Šta je novo?

Asus laptop N551J

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Imam cudan problem sa ovim laptopom a to je da ne mogu da namestim da proradi graficka kartica. Sta god da uradim sto sam video na internetu ne radi. Opcije u biosu nemam da biram. Sta god da uradim stoji mi da koristi integrisanu Intelovu grafiku za sve a nVidia nema nikakvo opterecenje. Pokusao sam u device manager intelovu grafiku na "disable", ali onda izbacuje informaciju da koristi neki basic microsoftov drajver i slika je uvecana i malo mutna. Zna li neko resenje za ovaj moj problem?
1.webp
Clipboard02.webp
Clipboard04.webp
DSC_0654.webp
DSC_0655.webp
DSC_0656.webp

Meni sve deluje ok. Kad nemas povezan ni jedan eksterni monitor (a nekad cak i tad), za interni monitor se koristi integrisana grafika kako bi se smanjila potrosnja i zagrevanje. Da li si pokusao da pokrenes neku igru, tad bi trebalo da se aktivira Nvidia. Takodje za svaki program mozes da podesis koju ce grafikcku da koristi ali moja ti je preporuka da sem igrica ili nekih programa koje mogu da koriste hardversku akceleraciju ne koristis Nvidia-a graficku jer nema potrebe sa njom.

Aha, hvala. Igre nisam probao, ali me zbunilo sto mi Premiere izbacuje da nije kompatibilan sa Intel grafikom i to me zbunilo, jer zasto bi on video Intel a ne nVidiu. Pa sam pokusao u Firefox na Youtube da pustim neki 4K video i video da malo secka video i da Intel ima veliko opterecenje a nVidia 0% sto se vidi i na slici. Probao sam da namestim da Firefox pokrene Nvidia grafika, ali opet isto.

Hvala, ali ipak ne radi u Firefox i Chrome, ali zato radi Youtube u Edge preko graficke. Ali bitno mi je da radi, oko detalja kako da ih sve pokrenem cu lagano da se snadjem, bitno mi je da je grafika ok, mislio sam da sa laptopom nesto nije u redu. Hvala vam puno.

Nazad
Vrh Dno