Šta je novo?

ASUS GeForce 6200Ge + OC

[DF] NEMANJA

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2006
Poena
309
Zanima me kako da oc ovu moju jadnu graficku i koliko cu zaista dobiti otkljucavajuci jos 4 pipeline-a koja ona ima u sebi. Ako ima neko detaljno uputsvo bilo bi lepo....

ASUS 6200GE - 128MB, 128bita

FAlA

Poslednja izmena:
Otkljucavanjem 4 zakljucana pipeline-a bi dobio mnogo! Skini Riva tuner, preko njega mozesh da pokusash da otkljucash dodatna 4 pipeline-a.

Skinuo sam i sta sad?

Prilozi

• rt.JPG
    rt.JPG
    41.9 KB · Pregleda: 140
Poslednja izmena:
Low-level system settings > Install > Allow enabling hardware masked units > Yes > Custom > Customize > otkacis Pixel unit 1
Javi shta si uradio.

Evo prvo ovo...dokaz da sam otljucao 8 pipeline-ova...

Prilozi

• rt2.JPG
    rt2.JPG
    39.6 KB · Pregleda: 128
Klokovanje!!!!

Evo rezultata, pre i posle...Sad samo da klokujem graficku i to je to...

Uspeo sam da klokujem graficku sa:

VGA Memory Clock 550 MHz na 650
VGA Core Clock 350 MHz na 350

NT mi pokazuje da je ovo uradjeno kako treba, kao i Asus Doctor, ali mi 3Dmark pokazuje sledece:

VGA Memory Clock 652.5 MHz
VGA Core Clock 299.3 MHz

KOME VEROVATI???

Prilozi

• rezultat 1.JPG
    rezultat 1.JPG
    17.8 KB · Pregleda: 129
  • rezultat 3.JPG
    rezultat 3.JPG
    17.9 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
Mozda si podesio klokove za 2d rezim. Moze ta kartica da radi i na vecim frekvencijama, eksperimentisi malo. Svaka cast na uspesnom otkljucavanju. ;)
POZ

Pa otkljucavanjem dodatna 4 pajpa si od 6200 dobio prakticno 6600

bash to samo shto nepishe da je 6600 :) Secam se kad sam se igrao sa Leadtek 6200,nakraju je radila neshto kao izmedju 6600 i 6600GT karte :)

Evo jos malo sam klokovao graficnku pa sam dobio bolji rezultata. Mozda bi dobio negde do 3000 kad bi fleshovao bios...Ali nema potrebe za tim...

Prilozi

• rezultat 4.JPG
    rezultat 4.JPG
    17 KB · Pregleda: 96
Kako bre nema :) ja bi se na tvom mestu igaro sa tim ko lud :)

Pa drugar koji ima 6600 (obicnu, a ne GT) ima rezultat ~ 2700 , naravno on svoju nije klokovao.

Ja sa 6200 modovanom dobijem 33xx sto retko koja obicna 6600 klokovana
moze da dobije na mojoj masini :p
:wave:

Da, ali ti si fleshovao bios, a ja imam Asus koji bas i ne voli tudje BIOS-e. Kad bi fleshovao bios i klokovao graficku, morao bi da dodajem jos dodatni(h) kuler(a). ovako mi temperatura ne prelazi 30 stepeni.

Koliko si primetio poboljsanje u igrama kad si klikovao graficku? Reci realno?

Poslednja izmena:
DA tih 30 C je nemoguce!bar ne sa vazduhom!Moj NV43 ide do 47 C u idle a 70C u max opter.

Nazad
Vrh Dno