Šta je novo?

Asus M3a Am2+

gilespi

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2007
Poena
330
Kakva su vasa iskustva sa ovom plocom?Moze li se i koliko Oc?Imao sam malo problema sa instaliranjem audio drajvera,pa me interesuje da li novi bios ploce to resava?

Evo ja je uzeo, u ustini nemam nikakvih problema osim sto mi nekad asus probe prijavi malo vecu temperaturu za plocu (odprilike 45 stepeni kada izadjem iz neke igre posle duzem igranja) drzim otvoreno kuciste ali planiram da stavim dve 12-ice i mislim da ce resiti problem. Koliko prijavljuje temp. ploce kod tebe, evo meni je sad oko 36 stepeni u idle rezimu. Nisam overklokovao fsb samo sam podigao mnozilac na procesoru sa 13 na 14 i radi ok. Audio drajvere sam instalirao bez problema ali sam disable-ovao zvucnu jer koristim SB live 5.1 karticu koja je ipak kvalitetnija nego ova integrisana realtekova. Imao sam problem sa instalacijom drivera za lan, naime pri instaliranju drivera mi je spucao komp i prilikom resetovanja nije hteo da ucita xp, jedino je pomogao system restore. Nakon sveze instalacije xp-a opet isto, posle toga i nju disable-jem i kopum pci lan kartucu. E sad posle nekoliko dana resih ponovo da vidim da li ce da zeza i enable-jem lan u biosu, kad ono drajveri su se instalirali dobro i radi ok.

Tmperatura ploce je 30 stepeni.Moram da kazem da sam zadovoljan sa plocom,svaka nova informacija dobro dodje.Za sada sve funkcionise kako treba

Kakva su vasa iskustva sa ovom plocom?Moze li se i koliko Oc?Imao sam malo problema sa instaliranjem audio drajvera,pa me interesuje da li novi bios ploce to resava?

Evo ti resenja za problem ;) :
http://forums.majorgeeks.com/showpost.php?p=1084999&postcount=17

Pre sto si kupio plocu , mogao si procitati ovu temu ;) http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=156210

Po meni,Asus M3A je rame uz rame sa tim Biostar-om.Cak ima i malo kvalitetniji VRM, IMO.

Poslednja izmena:
2.71Ghz,procesor(3600+,G1) na zalost nece preko ove frekv. bez dosta napona.
Ploca je zaista dobra.

HTT ide cak do 350Mhz sa niskim multi-em ,dok RAM (Geil Ultra 667 cas3,2x1GB) radi pri OCu procesora na 2.71GHz ,na 450Mhz cas5-4-4-18-24,2.2V.

Ti me Ivane bas zezas...:D...prvo menjam plocu i dvoumim se izmedju ovog asusa i ta770 ali najvise zelim da se oslobodim 3600 i kupim 5000 black a po tebi mi je dovoljan 4400 pa OC u nebesa?Ako ti sa ovom plocom sa 3600 izvlacis 2,7 zasto ja dajem 100Eu za 5000 black?Ispade da je bolje da uzmem 4400 za 50-ak eu pa OC na 3ghz nego 100EU pa sa black na 3,2ghz?

Taj x2 4400+ (Brisbane G2 revizija) je trenutno najisplatljiviji AM2 procesor (70e).

Evo sklopio sam i ja masinu sa doticnom plocom i odmah overklokovao X2 4400+ na 2,8GHz bez dizanja napona. Orthos radi vec 12 sati bez greske.
Nego primetio sam da se NB bas greje, slicno kao na Gigabyte 690G plocama.
Izgleda da AMD i proizvodjaci nemaju nista protiv pa ugradjuju male hladnjake...

Sto se tice temperature ploce, ja sam stavio jednu 12-ticu na stranicu kucista da duva direktno u plocu i zamislite temperatura se spustila ni manje ni vise nego citavih 10 stepeni u idle rezimu, sa 38 na 28 stepeni, nisam jos merio kako ce se ponasati pri punom opterecenju sistema, i da napomenim da sam do sad drzao otvorenu stranu kucista.

Ti me Ivane bas zezas...:D...prvo menjam plocu i dvoumim se izmedju ovog asusa i ta770 ali najvise zelim da se oslobodim 3600 i kupim 5000 black a po tebi mi je dovoljan 4400 pa OC u nebesa?Ako ti sa ovom plocom sa 3600 izvlacis 2,7 zasto ja dajem 100Eu za 5000 black?Ispade da je bolje da uzmem 4400 za 50-ak eu pa OC na 3ghz nego 100EU pa sa black na 3,2ghz?

Taj x2 4400+ (Brisbane G2 revizija) je trenutno najisplatljiviji AM2 procesor (70e).

4400+ je zaista najisplatljiviji AM2 procesor, evo vidi moju masinu i ovaj post

Nazad
Vrh Dno