Pozdrav drugari. Imam ovu plocu 4, 5 meseci ali do skoro nisam koristio mikrofonski ulaz. Cim ukljucim snimanje sa mikrofona, koristim Skype ili bilo kakav drugi "recording" paralelno se mesaju smetnje skoro istog intenziteta kao "koristan" zvuk. Taj intenzitet suma nisam imao prilike da sretnem na drugim plocama koje sam imao i vrlo je neprijatan. Naravno ako ukljucim "Microphone Boost", odnos signal/sum ostaje isti, sve zajedno se pojacava. U Realtek HD Audio panelu imam mogucnost ukljucenja "Noise remove" filtera, medjutim iako smetnje skoro potpuno nestaju, povremeno dolazi do problema u voice chat programima (recimo skype) u obliku osclacija u zvuku, mikrofonije i slicno. Evo sta sam vec probao:
-Sijaset verzija HD audio drajvera, sa Asusovog sajta, sa Realtekovog sajta, pocev od poslednjih do starijih. Takodje probao i samo sa Windows 7 drajverima, ali skoro isto sa svima
-Uradio naravno i BIOS update na poslednju verziju 1208, isto
-Probao sa tri mikrofona, ispravna...isto
-Bez obzira da li prikljucujem na front ili rear panel, nema razlike (ovo iskljucuje rekao bih neispravnost mic konektora)
-Prikljucivao racunar na druge uticnice sa uzemljenjem, proverio masu i produzni kabl
-Cak sam kupio samo audio konektor bez kabla, cim ga ubodem (iako nema mikrofona) sum je istog intenziteta kao kada je prikljucen mikrofon
Na osnovu prethodnog sam zakljucio, ili moja ploca ima neku gresku vezano za mic ulaz, ili ova revizija ploce m5a99x evo (1.0) ima neku gresku u dizajnu. Ako neko ima neku drugu ideju bio bih mu zahvalan, ili ako ima istu plocu moze da proveri da li je kod njega slicno. Postavio sam i kratak primer kako to zvuci... ne obracajte paznju na instrumental u pozadini
-Sijaset verzija HD audio drajvera, sa Asusovog sajta, sa Realtekovog sajta, pocev od poslednjih do starijih. Takodje probao i samo sa Windows 7 drajverima, ali skoro isto sa svima
-Uradio naravno i BIOS update na poslednju verziju 1208, isto
-Probao sa tri mikrofona, ispravna...isto
-Bez obzira da li prikljucujem na front ili rear panel, nema razlike (ovo iskljucuje rekao bih neispravnost mic konektora)
-Prikljucivao racunar na druge uticnice sa uzemljenjem, proverio masu i produzni kabl
-Cak sam kupio samo audio konektor bez kabla, cim ga ubodem (iako nema mikrofona) sum je istog intenziteta kao kada je prikljucen mikrofon
Na osnovu prethodnog sam zakljucio, ili moja ploca ima neku gresku vezano za mic ulaz, ili ova revizija ploce m5a99x evo (1.0) ima neku gresku u dizajnu. Ako neko ima neku drugu ideju bio bih mu zahvalan, ili ako ima istu plocu moze da proveri da li je kod njega slicno. Postavio sam i kratak primer kako to zvuci... ne obracajte paznju na instrumental u pozadini