Šta je novo?

ASUS IPS LED MX239H ...

i ja sam ga primetio i pikirao, možda ga uzem već ove nedelje pa kako mi bude :)
prvi pik mi je inače bio Dell U2312HM ali kako čujem da serija koja se trentno prodaje boluje od INVERSION GHOSTING-a i odustao sam.

kupio sam monitor. Ja sam oduševljen, ali meni nije mnogo falilo s obzirom na to da sam prešao sa starog tn panela rezolucije 1680x1050 na ovaj. Dizajn je perfekcija, prikaz slike, nisam nešto previše stručan da komentarišem o ovome, ali slika je oštra, boje čiste i čini mi se malko previše naglašene. Mogle bi malo da se smanje ali me je strah da se upustim u podešavanja jer se bojim da ga ne podesim mnogo loše pa da posle ne umem da ga vratim :) Zato bih voleo da ako je neko kupio ovaj monitor i odradio hardversku kalibraciju da sa nama podeli RGB podešavanja i kontrast. Duhova nema, kako u filmovima tako i u igrama, ogradio bih se pri tome da sam ja običan korisnik sa ne previše istreniranim okom ali nikakvih vampira ni na pomolu, po meni... Iznenadilo mi je kada sam povezao monitor preko hdmi izlaza i pustio winamp, počeli su da sviraju integrisani zvučnici u monitoru a ne moj hifi sistem. Još više mi je iznenadilo kvalitet i jačina zvuka iz tako malih zvučnika.. Ivice monitora su oko 1 cm široke, tanke su ali ne tako kako je na youtube predstavljeno ali je monitor stvarno elegantan i pošto je taj okvir u ravni sa ekranom i crne je boje, moj prvi utisak je bio da slika nije razvučena preko celog ekrana :) Panel ispod ekrana, gde piše ASUS se dosta greje ali ni to ne smeta. Monitor je veoma tanak i napaja se preko adaptera tako da transfarmator nije u njemu. E sada još jedna stvar za kraj, svi koji razmišljaju o kupovini ovog monitora trebali bi da razmisle i o monitoru LG IPS237L koji je istog dizajna a desetak hiljada jeftiniji. Realno mislim da Asus cenom od 30,000 dinara trenutno ne opravdava kupovinu i da će mu cena verovatno padati pošto se radi o novom monitoru na tržištu.

Poslednja izmena:
Lep si monitor kupio, uživaj ;)! Ja bih ga verovatno uzeo u obzir da ne dolazi sa nepotrebno skupim zvučnicima, ne volim da plaćam nešto što mi ne treba..

Ja sam uzeo LG IPS277L, 27" sa AH-ISP panelom za ~250€ uključujući PDV, neka VP cena koju sam uspeo da izvučem.

Asus MX279H i LG IPS277L imaju isti panel (LG LM270WF5-SLB1), kao što Asus MX239H i LG IPS237L imaju isti panel (LG LM230WF3), svi su AH-IPS, Full HD.

LG nema zvučnike i alu postolje, ali je isti panel i sličan izgled sa basel-om uklopljenim u prednje staklo.

S tim da je LG IPS237L u maloprodaji 20.000. Kome ne trebaju zvučnici, nek pogleda i LG-a, 10K je manje, isti panel.

E sad menije, elektroniku i ostalo ne mogu da poredim, jer Asus nisam video.

Poslednja izmena:
Od 23" AH-IPS koje smo ovde pominjali imaš, gledajući najniže cene u radnjama koje sam našao:

LG IPS237L-BN je ~20K.
Asus MX239H je ~28,5K.

Nije 10K, al je 8,5K razlike. Nisam proveravao razliku, za LG sam znao da je 20K, za Asus 23" sam uzeo ovih 30K koje popac86 pominje.

Od 27" AH-IPS imaš:

LG IPS277L-BN je ~33K.
ASUS MX279H je ~38.5K.

Kod 27"-ca je osetno manja razlika, kome treba zvuk i više se sviđa Asus možda i vredi doplate, ali kod 23" mislim da ne vredi tolike razlike.

Za IPS277L rekoh već, nabavio sam ga zahvaljujući kolegi za ~28K, neka VP cena, nemam pojma, al me izašao solidno manje od Asus MX279H, a zvučnici na monitoru mi ne trebaju.

hvala na detaljnom objasnjenju :)
znas li mozda kolika je vertikalna duzina panela za 237l? izvinjavam se za off ali nisam pri kompu a kad dodjem kuci prvo mi je da pazarim monitor.

Poslednja izmena:
hvala na detaljnom objasnjenju :)
znas li mozda kolika je vertikalna duzina panela za 237l? izvinjavam se za off ali nisam pri kompu a kad dodjem kuci prvo mi je da pazarim monitor.

Pa ko i većini ostalih 23" 16:9 monitora, visina panela bi trebalo da bude negde 28,5-29cm.

Ovaj monitor ima DVI prikljucak?

Uzeo, Monitor je stvarno bez vece mane, bolestan je :D

Vrh Dno