Šta je novo?

ASUS M2N-E i DDR2

• Začetnik teme Začetnik teme PeraNS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PeraNS

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
ROG STRIX B350-F
RAM
GeiL DDR4-3200 2x8
GPU
AMD Radeon 6700 XT
Storage
Kingston A2000
PSU
Seasonic Focus 550W Gold
Kućište
NZXT
Monitor
Philips 278E9Q
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li neko moze da mi preporuci kvalitetnu DDR2 PC-6400 koja moze lepo da se clockne na ovoj ploci a da moze da se kupi kod nas? Interesuju me moduli od 1GB. Kakva su vam iskustva? Ova ploca je dosta izbirljiva sto se tice memorije pa mi treba preporuka. Hvala.

Nijedna memorija nazalost ne moze lepo da se klokne na toj ploci. Svaka overklokerska memorija za veci klok zahteva minimum 2.1V, sto ova ploca ne moze da isporuci (max je 1.95).

Nisam probao nijedne 800-ke, ali trenutno su mi u ploci (ASUS M2N-E) dva modula od po 1GB Transcend JetRam 667 koji rade na 900 (5-5-5-15). Rade na voltazi 1.85, a i ne trpe vece voltaze (probao). Maksimalno stabilno rade na oko 960 ali sa latencijama 5-6-6-18, na istoj voltazi.
Pre njih sam probao i dva modula od po 1GB Kingston ValueRam 667 i oni su hteli da rade na slicnim frekvencijama kao i Transcend ali na vecim voltazama (2.1 sa volt-modom). Verovatno su mogli i brze, ali me kocio procesor pa nisam mogao da probam.
Sve ovo u dual-channel modu, naravno.
Ne znam samo da li su ti ovo dovoljne frekvencije ili si imao na umu malo ozbiljnije klokovanje.

Poslednja izmena:
Izgleda da su Transcend ili Kingmax jedini logican izbor uzevsi u obzir da ploca dozvoljava 1.95V max. za memoriju sto znaci da high end moduli tipa ocz, corsair i sl. koji rade na visim naponima ne dolaze u obzir. E sad imao sam transcend 2x512 800mhz sa promos chipovima i odlicno se pokazao na MSI ploci (na ASUSu nisam testirao). Koje chipove na sebi imaju Kingmax i Transcend JetRam?

Nazad
Vrh Dno