Šta je novo?

Asus M2N68-VM problem

Zile_le

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2007
Poena
319
Drug je kupio komp sa sledecom konfiguracijom:
Asus M2N68-VM
AMD Phenom 9550
Kingsron 2GB DDR2
WD 160 GB
i javlja se sledeci problem, tako mu se javio i sa prvim kompom pa je zamenio i isto se desava i sa ovim. Naime ovo se javlja samo od sebe a i ponekad pokretanjem nekih programa npr. msn...

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    111.7 KB · Pregleda: 119
Pa na starom racunaru ne pokazuje nikakvu gresku monitor super radi, a kad prikljucim novi pojave se ove linije

ovakve probleme bi trebalo da pravi grafika, ali s obzirom da se dva razlicita kompa isto ponasaju, ne znam. jedino sto mi pada napat je da mozda sam strujni izvor pravi neke probleme koji se tako manifestuju. ja bih probao sa drugom grafickom, a onda bih probao i sa UPS-om. ili da premesti komp na drugo mesto u kuci, pa da vidi da li se isto desava.

a

To se i meni desavalo kada se previse overklokovao procesor :)
Znaci izadju te linije, i posle 5 minuta zakuca...

Drug je kupio komp sa sledecom konfiguracijom:
Asus M2N68-VM
AMD Phenom 9550
Kingsron 2GB DDR2
WD 160 GB
i javlja se sledeci problem, tako mu se javio i sa prvim kompom pa je zamenio i isto se desava i sa ovim. Naime ovo se javlja samo od sebe a i ponekad pokretanjem nekih programa npr. msn...
Ako je to komp iz metroa,ja sam ga pazario isto vidi u potpisu.Meni se isto to dešavalo kada uklučim neke programe problem sam rešio tako što sam skinuo najnovije drajvere sa nvidija sajta za integrisanu grafiku i od tada radi normalno.Isto su se pojavljivale linije kada uključim odredjene programe,sad je sve ok.

Probali smo i sa UPS i isto se desava. Jeste komp je iz metroa, pojave se linije i posle nekog vremena se ukoci, probacemo ovih dana sa novim drajverima pa nadam se da ce sve biti ok, hvala ;)

Nisi jedini sa tim problemom.
Problem se resava update-om chipset i vga drajvera. U nekim slucajevima je neophodna i reinstalacija OS-a + update drajvera.

Ta maticna ploca je nema na asusovom sajtu a ni drajvere nigde ne mogu da nadjem

Poslednja izmena:
hvala puno, ja sam trazio na www.asus.com i tamo izbaci nekoliko verzija M2N68 ali je nema ova VM, evo skidam drajvere pa cu probati kod druga nadam se da ce biti ok, hvala jos jednom ;)

Da ne bih otvarao drugu temu, namestio sam drugu procesor E2200 na maticnoj Asus P5GC-MX i kad upalim komp na monitoru izbaci no signal sta moze da bude problem ?

Nesto nisi dobro namestio, probaj opet samo pazljivije. Nadam se da nisi ostetio socket. I probaj reset cmos-a ako si siguran da sve stoji kako treba.

Jel racunar radio pre nego sto si mu stavio E2200 ili je to nova masina?
Jel ploca radila sa nekim procesorom pre E2200?
Ako si u mogucnosti, stavi neki stariji procesor (Celeron, P4) i proveri verziju BIOS-a na ploci.
E2200 je podrzan tek od verzije 0314. Ukoliko je stariji, flashni BIOS i to je to.

radio je sa Celeronom na 1.6 i kad sam stavio ovaj E2200 nije hteo da pokaze na monitoru nista samo prijavi logo monitora i no signal, pokusao sam sa starim procesorom i isto se desava

Ajd probaj Clear CMOS da odradiš i stavi stari proc pa vidi da li će da postuje.
Malo mi je čudno da je umrla posle promene procesora.

Evo sinoc sam probao opet skinuo i namestio procesor (novi E2200) i radi..

Nazad
Vrh Dno