Šta je novo?

ASUS Maximus Formula & P5E to Rampage Formula Konverzija!

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da, dobro ste procitali. Vlasnici Maximus Formula i P5E maticnih ploca mogu softverskim putem pretvoriti iste u ASUS Rampage Formulu, odn flashovati ih sa bilo kojim ASUS Rampage Formula biosom. Postupak je vrlo jednostavan i svodi se na skidanje 3 programa + zeljeni Rampage bios. Prva 2 sluze za kreiranje butabilnog USB flash diska, a treci za flashovanje. Ceo postupak mozete procitati u prvom postu sa sl. linka: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179580

Moram napomenuti da jos nisam stigao da se igram sa svojom plocom, definitivno cu ovo probati cim budem imao dovoljno vremena :)

ovo je odavno mnogi sa XS su to uradili treba probati mozda ima nekih dobitaka
:wave:
ajd pa javite:)

i meni da je bio 18. rodj i ja bih uzeo :) odavno i neki CPU sa 12b L2 :d ili dobar primerak 8400 za 24/7 ide barem 4.2ghz :d :mad:

Par laickih pitanja:
Jer ispada da je razlika izmedju X38 i X48 samo bios?:zgran:

Jer moze neko da mi objasni koji bi realno dobitak bio osim sto bi recimo u Everestu umesto P5E ili Maximus pisalo "Rampage Formula"?

Citiram jednog korisnika:

Originally Posted by resoluteK
For me, it was very much worth doing.

The max fsb wall on the stock Maximus Formula was around 485mhz. After I flashed the board to the Rampage bios, I'm stable at 537mhz. I have had zero issues, and am very much enjoying my extra 52mhz of bus speed.

I used the guide over at xtremesystems and used the latest Rampage bios hosted on Asus' website.

Osim toga Rampage bios ima dodatne opcije za fleksibilniju kontrolu memorije (procitaj benchmarkov review ploce).

Procedura flashovanja je bezbedna, laka i mogucnost vracanja na stari bios uvek postoji.

Pre nego sto neko pita, softverski drajveri su izgleda identicni, tako da nikakvih konflikata nema ;)

Pa cepni je sta cekas ? Ne treba za to mnogo vremena.

hmmmm, ovo deluje interesantno:type:

Nope, ne radi kod mene.
Prijavljuje mi grešku da je različit BIOS ID...

Now what?

Eto uzeh ja rampage :D Isti djavo ;) Malo veci FSB it to ti je sve :D Sad cekam dok se pojavi SE verzija da ga uzmem,tj zamenim ovoga ;)

Nope, ne radi kod mene.
Prijavljuje mi grešku da je različit BIOS ID...

Now what?

afudos /ibios.rom /pbnc /n gde je "bios" ime biosa,
samo da znas ovo "i" ispred biosa nije greska, treba da stoji tu

i to porbaj sa afudos 2.11

@Colt,htedoh foxconn black ops nekako da nabavim,ali videh ddr3,tako da cekam rampage SE :D

@kibla
naravno, prоčitao sam prvih par (destina) strana sa xtreme systems foruma i pratio proceduru, međutim problem je bio u verziji AFUDOS-a. Ne radi ni jedan standardni (probao 2.32, 2.29, 2.11) već se mora koristiti 2.29ES verzija sa linka na prvoj strani.
Znači za P5E se mora tačno pratiti uputstvo sa sajta.

Flash BIOS-a uspeo, verzija 0401, prilažem dokaz. Za sad je sve na stock-u, bar do sutra :d

Prilozi

• result.jpg
    result.jpg
    97.8 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
E,fleshnucu P5E samo zbog ovog lepog logo-a! :D

Konverzija uspela!:banana:

P5E @ Rampage Formula Bios 0401

Prilozi

• rampaged.png
    rampaged.png
    128.3 KB · Pregleda: 123
Pomera li se FSB wall navise? Kako radi memorija/delioci? Ima li poboljsanja/pogorsanja? Ima li neki bios Rampage Formule da je bolji od drugih? Javljajte nesto!

Poslednja izmena:
@nikolas61
LOL!

Kako te svrbe prsti! Već vidim kako si na stolu napravio prazno mesto i stavio sticker "Black Ops".

Pravi entuzijasta :D

pa logicno je da ce moci da se stavlja pod subzero cip ide POT uz nju :)

Seres da moze.. Nego da li ce moci zbog sponzora koji ce plocu urucuti shvatas.. To moram da pitam.. Mada mi se onaj pot za NB ne cino nesto posebnim za ln2 vec je vise za suvi led...

Seres da moze.. Nego da li ce moci zbog sponzora koji ce plocu urucuti shvatas.. To moram da pitam.. Mada mi se onaj pot za NB ne cino nesto posebnim za ln2 vec je vise za suvi led...

Inace NB-i se obicno i hlade DryIce-om, jer ne trpe previse niske temperature.

Nazad
Vrh Dno