Šta je novo?

Asus m4a89gtd pro

IvaNftw

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2008
Poena
375
Konfiguracija iz potpisa kupljena pre nekih 10-ak meseci. Sve je radilo perfektno do pre 20-ak dana... 20 random bsodova dnevno,dakle prilikom surfa,gledanja filmova,ozbiljnijeg rada itd... memtest(iz win7) je pronasao greske,prime posle 5 sek baca bsod... Logicno glavni sumnjivac je memorija.. Probam drugu memoriju (koja je ispravna 100%) isti problemi i simptomi.. Zadnji bios je flesovan,sve je default (dakle nista overklokovano) Cak i memorija radi na 1333 cl9. Probao u sve slotove,i svaku mogucu kombinaciju 1,2 1,3 2,3 2,4.. ne vredi. Problem je sto nekada,dakle jedan dan radi perfektno,prolazi testove, i onda nakon nekog vremena isti problemi.
Spejsmasteru pomagaj :cigar:

Crkla ploca?! :S:

Ma zezam se... ti imash neki zeznut problem skroz

Ma kazem ti ja... neke podzemne vode,morash da probash sa "racvom"! :d

Salim se,mozda je crko memorijski kontroler. Stvarno ne znam kako da se to reklamira :/

Daj mu malo gasa po CPU-NB naponu, mada bi mogao svemu da das mali voltage bump.

Dao sam,i sad je bsodovao tek posle 5 min u primetu (sto je neki napredak,jelte). Potom mi zaledi bios... Ponovnim rr na dugme,zatamnjen mi je post,bios,i windows boot screen,izuzev 0.5cm po stranama (videti sliiku)
asusm4a89gtdbios3.jpg
btw nije do graficke,isto je i sa integrisanom 4290,4850 i 5850 :/
Ono sto me muci,je sto ne znam sta ovde ne valja,ploca,procesor,memorija ili nesto cetvrto..

Iz Uzica sam,a moram da saljem za Bg komponente,ali mi je bilo frka,ako posaljem (znam,ali znam) da ce njima tamo perfektno raditi,i samo cu iscimati bzvz njih i sebe. I uzmem sad' lepo,povadim sve,ocistim,stavim novu pastu,sklopim,upalim,prodje 20 min prime-a bez greske. Kloknem na 3.8ghz,sve zategnem od latencija itd,prodje jos 45 min... Od bsod-a ni traga ni glasa... Gremilini 0 - ludi Ivan 1...

E Ivanche, i ja sam imao problema sa ASUS M4A88TD-V EVO.

Isti problemi kao i ti. BSodovi, puca Prajm, Lynx... Problem sam resio ne znam ni ja kako. Kao da se sve odjednm vratilo u normalu?

Bukvalno ne znam sta se desilo. Ali sada sve radi.

Proveri napone (za memoriju npr., možda je ploča pobrljavila pa je roknula neki sumanut napon ili je prenizak)... Zanimljivo kako se mojoj M4A89GTD Pro to nije nikad dešavalo (bukvalno ni jedan BSOD nisam popio, od februara imam ploču). Ako nastavi da te za*ebava, šalji je i kraj... Gde si je kupio, ako nije tajna? 🙂

Ja sam se susreo sa Crosshair V pločom koja je liku isto tako brljavila za sve pare, ispostavilo se na kraju da mu memorija nije bila kompatibilna.

Poslednja izmena:
Probao sam jos par memorija,onaj najjeftiniji exceleram 4x2gb nije radio,mushkin 2x2 jeste. Nije ni nekompatibilnost,vec jednostavno se zaglupila ploca 😀 Da kucnem u tastaturu,sad sve radi perfektno (pitanje je samo do kad' li ce :d) btw ploca je uzeta u Atomu,najmanji mi je problem da im posaljem,al' vec gore napisah,cas radi extra,cas za*ebava.

Svašta... Ja na svojoj npr. koristim Kingston od 2GB i Exceleram (najjeftiniji :d) od 4GB, komp ne gasim danima, i ništa, sve je rock-stable...

P.S. vidim ti u "moja mašina" da imaš OSX, jel' ti ne bi možda bilo cimanje da mi ukratko (imao sam OSX na prošlom kompu, iAtkos) napišeš na PM kako si ga naterao da funkcioniše sa M4A89GTD? 🙂 (ako ga imaš na toj ploči)

Poslednja izmena:
Evo ja opet imam problema sa M4A88TD-V, cisto da vas obavestim.

Ploca nije licno moja ali je trenutno kod mene.

Neko vreme sve radi savrseno i prosto posle zaglupavi, sto Ivan kaze.

Probane razno-razne memorije.

Na svu srecu, ja nemam tih problema na svojoj ploci. 😀

Nazad
Vrh Dno