Šta je novo?

Asus M2NPV-VM , Athlon x2 4400, 1gb ddr2.. spakovana konfiguracija i ima neki problem

nesic1

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2008
Poena
570
sve je povezano na 400 ili 450w kuciste zaboravih kad sam ga kupio davno bese, mada na napajanju pise PX-450 tako da bi trebalo da ima dosta snage, elem kad se upali komp, cuje se da radi sve, monitor trepka, ne pali se nista na monitoru, posle jedno 10 sec otprilike, cuje se da se kuler procesora gasi i posle 1-2 sec pali i onda se startuje da ocitava... windows nisam instalirao jos tek trebam sistem da instaliram

u cemu moze da bude problem sa ovakvim startovanjem?

na maticnoj sam povezao sve kablove za kuciste i samo hdd, kada se ovo desilo mislio sam da mozda ne pravi problem sto sam nesto povezao pogresno, otkacio sam sve, ostavio samo kablic za power sw da mogu da ga upalim i kad ga startujem isto se desava

edit: sad sam pipnuo cipset na ploci i greje se bas dosta, stavih jedan ventilator da ga hladi

da li je moguce da ram memorija pravi problem? imam kingston na 800mhz od 1gb

Poslednja izmena:
Probaj da zameniš bateriju za bios.

aj probacu, izmerio sam je i napon joj je 2.73V

Pa vidi, taj napon od 2.73V i nije toliko mali, ali si verovatno merio kada je baterija napolju, dakle u praznom hodu. Kada je nakacis na plocu napon joj padne, pa moze da se ponasa kao i da je prazna.

Uglavnom to ponasanje izaziva sledece:
1. Prazna baterija (posto ti je ploca stara jedno 4 godine, nije cudno)
2. Overclock (neuspeli)
3. Na nekim plocama je uobicajeno da kada nestane struja (ili se pocupa kabl od napajanja) mora tako iz dva puta da ocita bios.
4. A moze biti problem i napajanje

Poslednja izmena:
hvala na brzom odgovoru, isprobacu pod 1 i 4, ovo pod 3 bas uvek kad upalim desava se isto, pod 2 plocu sam kupio od clana "greatgonzo", pitao sam ga za overklok, mada imam jos jedan komp kome je baterija crkla i startuje se normalno, samo vreme mu brljavi

kupljena nova baterija, nije do nje

sad mi se desilo 2 puta da zastane i da se kao ugasi pa upali kuler procesora, i izbaci mi gresku kao na slici

Prilozi

• Fotografija1128 (Medium).jpg
    Fotografija1128 (Medium).jpg
    70.9 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Promeni IDE kabli u drugi (master) slot na maticnoj da bi ti hard bio primary master, izvadi bateriju na minut pa vrati, upali komp pa javi dal jos uvek imas probleme.

radio sam sve to, i opet isto, stavljao kabal u jedan pa u drugi ide slot, mrdao ram memoriju u druge slotove, iskljucio iz struje-vadio bateriju-jumperima radio cler i tako stojao 15tak min najvise, radio sam nekoliko puta...

Elem sta sam primetio posle zamenjene baterije..

Isklucim racunar iz struje, sacekam 15tak min, ukljucim racunar, i kad se startuje udjem u bios i vreme koje sam podesio ga vise nema, vreme se rasetovalo kao da je baterija nema???

sad sam izvadio plocu iz kucista rekoh da nema neki spoj i opet iso

Poslednja izmena:
Proveri kontakte za bateriju, meni je to pravilo problem.
Kontakt koji ide ispod baterije nije dodirivao bateriju pa sam ga samo malo podigao i sve je proradilo

da li imas najnoviji bios ako ne skidaj sa sajta i probaj

imam i to, najnoviji bios je instaliran

... moj savet... izvadi plocu iz kucista i probaj da je upalis srafcigerom... mozda negde "vuce struju"...

Vrh Dno