Dulio
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.08.2005
- Poena
- 319
Procitah juce na njihovom site da sa novim biosom 907 rade bolje novi drajveri pod Vistom i XP-om. Uploadovao ja novi bios pomocu USB-a (njihova preporuka) i sve proslo OK. Kada sam ga upalio i pogledao temperature preko nihovog PC Probe II najnovije verzije, i imao sam i sta da vidim. Sve temperature skocile. Procesora za 8C(sa 32 na 40. Toliko ocitava i Core temp), NB i Sb za po dva tri stepena i sada su oko 46, ali je temperatura ploce porasla za neverovatnih 130C:wall:.Pre toga je bio na osnovnom biosu 504. Udjem u Bios hardware monitor, a tamo stoji -98C. Predpostavljam da je tolika temperatura kuciste bi moralo izbacivati topliji vazduh, ali on izbacuje isto kao sto je i pre.
E sad dali je moguce da je toliko porasla temperatura, ili samo senzoti brljave. Jos uvek radi normalno(nisam ga opterecivao igrama), samo se jednom resetovao. Pretpostavljam da je to zbog zastite od pregrevanja ploce.
Citao sam na njihovom forumu da je sada problem vratiti bios na stariji. Pokusao sam preko usb-a ali mi kaze da se ne mogu vratiti na stariju verziju. Kao neki stari Asus update iz XP to moze ali moze i da zezne bios skroz.
Zna li neko kako da resim ovaj problem, posto sledeca novija verzija biosa ko zna kada ce biti.:smash:
E sad dali je moguce da je toliko porasla temperatura, ili samo senzoti brljave. Jos uvek radi normalno(nisam ga opterecivao igrama), samo se jednom resetovao. Pretpostavljam da je to zbog zastite od pregrevanja ploce.
Citao sam na njihovom forumu da je sada problem vratiti bios na stariji. Pokusao sam preko usb-a ali mi kaze da se ne mogu vratiti na stariju verziju. Kao neki stari Asus update iz XP to moze ali moze i da zezne bios skroz.
Zna li neko kako da resim ovaj problem, posto sledeca novija verzija biosa ko zna kada ce biti.:smash: