Šta je novo?

Asus Maximus formula

MaximusF

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2008
Poena
301
Pozdrav!!!

Kupio sam ovu jaku maticnu plocu medjutim imam problem pri instalaciji drajvera za zvuk.

I
nstaliraju se i na kraju instalacije priajvljuje gresku :

Required HDA audio bus drivers not found itd...

Imam XP SP3 i probao sam i razlicite tipove sa ASusuovog sajta i dalje mi prijavljuje ovo. Sta da radim?

Mislim da ti je to neka ispravka (driver.. ) koju mozes da skines sa Microsoftovog sajta oznaka kb888111xpsp2 (888111..), a malo detaljnije potrazi na CD-u od ploce, trebalo bi da se nalazi na njemu.

Instaliras lepo driver pa onda odes u device manager i tamo ces da vidis da se zuti nesto kod system devices odes na to sto se zuti i kazes update driver i onda ce on da instalira taj budjavi hd audio i onda opet pokrenes instalaciju zvucne. Ovaj problem sam video milion puta na laptopovima koji imaju hd audio i uvek sam ga tako resio a sad za vikend sam se ponovo sreo sa ovim problemom na mojoj p5e koja ima isti zvuk tj supreme fxII. Meni radi bez problema.
Pozdrav

Instaliraj XP SP2, radiće ti savršeno.

imam sp2 instaliran. skinuo sam i gore navedenu zakrpu medjutim i dalje prijavljuje isto.
takodje kada udjem u system devices, ne stoji mi zuti upitnik vec stoji kao da je sve pod kontrolom. takodje idem i tu na update i win mi kaze da ne postoji novi driver od toga. evo sta se desava kada probam da instaliram driver
madbn2.jpg

koji ***** sam dao silne pare za ovu kantu od maticne!?!:mad:

ovo se zna desavati ako si instalirao drajvere za graficku prije hd audio drajvera...ako je to slucaj kod tebe,uninstall-iraj drajver za grafu, obrisi dodatno driver cleaner-om, pa onda instaliraj zvuk...
i javi jesi li ista uspio...

Imao sam isti problem na crosshair maticnoj
resio stavljanjem viste i pustanjem nje same da resi problem :D

Pa zar je moguce da moram preci na Vistu zbog zvuka?

Dajte ljudi sa Maximus forumulama - pomagajte !!!

Nemam tu plocu ali to je problem sa sp3,isprobano na par masina i nije radio drajver za zvuk!!Stavi sp2 i radice,probaj.....

Imam XP SP3 i probao sam...

Dakle, SP2 ili SP3 ?

Uninstall-iraj drajvere za zvucnu i kb888111, ako ih imas u AddRem panelu.
Skini Realtek AC97 audio driver package 4.04 ili 4.03 i KB888111 za SP2
Instaliraj ih tim redosledom uz obavezan restart izmedju i nakon instalacija.

Meni ovako prolazi svaka instalacija za budjave HDA 'kartice'

Disable u biosu, kupi live za 15e i uzivaj (nemoj przis zivce za badava) ;)

Uzgred da nemas neki radeon sa hdmi, prijatelju je bas to pravilo problem!?

Poslednja izmena:
Disable u biosu, kupi live za 15e i uzivaj (nemoj przis zivce za badava) ;)

Uzgred da nemas neki radeon sa hdmi, prijatelju je bas to pravilo problem!?

:d, to sam i ja hteo da mu predlozim...

Sto se tice hdmi, sklapao sam pre neki dan komp sa HD2600Pro i s tom zv. karticom su mi oci ispale. Na kraju sam pustio Autopatcher da odradi svoje pa KB888111 i Realtek drajvere sa cd-a i tek je tad proradilo... Sta mu je falilo, pojma nemam :wall:

ps. u pitanju je bila TP35D2-A7 ploca

Poslednja izmena:
@MaximuxS: ocigledno imas problem s' driver-om za zvuk? :) shala
E ovako, moraces malo ali prosto eksperimentisat...
Malo razmestanje i resices problem... da pocnem.

Pomeri graficku kartu u drugi PCI-E slot, Sound karticu pomeri u drugi PCI slot i nakon toga installiraj drivere, restartuj racunar nakon installacije i vidi funkcionise li, ukoliko je sve dobro
onda mozes slobodno graficku karticu i zvucnu vratit' na svoja prvobitna mesta...

I javi sta si uradio...

Pozdrav. :)

Haahahaha....pola foruma ima taj Maximus a niko ne zna resenje.

Mozda zato sto nisu imali problema? ;)

Ontopic:

Da li si uspeo da resis problem?Kod mene nikakvih problema sa zvukom i drajverom nije bilo.Dakle, sastavio sam masinu, sa zvucnom, instalirao XPSP2 i posle drajvere sa CD-a.
Doduse, flesovao sam bios na 0907 verziju.
Instalacija svih drajvera i utilities-a za plocu je bila ovakva- autorun na CD sa drajverima, opcija za automatski instal, chekiranje svega osiim AI gear i slicnih gluposti za monitoring, i instalacija.Dva restarta.I to je sve.
Isto je bilo i na Visti 64bit.

SupremeFX2 nema veze sa Realtekom.

Ono sto je kod tebe moguci problem je konflikt sa nekim drugim uredjajem (modem, mozda ili nesto drugo zabodeno u PCI) i IRQ-ovi, losa instalacija XP-a (Black edtion,LastXP i slican junk)Ili kao sto neko rece gore, integrisan zvuk na grafickoj.
Ono sto ide uz plocu jeste drajver za zvucnu (HD Audio, koliko se secam) i SoundMax panel.

U svakom slucaju, najverovatniji uzrok je to sto win nema hdaudio bus drajver.Evo mogucih resenja, uz ove sto su ljudi pomenuli gore:

http://www.msfn.org/board/lofiversion/index.php/t82137.html
http://www.msfn.org/board/Realtek-HD-Audio-problems-t81973.html
http://www.geekstogo.com/forum/Asus...hda-audio-bus-required-not-found-t122557.html

Poslednja izmena:
Pa prijatelju obori ponovo sistem,ili promeni isti...Ubaci Service Pack 2 i resi problem...Ja sa tim apsolutno nisam imao problema jeste da imam externu kartu ali sam bas skoro drugaru slicnu konfiguraciju sa Maximusom sastavio i svi driver-i su prosli kako treba...Mislim da ti imas problem sa Winom...

Poslednja izmena:
Vrh Dno