Šta je novo?

Asus ili Gigabyte

Space cowboy

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
620
Imam ponudu za Asus a7v8x kt 400 i Gigabyte 7vax po veoma slicnim cenama . Sta da uzmem?
Ps. Ogranicite se pri izboru na ove dve ploce.

Defiitivno asus veca kontrola nad tajminzima memorije,AGP itd.
Na Gigabyte to neces moci ima samo top performance Enable/Disable
Dakle definitivno asus ako su za slicne pare!
:wave;

Gorane pricas budalastine. Kod gigabajta se pritiskom na CTRL i F1 otvara ceo skriveni meni sa tajminzima, mada kad to nije provalio Ceric iz PCP onda nema veze...

Space cowboy je napisao(la):
Imam ponudu za Asus a7v8x kt 400 i Gigabyte 7vax po veoma slicnim cenama . Sta da uzmem?
Nisi jedini koji se dvoumi izmedju te dve ploce.:)
Sta ces kad je budzet ogranicen.

cini mi se da je asus ipak malo bolji izbor

ja se slazem sa komsijom brozom. gomila asusa su sve sami skartovi. ja bi se u svakom slucaju odlucio za GA plocu, mnogo je stabilnija od onog asusa.

poz

Miroslav je napisao(la):
ja se slazem sa komsijom brozom. gomila asusa su sve sami skartovi. ja bi se u svakom slucaju odlucio za GA plocu, mnogo je stabilnija od onog asusa.

poz

Da li te dodatno placaju za reklamu ? :D

btw Ja sam zadovoljan kako radi 7-VAX, oc sam probao do 166mhz i sve je lepo radilo...

Vocko je napisao(la):
Da li te dodatno placaju za reklamu ? :D

btw Ja sam zadovoljan kako radi 7-VAX, oc sam probao do 166mhz i sve je lepo radilo...
Kako si podigao fsb na 166? Da li imas 2 switcha ili 1? Posto sam ja na neki slikama video 2, a kod mene ima samo 1.

MarkoS je napisao(la):
Kako si podigao fsb na 166? Da li imas 2 switcha ili 1? Posto sam ja na neki slikama video 2, a kod mene ima samo 1.

Bila su 2 switch-a.

Tako sam i mislio, mora da je do revizije ploce, posto i u uputstvu na slici ima samo 1. Videcu da je sutra zamenim.

Space cowboy je napisao(la):
Ploce imaju skoro identicne karanteristike. Na vecini sajtova gde su radili test 7vax ploce, poredili su je upravo sa assusom A7V8X. Koju god od ove dve da kupis neces se puno prevariti, tako da je najbolje da umes jeftiniju.
PS. Ja imam 7vax i generalno sam zadovoljan, ploca je stabilna, mada jos uvek nisam probao da overclock-ujem.

Ja imam VAX rev 1.1 plocu, i na 190MHz radi kao zmaj, samo sto imam shit memoriju koja je tada radila sa labavim setovanjima.

Pozdrav

Sugestija...
Po meni je bolje, ako se vec uzima Gigabyte, da se pazari model 7vax1394. Kosta tek nekoliko eura vise, a ista je kao 7vax samo sto ima i dva Firewire porta i ventilator na southbridge-u.

Revizija ploce 1.1 ima dva SW1 prekidaca i FSB se moze namestiti i preko 165 (sa procesorima kojima je default FSB 133Mhz). 1.2 ima samo jedan prekodacd, i FSB se ne moze podici preko 165.

VAX je uvek imala ventilator na southbridge-u, jedino VA je imala pasivno hladjenje, a sada i VA ima aktivno. Preporuka za Gigabyte.

Ne znam kakav je asus ali ga-7va koji ja imam(pretpostavljam da je 7vax ista ploca samo sa mreznom) je odlicna a ujedno i jeftina ploca.
Magistrala ide do 250 , kod mene radi sa xp1700+ na 182 magistrali , inace super radi i na 190 a na 200 puca , mada mozda nije do ploce nego do memorije.Jedino sto je velika glupost jeste da nema promene mnozioca u biosu , tako da je oc omogucen samo dizanjem magistrale.

Mihha je napisao(la):
VAX je uvek imala ventilator na southbridge-u, jedino VA je imala pasivno hladjenje, a sada i VA ima aktivno. Preporuka za Gigabyte.

Video sam dva komada 7vax, i ni jedan nije imao ventilator, vec samo pasivni cooler. Doduse, obe masine su sklapane jos pre Nove godine... Ako je Gigabyte u medjuvremenu poceo da stavlja aktivno hladjenje i na jevtinije modele, super.

Jedan Baja je napisao(la):
Ne znam kakav je asus ali ga-7va koji ja imam(pretpostavljam da je 7vax ista ploca samo sa mreznom) je odlicna a ujedno i jeftina ploca.
Magistrala ide do 250 , kod mene radi sa xp1700+ na 182 magistrali , inace super radi i na 190 a na 200 puca , mada mozda nije do ploce nego do memorije.Jedino sto je velika glupost jeste da nema promene mnozioca u biosu , tako da je oc omogucen samo dizanjem magistrale.

GA 7VA se ne razlikuje od 7VAX samo po mreznoj, vec 7VA nema mogucnost promene mnozioca, ima manji PCB itd...Kod 7VAX se mnozilac menja preko DIP-switcheva.

nikad asus (dole pasus)

GA rulez!!!
[ovo poprima razmere rasprave za AMD i P(ede*a)

:rocket:

na slusaj ih lupaju gluposti za gigabyte-a!!!
ja ga imam i radi mi savrseno na 166MHz cak sto vise radi mi na 169MHz magistrali, a preko 173MHz zna da ponekad ne digne windows!!!
ploca je dobra za te pare, jedino sto je ****** sto ima dip switch-eve ili kako se vec pise!!!cheers

jer neko video jumper za brisanje biosa na GA plocama

ja sam imao 7vaxp, a sad imam 7vaxp- ultra i na jednoj i drugoj nije postavljen jumper

i jos nesto

da li postoji ga-7vaxp-ultra sa dva switch-a za magistralu preko 165mhz
jer na 7vaxp ima

Ventilator na southbridge-u ? :beat:

Pozdrav!

Broz je napisao(la):
Gorane pricas budalastine. Kod gigabajta se pritiskom na CTRL i F1 otvara ceo skriveni meni sa tajminzima, mada kad to nije provalio Ceric iz PCP onda nema veze...

To je provalio svako ko je procitao F.A.Q. na Gigabyte-ovoj strani :)

marko1101 je napisao(la):
jer neko video jumper za brisanje biosa na GA plocama

ja sam imao 7vaxp, a sad imam 7vaxp- ultra i na jednoj i drugoj nije postavljen jumper

GA 7VRX(P) je bila izgleda poslednja sa tim modnim detaljem :p Tj. postojalo je mesto gde treba da se "nabode" jumper, ali ga ovvi iz GA nisu stavili, pa sam sam ubacio neki zuti da se slaze uz "kolorit" ploce :p

Sasa je napisao(la):
Ventilator na southbridge-u ? :beat:

Pozdrav!

Dobro, de, mahinalan previd... Uostalom, vidis da to niko nije ni primetio pre tebe, detaljisto:)

Sta znaci to da AGP na GA 7VAX podrzava samo 1.5v Display Cards.

kratko i jasno naravno asus
ja sam se zaj*** pa sam sa asus a7v333 presao na msi kt4 pa sada bi da se vratim na asus ali sto se kaze......
.....svi bi jeli narandze no trpe.......

inace a7v8x je strasno stabilna a i dobra za klok.....sto msi nije......

Hmmmmm ja bi rekao Asus, ne zato jer sam imao iskustva sa njom ali zato jesam sa Gigabytom 7VAX i jedino sam je kupio zato jer sam ubio svoju MSI K7T266 Pro2 sa lemilicom :boom: i bukvalno sam isti dan otisao i kupio 7VAX u najblizoj prodavnici. Ploca je OK ali par stvari koje mi se stvarno nisu svidele:

Postoje 2 revizije 1.1 i 1.2,
1.1 moze da se dize magistrala preko 165 a 1.2 nemoze (moze jedino ako promenis mostove na Procesoru ili ako napravis kontakt na ploci)
1.1 nema toliko mnozioca (nisam siguran dokle idu)

ok sada o mojoj 7VAX 1.2 pod jedan na magistrali od 133 je dizala na 136 (nije mi se svidjalo zbog memorije koju sam imao tada) druga i mnogo bitnija stvar voltaza procesora je igrala ko luda od 1.69v do 1.81v i to je sa Enermax 430w napajenjem. Toliko of Gigabyte "kvalitetu"
Tako da sam je se otarasio Uzeo MSI KT4V-L, otarasio se i toga i uzeo Soltek 75-FRN2-RL sa kojom sam Prezadovoljan :D

Vrh Dno