Šta je novo?

ASUS K55VM-SX112 problem sa GT630M grafikom

VectorZz

Cenjen
Učlanjen(a)
12.06.2013
Poena
170
Naime, prodavao sam laptop iz naslova, i prethodno tome, da ne bih ja nista zeznuo, odnesem u servis da oni odrade reinstal sistema kako bih prodao laptop u ispravnom stanju. Instalirali su Win7 sa drajverima i to je to nista vise. Sinoc kad sam predao laptop decku koji je kupio on je ustanovio problem, da windows nije koristio diskretnu graficku za igre, vec integrisanu Intel HD4000... on je probao resiti problem ali bezuspesno, da ne duzim pricu, preuzeo sam laptop nazad, da probam da otklonim nedostatak.

U laptopu se trenutno nalazi Nvidia driver 361.43 pored intelovog HD drivera. Citajuci inostrane forume, usao sam u nvidia control panel, i overrajdovo podesavanja, i postavio nvidia GPU kao defoltni procesor na globalnom nivou i za instalirane igre (WoT trenutno). Stim da se javlja problem da ne mogu da pristupim GeForce Experience, tacnije zavrti ga ali se nista dalje ne desi. Iz control panela sam aktivirao opciju da pokazuje aktivnost GPU u system tray.

Instalirao MSI afterburner, GPU-Z, i H/Wmonitor

kada sam pokrenuo MSI afterburner nakon overrajdovanja opcija u nvidia CP dobio sam sledece:
afterburner.jpg

s'tim da u settings postoji opcija da se selektuje master GPU, i primarno stoji GT630m

Sto se tice GPU-Z:

gpuz.gif

takodje postoji opcija za promenu GPU koji se prati,i mogu da okacim u attachmentu je Log iz GPU-Z prilikom paljenja WoT

screenshot iz runcmd.msinfo32

msinfo32.png

screenshot iz speccy-a

Speccy2.png

i na kraju GPU activity screenshot
gpuactivity.jpg

Da napomenem CCleaner kad se startuje od grafike prikazuje samo Intel HD, i H/Wmonitor ne ucitava GT630m vec samo Intel HD.

Da li neko ima resenje za ovo, da li je uopsteno potrebno jos nesto uraditi, sam nisam pametan, nisam imao ovih problema do sad. I trenutno se instalira dota da vidim kako ce reagovati

Poslednja izmena:
UPDATE: dota2 nvidia gpu activity:
dota.jpg

probacu u toku dana i sa photoshopom sta ce pokazati

rezultati sa PS:
ps.jpg

u medjuvremenu je stigao odgovor iz asus srb, ono sto sam vec uradio
asus.jpg

i msi afterburner test uz OSD tokom igranja dota2, GPU1 je nvidia gt630m, a gpu2 intel hd
dotamsiafterburner.jpg

Tako da je to to sto se tice prvobitnog problema, mislim da je resen, e sad sto se tice gefore experience probao sam reinstal drajvera, ali nece da instalira gefore experience trazi NET framework 4, koji je vec instaliran, ako je neko imao slicnih problema, da li je nasao resenje i da li vredi preci na windows 10, mozda se problemi otklone

Nazad
Vrh Dno