Šta je novo?

ASUS K53E

niggorMC

Cenjen
Učlanjen(a)
13.10.2011
Poena
151
Pozdrav svima.Uzeo sam ASUS K53E,pa posto se bas i ne razumem puno u lap topove,zanima me kakav je on u sustini,ipak sam ja pocetnik u nekim stvarima.Ne planiram da igram igrice na njemu,vec klasicna kucna varijanta,malo filmovi,neka pesma, i internet,to je ono sto ja koristim.Lap top sam kupio u Telenoru.

Pozdrav svima.Uzeo sam ASUS K53E,pa posto se bas i ne razumem puno u lap topove,zanima me kakav je on u sustini,ipak sam ja pocetnik u nekim stvarima.Ne planiram da igram igrice na njemu,vec klasicna kucna varijanta,malo filmovi,neka pesma, i internet,to je ono sto ja koristim.Lap top sam kupio u Telenoru.

Evo kontaktiraj usera markozutic, on ima tu ASUS seriju:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?267176-Asus-k53sv-vs.-lenovo-y570-!
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?265490-Preporuka-laptop-za-700-800e/page3
Za te stvari koje si ti naveo, bice ti i vise nego dovoljan. Nisi napisao konfiguraciju, kakv mu je hardver?

lcd+id+color :15.6HD(GL,LED)USB3.0
TV :WO/TV
CPU :pENTIUM B950
HDD :320G 5400R SATA
RAM :DDR3 1333 4G

Nije los laptop, za to sto tebi treba je super :D
moj ima i7 i gt540m pa moze i igre da tera fino, a tvoj za klasicno kucno koriscenje koje si ti naveo je odlican ;-)

+ zato sto je tih, hladan, tastatura OK (od 7 razl. K53E/SV samo na jednom se dosta ugiba, izgleda mali kinez nije dobro uklopio; takodje, taster space zna da zeza ako se pritiska po krajevima) i skroz OK baterija (kod K53E preko 3h za WiFi surf ili DVD filmove, za neki blazi surf/office i preko 4h) mada nije cudno ako dodje sa 2-3-4% wear-a

- display (Samsung paneli su nesto bolji od LG, ali izgleda je retkost dobro uklopljen display) - ili osvetljenje probija, ili je neki deo - gornji/donji ili neki ugao - manje osvetljen, ili su neke oblasti/fleke za nijansu tamnije od ostatka, ili je svetlije/tamnije od ugla do ugla (po dijagonali), pa se pri svetlijim pozadinama i odr. uglom ocrtava trougao ili X (svetlije ili tamnije od ostatka) i sl. Od ovih 7 (ili 8, ako racunam i onaj sto sam ja uzeo pa vratio), samo 1 je recimo OK (mada i on ima slabo probijanje po levoj vertikali, ali je bolji od ostalih).
Touchpad je ok (ako je Synaptic tj. nije Elan, oni su uzas), jedino tasteri (previse tvrdi i bucni)

To bi bilo to otprilike...

Poslednja izmena:
Hvala puno za odgovor.Ja sam za sad zadovoljan,videcemo kasnije kakvi su utisci.

Koja je razlika izmzedju synaptic i Elan? Bas sam to primetila moj Asus 1215b ima Synaptic, a kad sam radila drugarici sistem na Asus/u PRO serija videla sam da za drajver pise Elan...I evo ovo sad procitah pa u cemu je razlika?

Razlika je u tome sto Synaptics ima normalan scroll, multitouch (zoom, rotate i sl.) koji radi, a Elan ima scroll sa 2 prsta i multitouch koji vise nervira/izludjuje nego sto radi tako da je najbolje, po svoje i zdravlje notebook-a/netbook-a, iskljuciti te opcije

Hvala na odgovoru, a primetila sam na tom lapu da nesto cudno radi nego nisam imala bas puno vremena da se igram sa tim..... jos sam dva puta instalirala drajvere misleci da je do toga...na mom Asus/u stvarno radi lepo, jedino sto jos nisam ukpirala rotate :D

Jel moze ovaj laptop da čita eksterne hard diskove od 4tb? tražim po netu al slabo išta nalazim, BIOS je American Megatrends Inc. k53e.221 verzija biosa 2.6

A zasto ne bi citao? Ne postoji ni jedna prepreka, tad su postojali toliki HDD-ovi i nema razloga da ti ne radi na laptopu...

A zasto ne bi citao? Ne postoji ni jedna prepreka, tad su postojali toliki HDD-ovi i nema razloga da ti ne radi na laptopu...
Pa zato što je windows 7, svuda stoji da je 2tb limit osim ako ne znam šta, različit tip formatiranja ili nešto, UEFI umesto starog biosa, a ovaj laptop nema UEFI.

Ako i postoji limitacija, to je za internu sata konekciju (limitacija nevezano za tip particije - mbr/gpt). Što se ekternih diskova tiče, možeš koliko ti duša hoće veliki disk da povežeš preko usb-a. Jer, taj eksterni ima svoje napajanje, plus ima i svoj kontroler na svojoj ploči koji sve ostalo reguliše. Usb ti je tu bukvalno samo za prebacivanje podataka/kontrolu tog diska.

A to za 2tb, to ti je tip particije, mbr ili gpt. Ako je eksterni gpt (što ti i treba zbog adresiranja više od 2tb diskova), nemaš problema ni za Win 7-icom. Možeš da ga inicijalizuješ kao gpt sa svih 4tb dostupnih u jednoj particiji. Uefi i gpt ti je potrebno ako hoćeš da ti taj disk bude i onaj sa koga butuješ. A koliko vidim, ti to ne želiš, već samo da ga koristiš kao eksterni disk.

Nazad
Vrh Dno