Eh sto nisam video temu ranije da se ukljucim dok je bio fight

). Salu na stranu, evo moje iskustvo sa G75VW kupljenom pocetkom decembra 2012.
Pre ovoga sam imao pet-sest gejming ili gejming grade laptopova, isto starijeg ROG-a, Alienware, Qosmio X300, Qosmio G20, HP 9000t, Dell Precision.
Masina je kupljena za mog kolegu za verovali ili ne, posao i heavy-duty koriscenje. Na njoj sam pokrenuo par igrica i malo ih izvozao da vidim performanse i to je,
znaci samo posao - sql, visual studio, dreamveawer, PS itd. Placena je 1250e kod jednog od Asusovih distributera u BG.
Prvo, spolja je masina izgledala kao nova ali na ivicama poklopca ekrana su bile ogrebotine. Nisam covek koji zakera i sta ja znam, poceo sam davno
da radim sa popravkama racunara i HW-a ('97) i video sam svega i svacega - resio sam da ne reklamiram jer svaki radni dan bez masine nas dosta kosta.
Pomislio sam da sam verovatno dobio i nesto nizu cenu od distributera jer jer masina garant stajala negde u izlogu kao one u Uscu ili sl.
Sa druge strane, u masinu sam dodao jos RAM-a i kupio Kingstonov SSD 240Gb da ga stavim za primary. Prativsi uputstva sa Asusovog foruma i ostalih
kolega forumasa koji su to ranije radili napravio sam recovery diskove, flesovao najnoviji BIOS, ubacio SSD po uputstvu a HDD u drugi slot.
Instalirao Sedmicu x64 sa recovery-ja na SSD, ukinuo bloatware mada ga nije bilo puno, stavio najosnovnije programe za rad - da bi testirao kako radi - i tu su poceli problemi.
Prvo, na 3 od 10 podizanja sistema racunar je prijavljivao da ne postoji boot uredjaj. To bi se obicno desilo kad je cold boot ali se i desavalo prilikom reboot-a.
Probao sam SVE sto bi vam inace palo na pamet da ne smaram- bolje da kazem sta nisam na kraju uradio. Jedino sto nisam uradio je da izbacim SSD i vratim
HDD kao primary jer nisam imao vremena - ali opet onda cemu sve to ako ROG pravi problem sa SSD-om. Uspeo sam NESTO da uradim pa se smanjilo na najmanju mogucu meru.
Pocinjem da mislim da je neka nekompatibilnost izmedju Kingstona i Asus-a al nemam nacina da proverim a resenja sa ROG foruma nisu pomogla - ljudi su imali slicne prob.
Onda su se poceli pojavljivati BSOD priliko stavljanja racunara u sleep (spustanja poklopca) ali i to sam posle dosta muke resio uklanjanjem Asus Instant On.
Pored ovog pravilo mi je i druge sitne male probleme koji su cinili da svako pokretanje racunara bude nekomforno. Evo ga tred sa slicnim problemima.
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?17721-Instant-on-thing-is-pissing-me-off
Trece, kad sam stavio da racunar da ide u hibernaciju i kad se vracao iz iste, posle 10min sam dobio jedan lep RESTART. Boom

! Bas sam se poceo nervirati
kad resih da upregnem svoje high troubleshooting skills

i opet odem na forum - kad tamo isti problem kod dosta ljudi. Resenje se pojavilo krajem decembra
al u medjuvremenu je laptop kod kolege sa ukinutom hibernacijom.
Cetvrto, povremeno se iz zvucnika pojavljivao nagli skok jacine zvuka, kada se prikljuci/iskljuci headset ili promeni izvor zvuka. Posto se na kompu povremeno
slusa neka muzika (retko video, igrice nikad) to nije bilo ne znam koliko bitno ali je jos jedna stvar koja iritira. U medjuvremnu se pojavio fix za registry,
Peto, povremeno se desava da sistem zakuca iz cista mira. 1 u 20 slucajeva. To jos moram da ispitam i vidim sta je. Memorije su proverene i ispravne,
obe pravilo uparene.
Dobre stvari na masinu su naravno hardverske specs, bukvalno kida sve. Ekran bi mogao biti malo "zivlji" ali nije strasno. Tastatura je odlicna, gejmerska,
i ko ih je imao shvatice zbog cega se razlikuju od obicnih. Hladjenje takodje vrhunsko a ni pod najvecim opterecenjem se ne cuje mnogo (BF3, Crysis2 - max).
Masina mi ostavlja utisak male nedoradjenosti al zato ima odlicnu podrsku u zajednici i koliko vidim vrlo brzo se ispravljaju nedostaci sto je bitno.
Posle ove masine sam uzeo Lenovo Y580 sa ISTIM hw specs za jedno 500e manje (u US) od cene ROG-a. Ok ROG ima GTX670 cini mi se, Lenovo GTX660.
Lenovo ne izgleda toliko opasno - ekran je 15" vs 17" kod ROG-a, hladjenje nije toliko dobro odradjeno (kad se potera sve na max - malo greje ali podloga resava posao),
medjutim masina ne pravi ni jedan jedini problem - takodje zamenjen SSD stavljen mSATA i dodata memorija. Cena 15" ROG-a je takodje ista kao 17" barem kod nas.