Šta je novo?

Asus Memo Pad 8 i MeMo Pad 10

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
A koji je procesor u pitanju? jel rockchip ili mtk? na nekom hands-on videu je neko rekao da je verovatno tu quadcore rockchip sa mali 400mp4.

Meni se Memopad8 svidja, jos od pojave ipad mini cekam dobar a ne preskup tablet od 8". Samo da vidimo kakav ce biti sto se tice kvaliteta i trajanja baterije.
Na prvi pogled dizajn deluje primetno bolje nego kod Memopad7HD, ali videcemo.
Malo me je razocarao Asus sto nisu napravili osmicu u odnosu 4:3, kao sto je Acer uradio, ali ako bude dobar preci cu preko toga.

Meni se Memopad8 svidja, jos od pojave ipad mini cekam dobar a ne preskup tablet od 8". Samo da vidimo kakav ce biti sto se tice kvaliteta i trajanja baterije.
Na prvi pogled dizajn deluje primetno bolje nego kod Memopad7HD, ali videcemo.
Malo me je razocarao Asus sto nisu napravili osmicu u odnosu 4:3, kao sto je Acer uradio, ali ako bude dobar preci cu preko toga.
I, ako se ne varam, baterija je iste snage kao i u HD7, što znači kraće trajanje, a to je, po meni, jedna od važnijih komparativnih prednosti HD7 u odnosu na ovu poplavu sedmica.

eh, steta sto nisam sacekao memopad 8 nego sam uzeo hd7... da sam znao da ce izaci, cekao bih... -.- 8inca wide je po meni najbolji kompromis izmedju velicine i mobilnosti sto se tice tableta...a cudi me da i 7, i 8 i 10inca imaju istu rezoluciju...? za 8 i ok, al 10ka je mogla da ima i vecu rezu...8ica ce sigurno da kosta 22-3k, a 10ka 28-9k...

Kazu da ce cena osmice biti 180 evra. U drugom klipu iz prvog posta Asus PR kaze da ce se novi modeli pojaviti pre kraja godine, dok novinar tvrdi da ce se u Evropi pojaviti do kraja septembra.

[YOUTUBE]8_qcO1fL-aA[/YOUTUBE] [YOUTUBE]rfjwlkxOxRQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
eh, steta sto nisam sacekao memopad 8 nego sam uzeo hd7... da sam znao da ce izaci, cekao bih... -.- 8inca wide je po meni najbolji kompromis izmedju velicine i mobilnosti sto se tice tableta...a cudi me da i 7, i 8 i 10inca imaju istu rezoluciju...? za 8 i ok, al 10ka je mogla da ima i vecu rezu...8ica ce sigurno da kosta 22-3k, a 10ka 28-9k...

Pa zato i postoji Memopad 10 FHD, koji će biti nešto skuplji, a za one sa plićim džepom je valja ovaj sa 720p rezolucijom. Za svakog po nešto. ;)

tacno, ja se istripovao da se radi od nexus 10 a ne o memopad 10 fhd xD u svakom slucaju, svaka cast asusu kako je pokrio trziste u svim sferama velicina i to sa po vise opcija u hardveru i ekranima itd, sto ti kazes, apsolutno za svakog ima po nesto :D

Ova 8 je bas odlicna mozda je vreme da zamenim 5080b.

Kolega ASUS Srbija,kada mozemo da ocekujemo kod nas i po kojoj ceni ovaj Memo pad 8 ? Dvoumim se izmedju hd7 i ovog od 8 incha, nista dok ih uzivo ne uporedim, pozdrav

Na lager distributera ce stici najverovatnije krajem meseca, a kada ce se naci u prodaji zavisi od Ratela. Moram da proverim tacnu cenu, ali nece biti tako niska kao kod Memo Pad HD 7 modela, jer on ima izuzetno agresivnu cenu.

Ne može da bude ni puno veća, kada ima skoro potpuno isti hardver, jedino ako je uređaj kvalitetniji? Ja tipujem na 20-22.000 din.

Mene interesuje pored ovakve ponude asusa, ko kupuje samsung toshiba ili lenovo tablete ?
Prosto su ostali neisplativi!

I mene interesuje cena ovog tableta.

Hvala na informacijama. Memo pad 7 i 8 jesu slicni, samo mi se cini da je konkurencija u velicini 8 incha trenutno manja pa mozda iz tog razloga cena nece biti tako povoljna kao kod HD7. Ali sacekajmo pa cemo videti :) pozdrav

jel mogu ja na sajmu da ostavim svoju sedmicu a da ponesem kuci osmicu? :d

Pošto je ova tema najaktivnija, gde mogu da se kupe anti-glare folije za Asusove tablete? Zanima pre svega za TF101 a onda i za MemoPad HD7. Takođe, može li neko da kaže koliko je to zaista efikasno za čitanje na suncu?

8 inca, pa idealno... :) Samo da ne bude preko 22,23k.....

1" za 100€. (hd7 154€). :S::trust:

Mnogo, preko 200 ne bih dao...ovako se vec priblizava nexusu 7 2013 a svi znamo koji bi radije izabrali izmedju ta dva...ako je ovo klasicna marketinska fora da nas primoravaju da biramo izmedju hd7 i nexus 7 jer je hd8 neisplativ, to i nije bas lepo od asusa...

Ne bih ja to baš tako poredio. Na ovim slikama sa nemačkog sajta izgleda da je dosta kvalitetnije napravljen, a dizajn je takođe značajno bolji, što sve govori da je uređaj više klase nego Memo pad HD7. U svakom slučaju, Asus ima za svakog po nešto, a uz to je jeftiniji od konkurencije (Galaxy tab 8.0 košta 320 evra kod nas, ipad mini isto tako).

Mnogo, preko 200 ne bih dao...ovako se vec priblizava nexusu 7 2013 a svi znamo koji bi radije izabrali izmedju ta dva

Pa kako ko, meni lično je Nexus7 novi model izrazito ružan tablet, i može da ima šta hoće u sebi, ne bih ga nikad kupio. Takođe ima ekran od 7", što je meni za tablet jednostavno premalo.

Pošto je ova tema najaktivnija, gde mogu da se kupe anti-glare folije za Asusove tablete? Zanima pre svega za TF101 a onda i za MemoPad HD7. Takođe, može li neko da kaže koliko je to zaista efikasno za čitanje na suncu?

Ne bih ti preporučio antiglare, pošto ima više mana nego prednosti. Na čiljivost na suncu ne utiče, jedino će odsjaj da bude manji - slično kao kod antiglare monitorskih ekrana. Međutim, za razliku od monitora, tableti imaju mnogo veći dpi što na kraju utiče na to da ekran izgleda vrlo zrnast. Stavi običnu foliju i uživaj.

Ne bih ja to baš tako poredio. Na ovim slikama sa nemačkog sajta izgleda da je dosta kvalitetnije napravljen, a dizajn je takođe značajno bolji, što sve govori da je uređaj više klase nego Memo pad HD7. U svakom slučaju, Asus ima za svakog po nešto, a uz to je jeftiniji od konkurencije (Galaxy tab 8.0 košta 320 evra kod nas, ipad mini isto tako).

Msm da bi se radije isprsio za ipad mini ili jos bolje, sacekao ipad mini 2 koji ce verovatno isto kostati, pa uzeo njega :) ali sacekajmo da se pojavi hd8 i mini2 kod nas u dinarima pa cemo videti.

Ako tako površno gledamo na stvari, onda jeste za čuđenje. Taj jedan inč donosi 33% veću površinu ekrana od sedmice, što nije zanemarljivo, a tu je i kvalitet izrade je klasu iznad. Slažem se da je razlika u ceni diskutabilna, ali ako pogledamo cene osmica drugih proizvođača, HD 8 deluje kao best buy.

Vrh Dno