Šta je novo?

ASUS GTX 460 Top OC Single vs SLI vs 5850/5870...

Odlican skor za 460icom... vidim da si premasio 5850 onu :)
mada nije merodavan skroz skor za performanse u igrama, npr. 5750x2 dobija manji skor od 5850 a nije gore, mislim da 5750+5770 daju kao 5850, a cak je i za 1-2fps (naravno nebitno :d ) bolje od 5870.

^
Vladoooooooooo :D
To je GPU scor, 6 jezgara neamuju gotovo nikakv uticaj na GPU scor, narocito ne +3k:)

Zato sto ste dobil 16k, zato sami pokrenu temu, da vam otvorim oci i pokazem kakvu zver imate u racunaru:p razumes:d
Cekaj bre hoces da mi kazes da bi sa +50mhz na gpu i 100mhz na mem dobio 3k poena vise sa mojom kartom; cisto sumnjam kralju ;)
Nesto se tu cudno desava sto se nikako ne slaze, al bitno da radi :cigar: :banana: :wave:

Aj zivota ti uradi Vantage X, kontam da ces i tu da predjes 10k kako si krenuo pa da zezam mipka kako si mu ubio sli sa 260kama :D

@Godzilla
Ne kazem, Vantage je jedno ige su nesto drugo, mada nebi trebalo da bude prevelikih odstupanja u dobro optimizovanom softveru. Recimo u crysis-u GTX 460 je objasnila 5xxx seriji gde zeka pije vodu:D:D:D
@Proday
A sto nebi poterao tvoj cpu na 4.4ghz (makar za test) kartu na 940/1100 skinuo nove drivera pa probaj brate, da vidimo sta ce se desiti:)

Poslednja izmena:
Haha na 4.4; pa kralju da imam pot i tecni azot pri ruci mozda bi mi se i posrecilo :) U pricipu cuo sam da novi 260.xx drajveri donose prilicno poboljsanje, moguce da i oni imaju udela u tome svemu ;)

Kako god, drago mi je da se ti nama vratio i da se opet ponovo igras ko decak!!

@ *******i da li koristis jos neki patch za Vantage ili je cista instalacija :)

@Apple
3DMark_Vantage_v101_hotfix_installer

@Proday
Ti znas da sam ja uvek za dobru *******ciju:D samo mislim da ce ovaj put zezanje da izostane. Ovo je maksimum bez modovanog biosa. Znaci prikazani klokovi sa 1.100v i vent na 100%
Vantage X 975-1175 9596.jpg
SLI sa klokovima 24/7
Vantage X SLI 920-1100 17307.jpg

Poslednja izmena:
NEce kod mene nikako na te clockove da radi :(
Mozda kod tebe radi jer si na win 7 x64 :)

Uopste mi nije jasno sta je ovo 9500 skor? :zgran::zgran:

@Apple
Mozda je i napajanje u pitanju, ja imam 1500w. Nisu ni karte iste, ovo je Top model, mada mislim da to nebi trebalo da prdstavalja neku razliku. Pre bi reko da imas nesto losiji primerak:(
@Godzilla
Pa to je Vantage podesen na Extreme sa test klokovima. Trazio Vlada, hoce da zeza Mipka:p

Gubi itekako, ali u prikazanim uslovima rada. Rez sa HWbota je radjen 10.5 driverima, mislim da su dovoljno svezi;) a klokovi karet su 950/1300mhz sto je max 24/7 OC za 5850/5870 karte, kao sto je 920/1100 max 24/7 OC za ASUS Top GTX 460 modele.

Ovde su predstaveljni klokovi 24/7, totalno je nebitno koji su orginalni klokovi. Kao i kada sam radio sa 5850/5870 isto i sada, glavni akcenat je na max 24/7 oc, u tim uslovima rada CF 5870 nesto malo 5-10% kaska za SLI GTX 460, CF 5850 vec nema sta da trazi u tom poredjenju. Vec sam napisao, 920-940mhz za 24/7 tesko ce da postignu referentni GTX 460 modeli, pre ce biti nesto oko 850-880mhz.

Znam, driveri nisu ok, ali rekao sam, ti testovi 5850/5870 su radjeni pre godinu dana, dodao sam ih tek da se nadju i pomenuo "UZMI TE SA REZERVOM REZULTATE DOBIJENE POREDJENJEM 460 vs 5850/5870!!!" upravo iz razloga drivera. Vantage rezultati koje sam nasao na HWbotu su validni i pokazuju relno stanje performansi kada je Vnatage test u pitanju u odnosu na ASUS GTX460 Top model.

Na kraju ce ASUS da ispadne kriv zato sto je napravio vrhunski posao sa ovom GTX 460 kartom:p

OK prihvatam ja sve to :D. Replicirao sam na noodi-jev post gde sam jel, napisao da nije bas da 5850 CF "gubi" od SLI GTX460. Ali u ovom slucaju, da, gubi. No dobro, nebitno posto je sve to sporedno. Kako si i sam rekao to nije glavna poenta teme :).

@Apple
Da da, ali ocigledan imam bolji primerak pa jos x2:D
@OCz
Normalno da prihvatas:) Kako do sad nisi shvatio da ja ni u ludilu nebih nesto tvrdio da to nije provereno tako, dobro razmislim i sve proverim pre nego sto kazem ili napisem, kulturno se ogradim ako je nesto od navedenog relativno itd. Svi smo mi samo ljudi tako da se i tada potkrade neka gresk ili previd:) Mada posto sam ja jakooooo ******* lik bolje je da slepo verujete u sve sto tvrdi i kazem, cak i pre nego sto sam to rekao:D:D:D

Evo i od od mene nekih maximuma sto se tice clock grafe a CPU na def ;)

Prilozi

• Test 1.JPG
    Test 1.JPG
    382.3 KB · Pregleda: 54
  • Test 2.JPG
    Test 2.JPG
    376.8 KB · Pregleda: 54
Ala si ufitiljio sa tim procesorom, i memorija na karti moze na 1100 to je provereno, moze i vise:) Dogurao bi do 18k uz jos malo truda:)

Poslednja izmena:
Ala si ufitiljio sa tim procesorom, i memorija na karti moze na 1100 to je provereno, moze i vise:) Dogurao bi do 18k uz jos malo truda:)

Bogami nece puca i na 1050 memorija kad se stavi ;)
Probacu max clock kod Proday posto je kod njega jace napajanje:p
Kasnije cu odraditi i sa clock CPU-a na 4.0GHz pa kacim slike :D

Ama bre ljudi nema price 460 je u ovom trenutku bolja kupovina, od 5850/5870 ja sam oduvek voleo ATI sto po nacionalnoj osnovi jer mi neki drugari rade tamo sto po boljoj slici koju je nekad imao. Sta mislite zasto ATI izbacuje 6xxx seriju znaju oni sta radi NV svi imaju neke svoje spijune, da ne govorimo da je karta manja i da staje u svako kuciste i sama i SLI, buka manja, pogotovu sa ne referentnim kulerom, voleo bih da mi dopadne neka Palit Sonic Platinum ali je nasi dobavljaci ne uvoze, bolje skaliranje u SLI, sigurno ce jos NV obarati cenu sve je to ono sto cini ovu kartu interesantnom, ATI se izbezobrazio sa cenom. Kad je jos uzme neko ko zna da OC kao Sone to leti.
@*******i
nista druze, bavim se naukom kao i uvek i gledam kako propadamo, i ti dolazis polako na moje grane da ti smeta buka (sve to ide s godinama) jer ni je stos sedeti pored nekog turbo usisivaca, odvrnuti zvucnike i igrati se, da ne govorim ako radite nesto drugo.
Sta ce biti kad izadje 6xxx i po kojoj ceni videcemo, za sad to je to.

@Apple
Mozda je i napajanje u pitanju, ja imam 1500w. Nisu ni karte iste, ovo je Top model, mada mislim da to nebi trebalo da prdstavalja neku razliku. Pre bi reko da imas nesto losiji primerak:(
Ma gdi bre njegov lošiji...i peva i cvrči pride dok radi :d

Evo jos slika od mene CPU na 4.0GHz i graficka na default :D
Dok na clockovan cpu graficka nece da ide na clockove 930/1000 tj puca display driver nakon drugog testa u Vantage :wall:
Meni se cini da je ipak napajanje u pitanju, sta vi mislite ?

Prilozi

• Test 4.JPG
    Test 4.JPG
    371.1 KB · Pregleda: 52
@Proday
Evo da vidis koliko su mi pomogla +2 jezgra u Vantage GPU scoru a i 400mhz veci klok:p navali si na mene ko smrta na babu:D 6 jezgara 6 jezgara, evo ti sad 6 jezgara:p
VantageCPU4vs4.4.jpg
Uporedi ovaj rez sa rezultatom koji je dobio @Apple i budi spokojan:)

@Apple
Moguce je da napajanje ne daje dovoljno stabilnog napona ili sta vec da bi karta radila kako teba pri tako namunjenim vrednostima:)

ne zelim uopshte da se neshto raspravljam. ja sam testirao obe karte na istoj mashini, i to c2d e8500 na 4.3ghz. 460 je bila oko 850/2000 258 drajveri, 5850 1000/1250, 10.8 drajveri, win7 64bit, 460 mislim da nije dobacila ni 16k, a 5850 19600. na i7 zverima 460 ce sa ovim (po meni prosechni oc klokovi za 24/7) se dobaciti 17k max, a 5850 verovatno i 20k. o tome koliko drajveri ne donose nishta govori i to da je taj drugar sa 5850 i 10.5 drajverima imao 18.500, a sa 10.8 onaj gore skor. utiche lepo i cpu na gpu skor. e sad, tada nisu postojali 260 drajveri, tako da, jedino da oni donose boost od par hiljada, shto chisto sumnjam.

josh jednom kazem, svaka chast za oc i test, ali je poredjenje ovde totalno suvisheno i nerealno u ovakvim uslovima. priznajem samo sve na istoj mashini sa najnvoijim drajverim.

navali si na mene ko smrta na babu:D 6 jezgara 6 jezgara, evo ti sad 6 jezgara:p

Haha evo placem od smeha, ulepsa mi dan covece :D ... posebno mi extra sto si sa 400mhz manje jos i veci skor dobio :cigar:

Nisam pametan ali meni na 4000ghz i5 nece ni 17k da izvuce iako je karta na 900/2000; doduse nisam stavljao 260.xx drajvere, cekam oficijelne pa cu se igram!!

@demios
5850 1000/1250, 10.8 drajveri, win7 64bit 19600.
Kolega da nisi malo preterao sa klokovima??? Rez je ok za taj kloko u to nema sumnje ali to nije 24/7 klok za 5850 kartu. Sa druge strane nisi se bas pretrgo kada je klok GTX460 u pitanju:p Imam i ja 19k sa isto tako neralnim klokovima za svaki dan, mogao si i da vidis.

Poredjenje i nije toliko nerealno, ali okvirno moze da ukaze na nesto. Nemoj da me maltretiras da se ponovo igram sa 5850:D

Kolega zagledaj malo ove sliceke i dobijene rezultate, nemoj se frljas tek tako sa povrsnim informacijama:p Ja sam bara neveo da treba uzeti sa rezervom poredjenje ovih karti upravo zbog drivera, a iz tebe kao da izbija neki tracak sumnje u rezultate koje sam dobio:( Evo i Vladin komsa @Apple je napravio super rez pri klokovima 930/1000 17500 poena, klok CPU 3ghz i7 920, sa +10mhz na GPU i +100mhz za memoriju kao kod mene i imao bi siti rezultat kao i ja, nesto preko 18k. Sve zbog drivera, kao sto sam vec pominjao nekoliko puta:)

@Proday
Dobro bre Vlado, ja konstantno ponvljam da su driveri kumovali ovako dobrim rezultatima a ti me necujes:p Igram se ja sa ovim zverima vec neko vreme, ali zbog kilavih drivera nisam hteo nista da piskaram:p

Poslednja izmena:
@demios
Iz iskustva cu ti reci da na Intel platformi izmedju Core 2 Quad i i7 Quad CPU-a (LGA 1366) na priblizno istoj frekvenicji nema razliike ni najmanje tj uticaj na kartu pri krajnjim performansama tj rezultatima.U ovoj prici 2 jezgra nemaju uticaj jer su 4 jezgra vec sasvim maximalno iskoristila potencijal karte a opet ne govorimo o Hi End produktu vec o srednjem segmentu,Fermi derivatu.Da je punokrvni Fermi pa da se i baci akcenat na mogucnost da ce CPU uticati na poboljsanje performansi karte posto se mnogi drze starog pravila sto veci klok CPU-a bolje radi karta (sto se opet najbolje videlo u 3d mark-ovima) ali i tu postoji wall,ne ide to u nedogled ali to mislim da vecina nas zna..

Ja sam GTX460 testirao na 258.96 whql driverima i veoma sam zadovoljan.Obzirom da su ovo jos noviji driveri nista nije cudno sto se tice napretka.Napomenucu da se mnogo brecate oko Vantage-a i rezultata a sirova snaga uopste nije vise primat.To mogu da dokazem u odnosu na moju GTX295 gde je GTX 460 slabiji za svega 4-5 FPS-a na defaultu u odredjenim igrama..O tome i SLI GTX460 vs GTX 295 u sledecoj temi koju cu postaviti ovih dana sa vec gotovim rezultatima..

P.S.Napomenucu jedno,ako je neko pratio zbivanja mozda je i procitao da nVidia radi na specijalnim driverima koji ce dati veliki boost svojim kartama pogotovu GTX485 koji treba da parira 6800 XT kad se pojavi..Stoga nije cudo da GTX460 bude brzi od ATI 5850 jer ce se svakako pojaviti ATI-jev Bart Simpson :) kao odghovor na GTX460.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Gde si *******i ziv li si>?Vidim i dalje mrcvaris hw..Ako..ako..:smash:

Poslednja izmena:
Pogledaj par postova iznad gde sam ja radio test sa svojom grafickom i novim beta driverima pa uporedi tvoju isto na def i bice ti jasno ;)

Sudeci po Vantage daje boost a koliko vidim i karta je dosta agilnija sa ovim driverim-a pa je i OC potencijal veci..
Mene interesuju najvise igre posto Vantage sluzi samo za merilo sirove snage a iskreno nije bas toliko ni precizan kad je u pitanju serija GTX4xx.

Sudeci po Vantage daje boost a koliko vidim i karta je dosta agilnija sa ovim driverim-a pa je i OC potencijal veci..
Mene interesuju najvise igre posto Vantage sluzi samo za merilo sirove snage a iskreno nije bas toliko ni precizan kad je u pitanju serija GTX4xx.

Koja te game konkretno interesuje,ja igram BFBC2 :p

Koja te game konkretno interesuje,ja igram BFBC2 :p

Imas tamo kod mene 10-tak igara koje sam odradio..Odaberi nesto pa uporedi.Bio bih zahvalan na trudu.Iscupaj samo screen od igre pa nalepi ovde da se vidi razlika izmedju jednog i drugog rezultata sa razlicitim driverima.
P.S.BBC2 je vrh igra.

Nazad
Vrh Dno