Šta je novo?

ASUS k8n4-e dual channel?

trancema

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
309
Kako da namestim da mi memorija (2x512mb ddr400 Transcend Jet Ram) radi na dual channel-u (Ploca je ASUS k8n4-e) ? Probao sam kombinacije slotova i na svakoj kombinaciji radi kao single?!
(na starijoj ploci ABIT NF7 sam morao da ubodem u prvi i treci slot da bi radio dual channel..Ovde to ne pomaze.. Kako da podesim ovde?)

Hvala...

Tvoja ploca je single channel, tako da ne mozes nikako da ukljucis dual channel.
Imam istu takvu plocu :)

da... :zgran:

Ne mogu da verujem..Upravo sam na ASUS-ovom site-u video da socket 754 ne podrzava dual channel...
Svasta..Na starom bartonu sam imao dual..Hvala,anyway..
Btw..Koji procesor imas na toj ploci? Ja imam Semprona 2500+ (sada mi radi na 2.04 GHz) pa sam se pitao koji mu je optimalni (stabilni) maximum?

ni meni to nije bilo jasno pre godinu dana pa sam puka 30e za ram koji radi na 500mhz a nisam mogao za svaki dan ni 460mhz zbog SC

Poslednja izmena:
Da...Kada sam imao 1 x 256 mb Kingston memorija je isla i do 530MHz..Sada kada sam stavio ova dva modula radi na 191 Mhz (sa FSB na 300 , tj. CPU je na 2.1GHz - sada sam upravo uspeo ovoliko...Memoriju sam smanjio na 133 i povecavao FSB na 300)
Memory divider mi je sada OGROMNIH 11x ... Da li je to dobro ili... ? Sta da radim?

Poslednja izmena:
ni meni to nije bilo jasno pre godinu dana pa sam puka 30e za ram koji radi na 500mhz a nisam mogao za svaki dan ni 460mhz zbog SC
Kakve veze ima SC sa brzinom memorije? DDR500 bi valjda trebao da radi kao DDR500 bez obzira da li je single ili dual channel.
EDIT: Jedno sto moze da bude u pitanju je broj memorijskih banki, jer 754 arhitektura podrzava samo 3, pa sa dva dvostrana modula obara brzinu sa 400 na 333MHz.

Poslednja izmena:
zaboravih to sto je i naj bitnije da je kod S754 najveci problem mem banke :wall::smash:

Poslednja izmena:
pa sa dva dvostrana modula obara brzinu sa 400 na 333MHz.

Ovo samo kod Asusa posto su odabrali konzervativni pristup navodno stabilnost umesto brzine :wall:. Ja sam na Epoxu 8kda3i terao 2x512MB Kingmax DDR500 na 200MHz deliocu(efektivno 500MHz) na Sempronu 2800+. Znaci brzina nema veze sa SC vec zavisi od same ploce, pravilno izabranog delioca i naravno modela IMC (npr. Venice ima bolji IMC od Newcastle_a).

hm..nisam ni znao to za memorijske banke...da..moja oba modula su obostrana... :wall:

Ovo samo kod Asusa posto su odabrali konzervativni pristup navodno stabilnost umesto brzine :wall:. Ja sam na Epoxu 8kda3i terao 2x512MB Kingmax DDR500 na 200MHz deliocu(efektivno 500MHz) na Sempronu 2800+. Znaci brzina nema veze sa SC vec zavisi od same ploce, pravilno izabranog delioca i naravno modela IMC (npr. Venice ima bolji IMC od Newcastle_a).
Ovo nije bilo ni kod Asusa sa starijim verzijama BIOSa, ali su na preporuku AMDa to implementirali u nove verzije. I da, u pitanju je stabilnost.

Ne znaci ti mnogo DC, male su razlike u realnom radu. Posto ti ploca radi na 300MHz podesi memoriju na 166 (sto da je 233MHz a mnoge memorije hoce tako da rade) malo joj digni voltazu 2,7V ili 2,8V a HTT obavezno na 3X. Probaj sa memorijom na 2,5-3-3-7 ako nece 3-4-4-8 i uzivaj. Ako bas nece na 233MHz probaj na 220MHz(FSB 284MHz; Mem na 166Mhz; HTT 3X) moguce da ce raditi.

Hvala na savetima,Misko...Sada cu da probam...

Nazad
Vrh Dno