Šta je novo?

ASUS G75VW

Opusteno... samo sam onako kroz redove prokomentarisao Elektrov post, nisam video neku odusevljenost podrskom, obzirom da je na kraju recenice samo napisao,iz mog ugla gledano, kurtoazijski "Zahvaljujem ASUS-u na podrsci " ... Mozda su poslali kurira na adresu da digne lap,dali mu zamenski,produzili mu garanciju za tih mesec dana koliko je bio kod njih,castili ga misem... nadam se da je podrska bila na nivou,ali kao sto rekoh iz njegovog posta to nisam tako shvatio.... Nebitno ,na kraju krajeva bitno je da je on zadovoljan...

OFF: Secam se pre 17-18 godina kad sam bio srednjoskolac,u jednoj firmi ,da je ne imenujem, gde je jedan od direktora bio nas kucni prijatelj, je bila situacija sa mercedesom koji je firma kupila,koji posle mesec dana nije hteo ni da mrdne,posle telefonskog razgovora sa mercedesom u nemackoj,ljudi su zamolili da mehanicar kaze svoje vidjinje problema,sreca pa je ovaj znao malo nemackog, vec sutradan su 2 momka iz nemacke dosla sa alatom i delovima,proveli 4-5 sata oko auta,prespavali u hotelu i otisli,auto je ja mislim i dalje u funkciji... Bukvalno su samo o trosku te firme kafu popili i to je to .... To nekad bilo,kakvi su sad nemam pojma ali sam tada bio odusevljen,nacinom na koji su ljudi iz mercedesa resili problem....

Opusteno... samo sam onako kroz redove prokomentarisao Elektrov post, nisam video neku odusevljenost podrskom, obzirom da je na kraju recenice samo napisao,iz mog ugla gledano, kurtoazijski "Zahvaljujem ASUS-u na podrsci " ...

U pravu si, jesam malo sturo komentarisao, nije mi bas bio " dan " ali iz postovanja prema svima Vama i ASUS-u hteo sam u kratkim crtama da objavim konacan ishod.
Detaljnije sto se tice podrske, misa nisam dobio, zamenski lap sam mogao da dobijem ali nije bilo potrebe-na srecu imam DELL 500 koji koristi moja cerkica ( malo smo ratovali, naravno ja uvek pobedim jer pametniji popusta )
ASUS-ova kurirska sluzba je za svaku pohvalu-dosli kuci, preuzeli, isto tako vratili, naravno, besplatno. U medjuvremenu su me vise puta zvali i izvinjavali zbog cekanja, nisu konkretizovali produzetak garancije za taj period, ali ako bi se tako nesto i desilo siguran sam da bi to bilo uzeto u obzir.Koristim priliku da pohvalim KimTec http://www.kimtec.rs/ koji je uz ostale brendove i ASUS-ov ovlasceni servis, mnogo puta sam bio korisnik njihovih usluga i oni su biser u Srbiji, nadam se da ce mnogi poceti da se ugledaju na njih.Ako vam zatreba usluga vezana za IT uredjaje, moja svaka preporuka

Evo i rezultata testa 3dmark 06, za zainteresovane ( da napomenem da je rezultat bio otprilike takav i ranije, nema veze sa bivsim problemom, postoji poboljsanje performansi sa NVIDIA 310.90 drajverom )

Prilozi

• 3dmark06 - 310.90 M.PNG
    3dmark06 - 310.90 M.PNG
    52.3 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Lepo sve proslo nadam se da neces doci u situaciju da opet saradjujes sa gorepomenutim kimtekom,bar ne sa ovim lapom,da te sluzi u zdravlju unucici da se igraju na njemu:d

ali Velinov je dobro primetio jedan aspekt ove zanimljive price..:)

mislim,da npr nisi ni slao laptop u asus servis,nego da je ostao kod tebe i da si sacekao da izadje taj novi bios i da si ga sam instalirao,da li mislis da bi sve funkcionisalo ok kao sada?

ako je tako,kakva je onda uloga asus servisa bila u svemu ovom,sem sto su instalirali novi bios?...(sto svako moze)

btw svaka cast ljudima,tj coveku iz asus servisa sto je ovde na forumu pokazao interesovanje da se problem resi....

ali Velinov je dobro primetio jedan aspekt ove zanimljive price..:)

mislim,da npr nisi ni slao laptop u asus servis,nego da je ostao kod tebe i da si sacekao da izadje taj novi bios i da si ga sam instalirao,da li mislis da bi sve funkcionisalo ok kao sada?

ako je tako,kakva je onda uloga asus servisa bila u svemu ovom,sem sto su instalirali novi bios?...(sto svako moze)

btw svaka cast ljudima,tj coveku iz asus servisa sto je ovde na forumu pokazao interesovanje da se problem resi....

Da, definitivno bi sve radilo kao sada, taj BIOS i novi VGA drajver su jedine promene u odnosu na stanje u kome sam ga poslao_Ovaj novi 310.90 ima bolje performanse kao sto sam napomenuo, ali naravno, isprobao sam i prethodne verzije i sve su radile kako treba.Jesam sumnjao da je to problem i da sam bio 100% siguran ne bih ovu temu ni otvarao.
Problem je nastao kada sam od ASUS-a trazio pomoc dva puta, na oficijalnom sajtu / pomoc-podrska i ostao bez odgovora.Tada to nisam znao, zaista je bila teh. greska, pozvao sam KimTec i objasnio problem - naravno rekli su da posaljem uredjaj da utvrde sta je.U medjuvremenu pokusao sam da jos malo " kopam " otvorio sam ovu temu - ostalo znate.Iz navedenih razloga sam malo grubo nastupio i razumem reakciju ASUS predstavnistva, otkud znaju da li sam ja neki trol koji hoce da im sroza ugled, ili neki samozvani strucnjak koji je ko zna kako i sta tu instalirao ( ili nije ) tako da sam im poslao lap sa sistemom, drajverima i usluznim paketom softvera koji uobicajeno koristim, na uvid - nije bilo primedbi na moj rad.Naravno, pokusavali su da rese problem ali niko nema tacnu informaciju kada ce novi BIOS da se pojavi i ne pristupa se pravljenju nove verzije dok se ne prikupi dovoljno podataka o eventualnim bagovima / problemima koji su zastupljeni kod vise korisnika odredjenog modela - serije.Kada je problem resen, zadrzali su lap jos malo da testiraju i budu sigurni da je sve O.K.
Drago mi je da su se oni uverili da je moj rad korektan, da problem zaista postoji, e sad uloga servisa je sticajem okolnosti bila da se instalira novi BIOS ( slazem se, to svako moze sam ) ali i da je bila potrebna intervencija bilo kakve vrste - pa pretpostavljam da bi se sredilo, ipak imam garanciju:smoke:

Sve se lepo zavrsilo, ali ne mogu ni da zamislim tone i tone zivaca potrosenih na parce plastike... To je najgore u celoj prici... Asusu svaka cast na spremonosti da pomogne...
Kao sto rekoh nadam se da ce da sluzi lap i za unucuce i da obrise ovo ruzno secanje na pocetak jedne divne romanse :d

Sve se lepo zavrsilo, ali ne mogu ni da zamislim tone i tone zivaca potrosenih na parce plastike... To je najgore u celoj prici... Asusu svaka cast na spremonosti da pomogne...
Kao sto rekoh nadam se da ce da sluzi lap i za unucuce i da obrise ovo ruzno secanje na pocetak jedne divne romanse :d

He he, dobar si stvarno...hvala jos jednom i ne brini, nisam trosio zivce, kao sto kazes - parce plastike...nema to ni mrvu vrednosti kao pravi prijatelj, kao prava romansa...;)

ma jeste,romansa i pravi prijatelj hoce da te izda,ali laptop i npr pas nece nikad..:)

ma jeste,romansa i pravi prijatelj hoce da te izda,ali laptop i npr pas nece nikad..:)

Pa sad...ako zelis da dozivis lepe stvari, moras da budes spreman i na bol ako bez istih ostanes...al' gde bas da spomenes psa, nije bas mesto za tu temu ali sad moram da kazem, moj verni prijatelj Lale uginuo bas 31. decembra posle 13 zajednickih godina i nadam se da ce lap - " drugi verni prijatelj " dobro da radi i cuva mi njegove slike. Samo ljudi koji su to doziveli znaju kakvi su psi prijatelji i kako je kada ih izgubis...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno