture Date Week 40 / 2007
Serial Number None
Max. Visible Display Size 33 cm x 21 cm (15.4")
Picture Aspect Ratio 16:10
Maximum Resolution 1280 x 800
Gamma 2.20
DPMS Mode Support None

Pogledaj majke ti sta su oni stavili u ovaj laptop!? Ja ne verujem!Ekran je iz 2007god a laptop je napravljen 03-2009... NO COMMENT

Okej kada budesh promenio par programa [ verzije everest-a] onda mozhesh lepo tu nalepnicu da skinesh jer ti nishta ne znachi.

Ako ga je everest prepoznao kao LCD onda je verovatnocja uzhasno mala da to i ne bude, plus shto reche chovek iznad mene LED tehnologija je prilichno novijeg datuma a krajem 2007-me koliko sam upoznat nije bilo toga u prodaji. Ako jeste to je bilo jako skupo.

Nemoj da tripujesh da ja sada napushavam neshto tebe ali koliko se vidi iz postova ti bash neshto mnogo forsirash taj laptop koji po mom mishljenju je samo jedna solidna mashina.

:wave:

@Oki
Ja sam bio ubeđen da je LED samo vrsta backlighta, međutim izgleda da ste mi otvorili oči. LED je sigurno sasvim nova vrsta LCD panela.

The use of LED backlights in notebook computers has been growing. Sony has used LED backlights in some of its higher-end slim VAIO notebooks since 2005. Fujitsu introduced notebooks with LED backlights in 2006. In 2007, Asus, Dell, and Apple introduced LED backlights into some of their notebook models. As of 2008[update], Lenovo has also announced LED-backlit notebooks, and other companies like HP will also be marketing LED-backlit notebooks in the near future. In October 2008, Apple announced it will be using LED backlights for its entire notebook lineup, and for its new 24-inch Apple Cinema Display.

http://en.wikipedia.org/wiki/Backlight

Poslednja izmena:
Okej kada budesh promenio par programa [ verzije everest-a] onda mozhesh lepo tu nalepnicu da skinesh jer ti nishta ne znachi.

Ako ga je everest prepoznao kao LCD onda je verovatnocja uzhasno mala da to i ne bude, plus shto reche chovek iznad mene LED tehnologija je prilichno novijeg datuma a krajem 2007-me koliko sam upoznat nije bilo toga u prodaji. Ako jeste to je bilo jako skupo.

Nemoj da tripujesh da ja sada napushavam neshto tebe ali koliko se vidi iz postova ti bash neshto mnogo forsirash taj laptop koji po mom mishljenju je samo jedna solidna mashina.

:wave:

Ma nema sta ja da se tripujem...Niti me interesuje tvoje misljenje niti me pogadja,samo ne mogu da verujem da se toliko ne razumes u masine...Lap je mnogo dobar za te pare,I nema boljeg do 85000din...Pogledaj I post na 1 strani pa mi reci da li ima neki bolji za te pare...A sto se tice LED-a,bratelo LED je osvetljenje a ne ekran....za tvoju info,i nema sta ja tebe da ubedjujem procitaj jednostavno post gore i sve ce da ti bude jasno... A tehnologija pravljenja ekrana je OLED ili AMOLED u nekim LCD televizorima...Ako si citao postove izmedju,videces da sam uporedjivao moj lap sa istim koji nema LED osvetljenje i razlika je velika...Stoga prijatelju nemoj da se vracas na pricu ljudi koji neke stvari ne znaju niti imaju a opovrgavaju pricu ljudi koji imaju i znaju..Toliko...

Jos par stvari...Da li si ti video da gore negde pise Backlight Type? NE...Naravno da nisi! Znaci tu smo pricu zavrsili i malo ti vise priblizili i pojasnili...A sto se tice tvoje konstatacije da je lap "solidan" tu si se proXXXX samo tako... lap top po mom misljenju jer sam gledao 2-3 modela dok nisam izabrao ovaj je po meni najbolji odnos cene i kvaliteta do 100000din pa i preko u poredjenju nekih modela... :-devil-:

Nisam siguran da je 2007. godine bilo LED monitora od 15,4' za lapce :trust:

A jel si siguran sad? E narode,narode...

The use of LED backlights in notebook computers has been growing. Sony has used LED backlights in some of its higher-end slim VAIO notebooks since 2005. Fujitsu introduced notebooks with LED backlights in 2006. In 2007, Asus, Dell, and Apple introduced LED backlights into some of their notebook models. As of 2008[update], Lenovo has also announced LED-backlit notebooks, and other companies like HP will also be marketing LED-backlit notebooks in the near future. In October 2008, Apple announced it will be using LED backlights for its entire notebook lineup, and for its new 24-inch Apple Cinema Display.

http://en.wikipedia.org/wiki/Backlight

Ma nema sta ja da se tripujem...Niti me interesuje tvoje misljenje niti me pogadja,samo ne mogu da verujem da se toliko ne razumes u masine...Lap je mnogo dobar za te pare,I nema boljeg do 85000din...Pogledaj I post na 1 strani pa mi reci da li ima neki bolji za te pare...A sto se tice LED-a,bratelo LED je osvetljenje a ne ekran....za tvoju info,i nema sta ja tebe da ubedjujem procitaj jednostavno post gore i sve ce da ti bude jasno... A tehnologija pravljenja ekrana je OLED ili AMOLED u nekim LCD televizorima...Ako si citao postove izmedju,videces da sam uporedjivao moj lap sa istim koji nema LED osvetljenje i razlika je velika...Stoga prijatelju nemoj da se vracas na pricu ljudi koji neke stvari ne znaju niti imaju a opovrgavaju pricu ljudi koji imaju i znaju..Toliko...

Aj ti lepo meni na ignore listu a slobodno idi drugarima pa se hvali da si kupio igrachku.

Poslednja izmena:
Posle malo guglanja, evo šta sam našao
(http://www.massintegrated.com/LCDs_ChiMeiOptoelectronics_NotebookPanels_N154I6-L03_15.4inch.aspx):

MODEL: N154I6-L03
MANUFACTURER: Chi Mei Optoelectronics
MANUFACTURER ABBREVIATION: CMO
CATEGORY: Notebook Panels
SIZE (inches): 15.4"
ACTIVE AREA: 331.2x207mm
CONTRAST RATIO: 500:1
LUMINANCE: 220nits
MASS PRODUCTION: Q22008
OUTLINE (MM): 344x222x6.2
PIXEL PITCH: 0.258mm
POWER CONSUMPTION: 4.4W
RESOLUTION: 1280x800
RESPONSE TIME: 8ms
SUPPORT COLOR: 262K
TECHNOLOGY: TN
VIEW ANGLE (U/D/R/L,CR>20): 20/45/45/45
WEIGHT: 530
REMARK: LED

Posle malo guglanja, evo šta sam našao
(http://www.massintegrated.com/LCDs_ChiMeiOptoelectronics_NotebookPanels_N154I6-L03_15.4inch.aspx):

MODEL: N154I6-L03
MANUFACTURER: Chi Mei Optoelectronics
MANUFACTURER ABBREVIATION: CMO
CATEGORY: Notebook Panels
SIZE (inches): 15.4"
ACTIVE AREA: 331.2x207mm
CONTRAST RATIO: 500:1
LUMINANCE: 220nits
MASS PRODUCTION: Q22008
OUTLINE (MM): 344x222x6.2
PIXEL PITCH: 0.258mm
POWER CONSUMPTION: 4.4W
RESOLUTION: 1280x800
RESPONSE TIME: 8ms
SUPPORT COLOR: 262K
TECHNOLOGY: TN
VIEW ANGLE (U/D/R/L,CR>20): 20/45/45/45
WEIGHT: 530
REMARK: LED

HVALA bandzo...Po meni prosek ekran,samo ga vadi LED...po karakteristikama! Inace sam prezadovoljan (JA)...Mozda nekom nece biti dovoljno...Ali iskreno mi smeta malo sto nije 1440x900...

wtf...
Pa jel moguce da se toliko uznemiris sto je neko rekao da je masina solidna...ispisa 5 postova za redom. Meni je drago sto si ti zadovoljan kupovinom, ali mislim da nema preteranog razloga da se srdis ako neko nije toliko impresioniran...

Ja se cak i slazem u tome da je jedna od boljih kupovina u svom cenovnom rangu ovde...mada ako je onaj MSI GX701 (mislim da je ta oznaka) iole kvalitetne izrade, ja bih pre kupio njega...jeftiniji je, ima veci ekran, a dimenzije i tezina samog laptopa za mene nisu odlucujuca stavka u izboru jer ne moram cesto da ga prenosim. Jest da mi ni Asus ni MSI ne ulivaju veliko poverenje kada su laptopovi u pitanju, al' sta cu kad su Toshibe preskupe.

Poslednja izmena:
Ja sam se upravo dvoumio između ta 2 modela, i kada sam video tog MSI-a (svaka pohvala momcima u laptopcentru), odmah sam odustao.. jeste veći ekran, DDR3 na grafici, ali je nekako "jadno" napravljen. Tastatura dosta lošija, tasteri sa prečicama (paljenje, i ostali soft tasteri) su napravljeni od neke bedne srebrne plastike koja izgleda da će da se izliže za 2 dana, nekako krivo stoje. Sve u svemu uzeh ovog Asusa, i mislim da se nisam prevario.

Pozdrav!

Ja sam se upravo dvoumio između ta 2 modela, i kada sam video tog MSI-a (svaka pohvala momcima u laptopcentru), odmah sam odustao.. jeste veći ekran, DDR3 na grafici, ali je nekako "jadno" napravljen. Tastatura dosta lošija, tasteri sa prečicama (paljenje, i ostali soft tasteri) su napravljeni od neke bedne srebrne plastike koja izgleda da će da se izliže za 2 dana, nekako krivo stoje. Sve u svemu uzeh ovog Asusa, i mislim da se nisam prevario.

Pozdrav!

Naravno da se nisi prevario...Kvalitet izrade je na (po meni) veoma visokom nivou! Za sve ostalo znate... o cemu i sta ja mislim! POZDRAV

wtf...
Pa jel moguce da se toliko uznemiris sto je neko rekao da je masina solidna...ispisa 5 postova za redom. Meni je drago sto si ti zadovoljan kupovinom, ali mislim da nema preteranog razloga da se srdis ako neko nije toliko impresioniran...

Ja se cak i slazem u tome da je jedna od boljih kupovina u svom cenovnom rangu ovde...mada ako je onaj MSI GX701 (mislim da je ta oznaka) iole kvalitetne izrade, ja bih pre kupio njega...jeftiniji je, ima veci ekran, a dimenzije i tezina samog laptopa za mene nisu odlucujuca stavka u izboru jer ne moram cesto da ga prenosim. Jest da mi ni Asus ni MSI ne ulivaju veliko poverenje kada su laptopovi u pitanju, al' sta cu kad su Toshibe preskupe.

Nerviraju me ljudi koji ne znaju oko racunara nista,balavci, ni da ga upale a dodju ovde I nekom "prosipaju MU** za bubrege..."POPIZDIM...Ja mislim da ne moze da se poredi izrada ova dva laptopa...ne moguce je...! :) POZDRAV

Nerviraju me ljudi koji ne znaju oko racunara nista,balavci, ni da ga upale a dodju ovde I nekom "prosipaju MU** za bubrege..."POPIZDIM...Ja mislim da ne moze da se poredi izrada ova dva laptopa...ne moguce je...! :) POZDRAV
Na osnovu pitanja iz predhodnih postova zakljucujem da je rec o samokritici, ili gresim ?? ::):D:D

Pozdrav!

***...pa kako mogu da stave takve dugmice na GX seriju...jel si siguran da ne preterujes?!
U stvari evo konkretnog pitanja: Da je MSI bio jeftiniji od tvog Asusa za 5.000 din kad si kupovao, da li bi isto odlucio?

Na mestu gde si ti kupio, MSI je 66.000, a Asus 64.000. Asus je lepsi, konfiguracija je prakticno identicna, pa je tvoj izbor sasvim logican. Al sta kad je MSI 59.000?

Isto bih uzeo Asusa.. jednostavno mi taj MSI izgleda previše plastično. Kao da je kućište sa nekog entry level modela. Konfiguracija unutra je zaista ok, ali jednostavno... nije to to.

Nazad
Vrh Dno