Šta je novo?

Asus M2N-X D0 D1 kod

simeonovic

Poštovan
Učlanjen(a)
25.08.2014
Poena
69
Pozdrav svima,imam problem sa racunarom.Ukljuci se na 5 sekundi i iskljuci se.Testirao sam napajanje,ram i graficku potpuno su ispravni,.Ploca je Asus M2N-X i verovatno je u njoj problem,jer sam i cpu probao na drugoj ploci.Uradio sam potpuni reset(clear RTC) i isti problem se javlja.Ubacio sam analizer karticu i na njoj pise "d1 d0",guglao sam o tom problemu i nisam uspeo da ga resim.Ako je neko imao slican problem ili zna resenje zamolio bih ga za pomoc,unapred hvala.

To uputstvo za tu diagnostičku karticu treba da objasni.

U upustvu za ta dva koda pise sledece:
D0-The NMI is disabled.Power on delay is starting.Next,the initialization cide checksum will be verified.
D1-Initializing the DMA controller,performing the keybord controller BAT test,starting memory refresh,and entering 4GB flat mode next.

Nemam toliko iskustva u oblasti hardware-a,tako da ne znam sta da radim,celu noc sam guglao i nisam uspeo da nadjem pravo resenje.Ako neko zna kako bi mogao da ga resim neka pomogne.

Koliko se sećam, NMI (Non-maskable interrupt) je nešto u vezi RAM memorije ili kontrolera za RAM. Odavno nisam čuo za to. BIOS bi trebalo to da preskoči ali možda sa daljim problemima u radu.
Probaj reset BIOS-a sa vađenjem baterije i kontaktima na ploči, verovatno obeleženo "Clr_Cmos", takođe sa jednom memorijom (koja je sigurno dobra). Probaj sve sa minimalnim komponentama, tj. bez GPU, diskova itd.

Probao sam reset biosa vise puta,ne pomaze.Ukljuci se na nekih pet sekundi,pa se iskljuci.Preostaje mi da posaljem plocu u neki servis ili da je zamenim.

Mozes li da udjes u BIOS?

Bolje onda menjaj, ima takvih 'ko blata za male pare.

Nazad
Vrh Dno