Šta je novo?

Asus M2N - kakva su dosad iskustva ...

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Interesuje me konkretno kako su se vama pokazale ove ploce i m2n-x varijante.
Generalno sam imao problema sa vga karticama, odbijale su saradnju sa low end kartama proizvodjaca expert vision, gecube, manli i sl. Dok postoji i onaj problem sa ncq tehnologijama diskova i takodjer razne memorije nise htele da rade stabilno.

Imao M2N kratko, oko 4 meseca. Radila sa A64 3500+ i Asus 6600GT, 7600GT, 7900GS. RAM Transcend 2 x 512@667. Nikakvih problema, za preporuku u toj cenovnoj klasi.

Pozdrav

ja imam od februara m2n-sli dlx. imao sam problema sa 7173s, tj. labelflashom, nero nije hteo da ga prepozna (guglajuci sam procitao da je to navodno bio problem do nvidijinog chipseta). novi bios (i novi firmware za rezac) je resio problem. drugih problema nisam imao. sve u svemu, zadovoljan sam plocom.

Problematicni M2N sa pretpostavljam nF4/nF500 chipsetom...
Recimo, 10 istovetnih racunara 2 imaju problema sa grafikom (7200gs), 8 rade extra. Ploce provereno ispravne, graficke takodje. Ubacili 7300gs i radi bez problema. Malko problema je bilo sa 2400pro varijantama, dok 2600/8400/8600 rade bez ikakvih problema.
Malko dublju analizu problema nisam imao vremena da radim, globalno je problem jako redak i tesko je sa sigurnoscu reci da je kompatibilnost na nivou graficka-maticna problem.Desavalo se da graficka pravi teske probleme kod drugih racunara a kada se dijagnosticira ispadne problem sa modemom, hdd-om ili dvdrw-om.
Jednostavno NEMA PRAVILA :)

Slazem se sa prethodnim postovima, dosta spakovanih M2N ploca i sada M2N-X.Problema vecih nije bilo, uglavnom radimo sa Transcend memorijama,Asus ili PowerColor grafikama i Lucent modemima, uleti i poneki Gigabite sto se grafike tice i Leadtek za Tv kartu.Desavalo se na par ploca (mislim samo 2 kom) da otkaze zvucna na ploci i cesti problem sa modemima, jednostavno ne nekoj ploci radi a na nekoj nece iako su modemi ispravni. Par problema tipa modem mora da ide na zadnji PCI slot a TV kara slot iznad njega i nista vise posebno sto se problema tica.
U ekonomskoj klasi su jako dobre, mozda kao nekadasnje A7V8X-X (mozda ce neko reci krs, ali dosta ploca prodato i mnogo malo se vratilo na servis).
Zanji primerak je bio X2-4200,M2N-X, 1gb transcenda i Asus eah2600XT, radi odlicno komp. U tom cenovnom rangu mislim da je tesko naci nesto bolje.
Pozzz

Ja sam M2N-e kupio još negde u julu 2006 godine, ona i jos dva MSI-a su bile prve ozbiljne ploče koje su se pojavile u tom periodu za AM2 socket,
Odlični je izgledala što estetski što funkcionalno sa trostepenim napajenjem i pajpovima za hlađenje, 6xsata....za overklokovanje je bila prava stvar, lepo je gurala moj tadašnji athlon 3200+
Međutim ne lezi vraže nakon godinu dana probao sam da u nju ubodem athlon x2 sa dva ,brisbaine jezgrom 65nm... i jednostavno neće da ga vidi, ne baca struju do procesora uopšte, i sa flashom BIOS-a ništa, procesor je ostajo hladan ko špricer. Čak i sa 90nm X2 athlonima pravila je ******... potera procesor ali nakon nekog vremena dese se čuden gluposti tipa ne rade diskovi, BSOD itd.... izgleda da se ploča nešto ne miriše sa X2 procesorima.
... e sada da li sam ja možda imao neku prvu reviziju ploče sa bagovima koji su u međuvremenu otklonjeni ko bi ga znao. Uglavnom i mom poznaniku sa tom pločom su se desile neobične stvari jednostavno je nakon nekog vremena otkazao jedan stereo kanal na integrisanom zvuku?!?!?!, zvuk radi samo na jedom kanalu monui... čudne stvari.

rezime moja iskustva sa tom pločom su loša

Moje situacije su bile sledece: 10-ak ploca radi ok sa 7300 karticama, x1550 i onda 5-6 ploca sa istim tim karticama i memorijama prave nasumicne BSOD-ove, ne inicijalizuju grafiku - nema slike niti posta (ugasis PSU i sacekas 10-ak sekundi i onda prodje post uredno). Testiram PC 24H sata sa prime95, 3dmark 2005-6, pcmark, occt, sandra i sl. sve prolazi ok nakon nekoliko dana PC pocne da pravi probleme. Ugradim MSI nforce 520 plocu sa istim komponentama i pc radi besprekorno vec mesecima. Interesuje me da nije mozda problem u nekim revizijama.

Nazad
Vrh Dno