Šta je novo?

Asus K55a crna slika

• Začetnik teme Začetnik teme Neky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neky

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
330
Zdravo drugari,

Pre 10 dana sam menjao boot opcije i nakon snimanja podešavanja dobio sam crn ekran.

Danas mi je laptop stigao sa servisa gde je menjana matična ploča. Nakon prebacivanja podataka stavio sam instalaciju sistema na flash, ušao u BIOS, podesio boot sa flasha, snimio podešavanja i OPET crn ekran.

Čujem da kuler radi, disk radi ali to je sve.

Šta da radim? Opet u servis? Poslaće me u pm

Servis je rešio problem, oba puta su menjali ploču. Kad mi je laptop vraćen drugi put nazvao sam servisera i pitao ga da li je to normalno, meni svakako nije bilo da se menja ploča jer sam promenio boot order u BIOSu. Samo mi je rekao da to ne radim tako nego da koristim boot meni pritiskom na ESC kad se upali laptop.

huh pa to je bas bez veze.. pa to onda se za**** 90% ljudi.. jel prilikom dizanja sistema sa CD-a mora da se menja boot.. ali tacno mi je neverovatno da zamena order-a u BIOS-u s**** plocu ili sta vec.. mora da postoj neka opcija da se to ne desi... verovatno nesto treba da se iskljuci u BIOS-u pre promene redosleda uredjaja za boot

samo da javim na kraju sta se desilo.. zamenjena je ploca... BIOS je azuriran na poslednju verziju... i sad radi ok.. mada u jednom momentu su mi zaglavila neka slovo i pra brojeva na tastaturi.. nemam pojma iz kog razloga... slovo "z" sam malo jace stisnuo i proradilo je opet sve .. cudno jako.. u svakom slucaju razocarenje malo za Asus pogotovo sto ga notebookcheck rangira kao treci best buy http://www.notebookcheck.net/Notebookcheck-s-Top-10-Multimedia-Notebooks.98608.0.html ... ali u rangu do 1000 evra opet ima najbolje karakteristike ali ima i bagova.. tako da mozda je ipak bilo bolje da sam uzeo Dell 7737 ali sad je gotovo... ali evo samo da kazem i ovo da svaka cast operaterima iz kimteka i Asusa.. svaka pohvala... toliko od mene .. pozdrav 🙂

Nazad
Vrh Dno