Šta je novo?

ASUS K53E-SX 128

Valmont

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
319
Za ime Boga, može li mi neko reći koja Wireless kartica se nalazi u ovom modelu? Isto tako, koji Bluetooth?

Instalirao sam Windows 7 Ultimate (x64) i na zvaničnom sajtu u download sekciji ima 9 drajvera za Wireless i isto toliko za Bluetooth. Instalirao sam nasumično neke i ne rade.

Prilično je hitno. Hvala unapred.

P.S. Ja sam fasciniran da ne mogu nigde na Internetu da nađem tačnu listu komponenti ugrađenih u ovaj laptop! Inače, na Google upit ASUS K53E-SX 128 dobijam isključivo linkove ka sajtovima u Srbiji i eventualno Hrvatskoj i Makedoniji. Da li je ovaj model toliko đubre pa ga ima samo u zemljama Trećeg sveta!?

Sta i gde si ti gledao - samo ti znas. Za download ima 3-4 driver-a za Wireless i 2 za BT...
Btw. verovatno imas Azureware i WiFi i BT, mada skini Aida64 ili PCWizard ili nesto sl. pa proveri...

Nije djubre vec su razl. oznake za razl. trzista...

Poslednja izmena:
Hvala svima. Evo nekih podataka koji će značiti drugima. HDD i optiku sam dodao radi eventualnog servisa...

CPU: Intel i3-2310M, 2.10GHz
VGA: Intel HD Graphics 3000
RAM: Hynix (Hyundai) 4GB DDR3 1333MHz
Chipset: Intel HM65 Express
Ethernet: Atheros A8151 Ethernet Controller
Wireless: Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter
Audio: Realtek ALC269
HDD: Seagate ST9640423AS ATA (640GB, 5400 rpm)
DVD: Matshita DVD-RAM UJ8A0ASN
Webcam: Chicony, 0.3MP
Keyboard: YU (Serbian)

Napomena: Laptop, bez obzira na navode pojedinih sajtova firmi, nema odvojen numerički deo.

Poslednja izmena:
Evo i fotografije modela:

Laptop.png

'el tebi dobro? Prvo vidis vise driver-a nego sto ima, sad ne vidis numericku tastaturu...izgleda NG nekima stigla ranije.

Extreme, meni je jasno da je situacija u društvu izuzetno teška i da mnogi imaju probleme... Ipak, zaista ne vidim razlog da već drugi put u ovoj temi reaguješ neprimereno i neukusno.

Na toj gore fotografiji nalazi se laptop koji nema odvojen numerički deo.

Ispod ovog teksta ću okačiti fotografiju laptopa HP ProBook 4510s koji ima odvojen numerički deo:

HP%20ProBook%204510s.png

Sve najbolje.

Poslednja izmena:
Napomena: Laptop, bez obzira na navode pojedinih sajtova firmi, nema odvojen numerički deo.
A šta je to sasvim desno nego odvojen numerički deo. Da to ne postoji, već samo numeričke oznake na prvom redu tastature, onda bi bio bez odvojenog numeričkog dela.
'Ajd, živili i sretna Nova godina.cheers

Dečko je očito hteo da kaže da nema razmaka između numeričkih tastera i ostalih tastera što je sad sa dodatnim pojašnjem sasvim jasno, mada se isprava neprecizno izrazio jer nema izdvojen numerički deo obično znači da nema numeričku tastaturu

Tako je, Kritiko. Čak i po katalozima, HP ProBook se reklamira kao laptop sa odvojenim numeričkim delom dok se za ASUS to nigde ne spominje.

ASUS je kupljen kao prelazno rešenje... Moje mišljenje je da je HP kao brend daleko kvalitetniji.

@Extreme je u pravu, poenta je da lap ima numericku tastaturu, e sad kako ces ti to napisati je irelevantno. To sta je Velmont mislio je isto irelevantno, ono sto je jedino bitno da K53 IMA numericku tastaturu a da li je ona od ostatka tastatura odvojena 3 ili 5 milimetara...

Tako je, Kritiko. Čak i po katalozima, HP ProBook se reklamira kao laptop sa odvojenim numeričkim delom dok se za ASUS to nigde ne spominje.

ASUS je kupljen kao prelazno rešenje... Moje mišljenje je da je HP kao brend daleko kvalitetniji.

Čak i da si u pravu.......zašto u dve teme?:lupko:

@Extreme je u pravu, poenta je da lap ima numericku tastaturu, e sad kako ces ti to napisati je irelevantno. To sta je Velmont mislio je isto irelevantno, ono sto je jedino bitno da K53 IMA numericku tastaturu a da li je ona od ostatka tastatura odvojena 3 ili 5 milimetara...
Sada je ovo već problem elementarne želje da se pažljivo pročitaju moje rečenice. Citiraću sam sebe, post #4 u ovoj temi:

Dakle, nijednog trenutka nisam pominjao da li laptop uopšte ima numerički deo, nego sam pominjao odvojenost istog.

Čak i da si u pravu.......zašto u dve teme?:lupko:
Postovanje iste teme u dve različite sekcije foruma može doneti brži odgovor obzirom da je problematika ambivalentne kategorizacije: može se smatrati i "laptop" pitanjem i pitanjem operativnog sistema.

Valmont za ubuduće, kad se pominje 'odvojeni' numerički deo to prvenstveno i jedino znači da li ima uopšte numeričku tastaturu ili ne. Ni jedan proizvođač to ne napominje u smislu da li je odvojen fizički od ostatka tastature. Kao drugo slovne oznake laptopa se menjaju od regije do regije a treća stvar; uvek možeš saznati o kojem se tačno uređaju radi ako odeš na Properties istog pa na Details i Hardware ID, videćeš dve oznake, VEN i DEV sa brojčanim oznakama pored, to kopiraj u Google ili poseti http://www.pcidatabase.com/ pa ćeš dobiti tačan model po kojem onda tražiš drivere.

@Valmont, ne bi da te uvredim ali ispadas moj savet ti je da ne postujes vise u ovoj temi, ides glavom kroz zid i nastavljas neku svoju pricu koja nema smisla.

Poslednja izmena od urednika:
PLAYBoY, nije lepo da tako pišeš za mene... Imam dosta krhk ego i mogao bi da me povrediš. :)

Inače, moj postovanje vezano za temu je završeno u postu #10 ove teme i to se jasno da pročitati u postu. Sve posle su tvoj suvišni komentar i "zapitanost" DJmihailo-a koji posle 7 godina na ovom forumu nije naučio da ima i nas sa kojekakvim mentalnim aberacijama... ,)

Valmont
jel smem da te pitam a da se ne naljutis sta ti toliko znaci da imas 5 milimetara a ne 4 rastojanje jel to zbog duzih prstiju

Valmont
jel smem da te pitam a da se ne naljutis sta ti toliko znaci da imas 5 milimetara a ne 4 rastojanje jel to zbog duzih prstiju

Sta ima da pitas...decko je fantom, istripovao ko zna sta u svojoj glavi...izmislio neke nove termine...

Vrh Dno