Šta je novo?

ASUS k52jt sx300v

• Začetnik teme Začetnik teme miki92
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

miki92

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
385
Pozdrav društvo, nov sam na forumu i zanima me vaše mišljenje.
Planiram da kupim laptop (do sad nisam imao laptop samo desktop računar) za neku cenu oko 700 eura. Moj izbor je pao na ovaj ASUS koji na ovom sajtu košta 69 800 din
http://www.emmi.rs/laptop-računari-asus-k52jt-sx300v-156.11.html?productId=16507

dok je kod Gigatrona skuplji za 7000 dinara.
Zanima me da li je sigurno kupovati preko emmija i ima li neko iskustva sa njima.
Ali pre svega me zanima vašemišljenje o ovoj mašini, ima li neko možda ovakav laptop i da li za sličnu cenu postoji nešto što može da mu parira.

Hvala vam na odgovoru.

Dati 70k dinara za tu mašinu je čisto bacanje para. K52 serija Asusa je niža klasa, lošijeg kvaliteta izrade (plastikaner), stara serija koju je već zamenila serija K53 koja je dosta boljeg kvaliteta.
Pored toga, ima procesor prethodne generacije koji se prilično greje, slabu grafiku koja ne može da prati taj procesor i sa kojom je nemoguće igrati nove igre (ako ti je to bitno, a svakako bi trebalo da bude kad već daješ 70k za laptop), nema USB 3.0 itd.
Po meni, realna cena tog laptopa je ispod 60k dinara (sa Win7).

Mnogo bolje solucija za te pare je Dell XPS L502:
http://www.laptopovi.rs/proizvodi/dell/xps-l502x-i5-2410m-7074

Jeste i5 procesor, ali Sandy Bridge, koji je u rangu (ako ne i bolji) od tog i7 740QM, manje se greje, ima i integrisanu grafu i Optimus tehnologiju (što je bitno za duže trajanje baterije), jaču grafiku, mnogo bolji ekran, bolje zvučnike, USB 3.0 i verovatno najbolji kvalitet izrade u ovoj cenovnoj klasi. Pored toga, i 3 godine garancije.
Imaš i temu o ovom modelu:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?261525-DELL-XPS-L502x-dilema

Ovo je samo jedan od predloga, za taj novac imaš veliki izbor, a taj koji si ti naveo je sigurno jedan od najlošijih.

Što se tiče emmi-ja, sve pohvale.

Poslednja izmena:
Hvala puno na odgovoru trebalo mi je neko mišljenje ljudi koji se razumeju u laptop računare. Naravno da mi je bitna i baterija i igranje novih igara zato odustajem od ovog asusa. Dell mi se čini kao dobar laptop za ovu cenu. Ako imate još neki predllog tu sam.

Evo nešto malo jeftinije:
http://www.laptopovi.rs/proizvodi/dell/inspiron-n5110-pj8pw-bk-i7-2630q-6831

Sa i7 procesorom ali Sandy Bridge, što je mnogo bolje od i7 740QM, solidna grafa, 6Gb ram, 640 Gb hdd, ima Optimus, 3 godine garancija, jedino nema Win 7 (ne znam koliko ti je to važno).
Jače komponente, ali lošija izrada od Dell XPS L502. Zavisi šta više voliš.🙂

Sa druge strane, uštediš 7k dinara, a dobiješ mnogo bolji laptop od Asusa koji si naveo.

Poslednja izmena:
Ako su ti igrice bitnije, po hardveru je ovaj drugi bolji, ali onda uz njega uzmi i neko postolje jer ce verovatno prilicno zagrevati u igranju, a to mu je najvece zlo... Prvi je bolje izrade, ali graficka mu nije nesto za novije naslove. Inace, ovaj drugi Dell i taj Asus su slicni po izradi, mozda Asus ima bolje hladnjenje, ali ovaj ima bolji hardver, a jeftiniji je, tako da... 🙂

Poslednja izmena:
Hvala vam puno, javljam sta sam odabrao za nedelju ili dve...

imam asusa k52j.P6000 1,87ghz dual core,3gb 1033mhz rama,320hd,ati 5470 512mb vram.Hoću reći kome je bitno.Laptop moze sa full postavkama tjerati igru od 7gb Call of Duty 5 World at War i to satima bez grijanja.sve za cijenu od 300€ u Hr.(win 7 pro)

@miki92

Cene laptopova su drastično pale. I dobro razmisli za šta ti laptop treba i da li je neophodno da bacaš toliko para. Jer do 500 evra se može naći fenomanalnih modela

Nisam znao na koju temu da se nadovezem pa sam odlucio da ovde postujem. Da li je jos neko primetio da na laptopu serije A52 taster W ima drugaciji hod od ostatka tastature i drugacije krcka? Primetio sam to nedavno i nisam siguran da li je do mog modela.

Kupio sam ovaj dell sa i 7 procesorom i mogu reci da sam zaista prezadovoljan. Igrice, muzika, hd filmovi... Ne greje se uopste mnogo. Moj drug je uzeo neki za 350 evra Toshiba ali mi se ne svidja jer se jako brzo zagreje cak i kada je samo Firefox sa par tabova ukljucen a u pozadini muzika. . .
Mene zanima da li bateriju treba da "formiram" tj da je punim 3 x po 12 sati... Čitao sam na netu da to samo šteti bateriji... Čak štaviše ona treba da se puni kada ne dodje do minimuma a ne da dodje do minimuna i onda se puni....

Ne opterecuj se baterijom, ja o njoj nikad ne vodim racuna i uvek istraje 2-3 godine na koliko menjam laptop. Opusti se i uzivaj u novoj masini, ona treba da sluzi tebi a ne ti njoj.,)

Nazad
Vrh Dno