Šta je novo?

Asus M3A78

M3A78-EM + Phenom 9650 + GeIL Black Dragon 1066 danas stavljene u kuciste...

Utisci zasad... LUDILOOOO...

Ukratko:
Procesor bez o/c na 2300 mHz sasvim ladan, idle 41 stepen opterecen 51 stepen
Memorija jedva naterah da radi na 1066... nece pa nece nego samo na 800, posle malo ceprkanja po bios-u poletela na 1066 (bez dizanja napona-bice i toga :) )
Nazalost crosfire mogu da zaboravim. Podrzava samo HD 2400/2400PRO HD3450 i HD3470... A ja imam asus EAH3650 TOP (fabricki o/c)

Ako neko zna kako HT da nateram preko 1800 nek mi se javi. Pise da podrzava 5200 a ne vidim nigde opciju da dignem preko spomenutih 1800.

Daljne utiske izlazem za koji dan...

P.S. ploca je zakon...

Poslednja izmena:
Moj kum se patio sa tim na H/HDMI verzijii,ispada da Phenom ne podnosi fabricki overklokovan RAM!Njemu je HT3 sa Phenom-om proradio kada je stavio Kingston KVR 1066(Kingston KVR1066D2N7/1G DS ELPIDA E5108AJBG-1J-E),koji je skup kao djavo(relativan pojam..)....ZA 2 plocice od 1GB dao je preko 5200din!

Poslednja izmena:
Moj kum se patio sa tim na H/HDMI verzijii,ispada da Phenom ne podnosi fabricki overklokovan RAM!Njemu je HT3 sa Phenom-om proradio kada je stavio Kingston KVR 1066(Kingston KVR1066D2N7/1G DS ELPIDA E5108AJBG-1J-E),koji je skup kao djavo(relativan pojam..)....ZA 2 plocice od 1GB dao je preko 5200din!
Imam i ja M3A-H/HDMI, i secam se da je u uputstvu od matichne jedina 1066 memorija "podrzana" od strane ploche bash taj Kingston KVR, ali je razlog tome shto je to (tada) bila jedina "prava" 1066 memorija koja je mogla da se kupi gde hocesh.

Verujem da je tako! :) :)
Ovo radi 100% sa HT3 i to bez preteranih komplikacija! ;)

Jedino shto je ta KVR sa CL7, shto je downgrade u pogledu performansi, ali ako moze da se "zategne" na 5-5-5-15 uz malo podizanje napona, onda je to sasvim OK.

Jedino shto je ta KVR sa CL7, shto je downgrade u pogledu performansi, ali ako moze da se "zategne" na 5-5-5-15 uz malo podizanje napona, onda je to sasvim OK.
Tesko da je downgrade, jer kada HT3 proradi sve poleti....Oseti se razlika izmedju X4 9850BE sa 800MHz RAM i HT1,i X3 8750 i 1066MHz sa HT3 u korist ove druge opcije u radu!!!!Nije drasticno ali je fizicki osetljivo!

:d
Mora da ceska po jajci :p
:laugh:
E sad, shalu na stranu, ako je ono sve gore u vezi memorije tachno, bilo bi lepo kad bi neko upuceniji naveo koje su sve 1066MHz memorije "prave" (po JEDEC standardima), kako bi se izbegli problemi. Ili nachin da se izmeni zapis u SPD-u, pa da se izmeni u 1066MHz sa nekim opushtenim latencijama (da bi se rachunar palio na 1.8V za memoriju).

Poslednja izmena:
Sve je ovo lepo sto ste napisali... Ali zasto onda ja imam problema...
Asus QVL pise da ploca podrzava moju memoriju, mozete pogledati ovde
http://support.asus.com/download/download.aspx?model=M3A78-EM&f_type=34&SLanguage=en-us
Iformacije o mojoj memoriji se nalaze ovde
http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/118
Ali ja i dalje posle par dana pokusavanja nemam pojma sta je u pitanju... Jedino sto dosad nisam pokusavao da dizem napon memorije... Stoji na 1.8 V fabricki po biosu, a proizvodjac kaze da moze da ide od 2.2 do 2.4...
P.S. Kad podesim da radi na 1066 umesto na 800 specifikacije sa 5-5-5-15 se pomere na 5-7-7-20...

Probaj noviji BIOS, kod mene je plocha stavljala manje vrednosti od zadatih.

Nazad
Vrh Dno