Šta je novo?

ASUS G75VW

electrro

Cenjen
Učlanjen(a)
08.04.2012
Poena
154
Pozdrav svima na Benchmarku
Mozda neko moze da mi pomogne u vezi problema sa ASUS ROG G75VW laptopom.Najveci problem je hardverska akceleracija: za web moram da iskljucim H.A. za flash, u Splash playeru pri koriscenju hardverske akceleracije (NVIDIA PUREVIDEO) nema slike, PDVD 11 potpuno neupotrbljiv za Blu-Ray jer je pri reprodukciji istog nemoguce iskljuciti H.A. U WMP mora da se iskljuci DirectX za WMV i MP4...
Imao je preinstaliran Win7 Home Premium x64 (katastrofalno konfigurisan, sa gomilom nepotrebnih gluposti) i mislio sam da ce nova instalacija da otkloni pomenute nedostatke.Posle kompletnog formatiranja i instalacije novog sistema (Win7 Ultimate x64 S.P.1) problem je i dalje prisutan, masina sada radi vise nego duplo brze, sa performansama je O.K. Nema problema sa 3D aplikacijama, 3DMARK 06 (oko 18000) i sve isprobane igre rade normalno.Probao sam prethodnu verziju BIOS-a, zatim noviju, sve video drajvere, bez rezultata.U ovlascenom servisu nemaju predstavu sta je u pitanju.Eto jos jednog iskustva, da se neko ne zaleti jer ipak generalno nisam zadovoljan ovom "Zverkom"

Za: Performanse, sistem hladjenja, ergonomija, dizajn (koliko je kome bitan)

Protiv: Ne bas kvalitetan ekran, jeftina tastatura, ocajan zvuk (spoljni sa subwoofer-om je katastrofa a sa pristojnim slusalicama dobar samo ako koristite Win drajver), integrisana Intel HD grafika koja je NEAKTIVNA!!! Uvek koristi samo GTX660M, losa podrska za drajvere i vrhunski bezobrazluk sa strane ASUS-a, nisu me udostojili cak ni najskrtijeg odgovora na pitanje o problemu

Da mi letos grom ne ubi K52JT (svaka preporuka) ne bi ni ovih muka bilo...kako god, nekako sluzi svrsi, verujem da neko od vas moze da se seti necega sto ja nisam

i takav laptop kosta oko 1500 eura??

ja sam se dvoumio da li da ga kupim,ali kada procitam ovako nesto momentalno se ohladim......pa bre,za 1500 eura ocekujem da mi kuva kafu,a ne da se bakcem sa takvim glupostima....

electro,nadam se da ce ti neko strucniji dati savet kako da lakse funkcionises sa tom "zverkom"...

Pa to je ta prica...sto mora hardversko ubrzanje, slika je ista samo rasterecujes CPU, sve ja to znam-ali, sto kazes, za te pare ako ne kafu bar nisam ocekivao probleme.A najcrnje je to sto se ja bavim servisiranjem racunara vise od 10 godina i za sve to vreme jedini takav slucaj sam imao sa jednom GeForce2 MX400, cak i nju sam naterao da radi uz malo muke oko pravog drajvera.
Jos da napomenem da se G75VW isto ponasa i u Win8 Pro x64

I ja sam hteo taj lap top da uzmem. Ovo sto kazes integrisana se nikad ne ukljucuje, pravo da ti kazem meni je to pozitivno. Npr lenovo ima problema sa tim, cak i sa fizickim dugmetom za prebacivanje na graficku, a ne integrisanu, ponekad se lap-topovi baguju i drze integrisanu da radi, koja je realno nepotrebna sem ako neces da ustedis bateriju, sto meni malo znaci. Verujem da i ti mozes da prebacis na internu ili externu u bilo kom momentu fizicki u driverima.

Ao je laptop ispravan i tako se ponaša onda je to zaista sramota. Obično je bio problem da uvek radi integrisana i to se lako rešava ali ovo

I meni se ovaj model bio jako dopao kao i G74 ali je za mene bio preskup.Sumnjao sam iz nekih prica da ima nedostataka i da ne vredi toliko para a ti si sada to i dokazao.
Vidim da mu je sada cena pala i ide od 135000.
Sta bi ti preporucio da se kupi i da se bude miran par narednih godina a da moze da se ozbiljno radi na njemu npr od ovih modela,posto kao serviser znas mane i vrline?

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/asus_n73sm-tz148-15132

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/asus_n76vz-v2g-t5098h-18690

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_envy_17_-_2100en_-_core_i7-2630qm_-_ls570ea-12280

Da li su tacne price da je Toshiba losija od Asusa9mislim na Toshibine skuplje modele kao X770,X870)ili su to samo price?

I meni se ovaj model bio jako dopao kao i G74 ali je za mene bio preskup.Sumnjao sam iz nekih prica da ima nedostataka i da ne vredi toliko para a ti si sada to i dokazao.
Vidim da mu je sada cena pala i ide od 135000.
Sta bi ti preporucio da se kupi i da se bude miran par narednih godina a da moze da se ozbiljno radi na njemu npr od ovih modela,posto kao serviser znas mane i vrline?

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/asus_n73sm-tz148-15132

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/asus_n76vz-v2g-t5098h-18690

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_envy_17_-_2100en_-_core_i7-2630qm_-_ls570ea-12280

Da li su tacne price da je Toshiba losija od Asusa9mislim na Toshibine skuplje modele kao X770,X870)ili su to samo price?

Ovaj prvi ne kupuj sa i5 u 630m posto je preslab za te pare , iskreno i5 i 630m mogu da se nadju za 55k! Cak nema ni operativni sistem samo zbog izgleda je toliko skup ovako po specifikacijama ne vredi toliko!

Pozdrav Dracula, slazem se sa tim da tih bagova ima, ipak imao sam prilike da odradim nekoliko takvih masina sa dve grafike i sve je bilo O.K. Na primer DELL 5110N (dobar laptop za male pare)
I meni ta usteda baterije ne znaci nista, samo smatram (dosta ljudi se slaze sa tim) da kada je streaming u pitanju masina se zbuni jer nezna koju grafiku da koristi, dok za 3D automatski koristi GTX i sve je u redu.Sa bilo kojim drajverom u kontrol panelu postoji samo mogucnost koriscenja GTX660M (CUDA) i ne prikazuje se druga grafika.Intel HD je prikazana u AIDA64, prvo sam mislio da laze ali sam sada siguran da postoji ( izguglaj G75VW review)
Na jednom Lenovo LT imao sam takav problem, prvi sledeci BIOS je to resio.Mozda to i ovde bude slucaj sa nekim novim BIOS-om ili VGA drajverom

Kritika, ispravan je sigurno, ASUS je namerno ostavio neaktivnu Intel HD zato sto je sistem hladjenja i CPU i GPU nezavistan jedan od drugog i zaista dobro izveden, ipak smatram da su nesto prevideli

nebo80, prvo sto se tice brendova, svi imaju i dobre i lose modele u zavisnosti od serije.Konkretno, Toshiba serije "C" ima neke probleme koji se manje-vise lako otklanjaju, vecina HP od oko 400e ima problem BSOD kada je u AHCI ( nebitno-win standard ili orig.chipset drajver ) ASUS i DELL imaju najmanje problema u nekom srednjem segmentu.E, sada, tu je i pitanje srece-mozete da kupite dve iste masine koje ce potpuno drugacije da se ponasaju, iz prostog razloga sto je nemoguce napraviti dve identicne elektronske komponente.Zato posle testiranja, top chipovi budu quad core, losijima se zakljucava jedno ili dva jezgra ali nekad se nesto i provuce...
U vezi tvoje kupovine, preporuka je HP Envy 17-2100EN ali bilo bi dobro kada bi mogao prvo da vidis kako izgleda full HD na ekranu od 17", meni je to dosta sitno zato sam i trazio kombinaciju sa rezolucijom 1600x900 i po mogucstvu ATI grafikom ( ne lobiram ni za koga, jednostavno za moj ukus ATI ima lepsu sliku )
Ili ASUS N76VZ-V2G-T5098H, imas i Win 8 fabricki i mogao bi na licu mesta da se uveris da slucajno nema neke slicne probleme kao G75.Ako je sve O.K. odlican odnos cena-performanse

Poslednja izmena:
Nisam imao prilike da vidim fullHD17 inca ekran ali sam i ranije citao da je presitno i da za ekran od 17 inca je idealna HD rezolucija.
Kazi mi electroo,sta ti mislis o Windowsu 8?Citao sam da je on napravljen za tablet uradjaje a da nije za laptop i dekstop racunare,da se mnogi zale na Windows 8 i kazu da je promasaj decenije.Ja licno ne znam,ali ti sigurno znas o njemu dosta.
Sad videh novi model koji dolazi sa Windows 8 operativnim sistemom!!!!!

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_envy_dv7-7210em_-_core_i7-3630qm_-_c4v33ea-18710

Koliko je ova graficka slaba,tj jaka za 3dMax,Cad?

nebo80, GT 630M spada u klasu 2 grafike za laptopove ( po testovima oko 8000-8600 3dmark 06 ) ali ako ti kazem da sam sa duplo slabijom grafikom ATI 6370 ( ASUS K52JT ) bez problema koristio 3DMax, Blender ( najvise za modovanje-Oblivion i ostalo na TESNEXUS-u ) Photoshop i cak DDS konverziju, sigurno bi sa ovom bilo samo jos bolje
Sto se tice Win8, definitivno je bio cilj da se segment tablet i netbuk racunara privuce, ali je ostavljena mogucnost maksimalne optimizacije i personalizacije za klasican PC.Mozete da koristite klasican nalog, ili Microsft profil ( slicno Androidu ) Desktop i start meni moze po zelji da se podesi da maltene ne primetite da nije Win7 u pitanju.Dosta novog je dodato i opet naglasavam samo su prosirili ciljne grupe ali ostavili mesta za sve nacine koriscenja.Malo brzi boot i reboot,pri kopiranju sa hdd-a na usb ili drugo imate mogucnost pauziranja ( moze da bude jako korisno ) vruce tacke na koje se vrlo brzo privikava i brzi prelasci app to app
Mane? pa naravno, kao i svaki Win u pocetku.Dosta aplikacija mora da se prebaci u kompatibilnost sa Win7 da bi radile, nisam bio zadovoljan HD reprodukcijom cak ni sa Shark codecs, ima sitnih bagova ali smatram da je jos uvek nezreo.Tako je bilo i sa Win7 u pocetku, secate se...ko voli da eksperimentise O.K. a ko hoce da uziva i ne lupa glavu za sada, preporuka skoro savrseni Win7 Ultimate x64 S.P.1

ljudi,meni je i dalje fascinanta cena tog asusa....i da uprkos tome sto kosta,maltene,kao prosecan polovan autombil u Srbiji on ima sve mane koje je naveo electroo..

stvarno neverovatno....ovde ne vazi ono pravilo "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"...ili "ako ne znas sta je dobro,kupi ono sto je skupo"......mislim,das silne pare i ocekujes da sve OK radi,kad ono.......

mozda je ova tosiba bolji izbor....bila je testirana u zadnjem broju S.K. i uglavnom su je nahvalili....

http://itsvet.com/proizvod/toshiba-...-fullhd-win7hp-64bit/comp_comp_laptop/22/9170

ili cak ovaj prehodnik

http://itsvet.com/proizvod/toshiba-...-fullhd-win7hp-64bit/comp_comp_laptop/22/8744

Poslednja izmena:
pa sad,u bench testu kazu kako su prednosti laptopa ekran i zvuk,dok electrro kao korisnik tog laptopa kaze da bas ekranom i zvukom nije odusevljen.....tj da nema bas kvalitetan ekran i ima ocajan zvuk.......kome verovati?..:)

mada,ja sam nekako rezervisan prema tim zvanicnim testovima,iz razloga sto se desava da proizvode opisuju ljudi kojima je u interesu da taj proizvod bude sto bolje prodavan.......npr da li se secate da je nekada opisan neki IT deo koji je zestoko kritikovan i osporavan,ili su mu navodjene neke velike mane?....ja se tako neceg ne secam....uglavnom svi proizvodi imaju po neku manicu,tek tako radi reda,kako ne bi ispalo da su to savrseni uredjaji.....kao sto je slucaj sa ovim asus laptopom........(i nisam napisao da je toshiba bolji izbor,nego sam pitao DA LI JE?)

Ja ipak vise verujem strucnjacima koji su duze vreme koristili konkretan model kao sto je ovde Electro,koji je i serviser i naravno da ce vise znati o ovom modelu od nekoga ko ga je dobio na test na 1 ili 2 dana.I mislim da model G75 ne vredi tih para ni u kom slucaju.
Maxx dobre su obe Toshibe,citao sma komentare ali i one imaju dosta mana.Ne znam zaista,ali ludilo je dati 1500 evra za laptop a on da ima puno mana.Mislim da je po kvalitetu kucista najbolji model Hp Envy,moje misljenje.

Poslednja izmena:
Moram opet da naglasim da sam objektivan u oceni G75VW, ako razmisljate na nacin " dao sam tolike pare to mora da bude ekstra " podsvesno ulazite u konflikt sa samim sobom jer necete sebi da priznate gresku a onda taj bes preusmeravate na svakog ko vam ukaze na to cega ste i sami svesni ali potiskujete.Naravno, odavno vise nije garancija da je skupo obavezno dobro i to u svakom proizvodnom sektoru i to mora da se prihvati.
Monitor na mom G75 nije 3D i ima standardnu rezoluciju 1600x900, boje su blede, bezivotne, ima 7 zaglavljenih piksela ( na crnoj pozadini bele tackice ) sto i nije tako strasno ali generalno ta slika ne pruza zadovoljstvo-K52JT je vise nego duplo jeftiniji a njegova slika je praznik za oci u odnosu na ovaj ekran
Ne sumnjam da su ljudi koji su testirali model sa linka koji je prosledio ASUS Srbija bili objektivni i siguran sam da je taj ekran najblaze receno bolji od ovog i jos jedna vrlo bitna stvar;
Citiram: " Realan rad na bateriji uz smanjivanje performansi, ali uz osvetljenje ekrana na nekih 30-ak procenata će u praksi biti svedeno na dva sata. Razlog leži u činjenici da 3D Vision i Optimus NAVODNO ne mogu da koegzistiraju na sistemu. Ovo znači da će diskretna grafika uvek raditi, a to je uzelo danak autonomiji...Kao što smo već pominjali, iako i procesor poseduje svoju integrisanu grafiku, zbog izostanka Optimus tehnologije promena sa jedne na drugu nije moguća."
Veoma korektno sa njihove strane, zato sto sam sada siguran da je NAVODNO da 3D Vision i Optimus prave problem jer moj monitor nije 3D a takodje ne mogu da koristim Optimus.Steta sto nisu naveli/primetili da li primerak koji su testirali ima problem sa hardverskim ubrzanjem
Zvuk? Pa svi pravi gejmeri vole detalje-naravno tu je i zvuk.Znaci ili stvarno dobri eksterni zvucnici ili slusalice.Bar taj problem sam resio krajnje jednostavno-Microsoft Win default drajver daje odlicne rezultate uz koriscenje slusalica.Originalni VIA drajver napravljen je da kontrolise sub-bas, ali boji zvuk iako su sve kontrole i efekti u HD panelu iskljuceni, na slusalicama rezultat je neprirodan iritirajuci zvuk koji nije za dugu upotrebu
Performanse? Svaka cast, nemam primedbi

Kao sto postoji sindrom "necu da priznam da mu nesto fali jer sam ga skupo platio", tako postoji i "za te pare mora i kafu da mi kuva" gde se trazi nesto sto nije realno. Da krenem redom.
1. Ukoliko imas svetle piksele obrati se servisu. ASUS ima ZBD (Zero Bright Dot) garanciju i dovoljan je jedan svetli mrtav piksel pa da ti se zameni ceo ekran. Problem moras prijaviti u roku od mesec dana od dana kupovine.
2. Optimus je tehnologija koja mi se veoma dopada, ali se povremeno desava da pravi problem sa ponekom igrom. ASUS ROG G serija je namenjena igracima i tu ne sme da bude kompromisa. Zato nema Optimus tehnologiju i zato nije aktivna integrisana graficka karta. Zato sam morao da se umesam u celu diskusiju, jer to sto nekome nesto izgleda kao mana, ne znaci da je zaista nedostatak.
3. Procitao sam dosta testova novinara i komentara korisnika i niko drugi nije rekao da G serija ima "jeftinu tastaturu", narocito kada se uzme u obzir da ima pozadinsko osvetljenje.
4. Zvuk nije na nivou N serije, ali je daleko od ocajnog.

Stvarno ne zelim da ulazim u raspravu i cenim svacije misljenje, ali molim da se pazljivo cita napisano. Electrro je napisao "jeftina tastatura" i ja sam se na to nadovezao. Nije pominjan kvalitet, a slozices se da su retke (ako ih uopste ima) jeftine tastature sa pozadinskim osvetljenjem. Poenta je da retko ko ulaze u pozadinsko osvetljenje, a da zanemari druge bitne karakteristike.

pa pobogu,mislim da je sindrom "za te pare mora kafu da mi kuva" u ovom slucaju sasvim opravdan.....

to je npr kao da kupis nekog mercedesa ili bmw-a od 70000 eura i onda normalno ocekujes od tako skupog auta (i brenda) ne samo da sve radi OK,vec da bude NAJBOLJE u klasi takvih automobila.....tako je i sa ovoliko skupim laptopom ( i brendom).......ako to nije tako,zasto i postoje takvi automobili?....(osim da proizvodjaci uzmu pare)..........bolje onda svi da kupuju puntice od 6000 eura i da uzivaju....tj bolje da svi kupuju laptopove od 200 eura i da uzivaju....posto savrsenstvo ionako ne postoji....

ovo pisem malo ironicno i u prenesenom znacenju,ali mislim da je jasna poenta.......(pobogu,setite se samo cifre od 1600 eura)

Poslednja izmena:
Mislim da si misunderstand-ovao termin "jeftina tastatura" , nije pominjao kvalitet ali se taj termin na to odnosi, ali ne bi da ulazim u sitna crevca i kapilare, shvati kako god hoces ... toliko

Na stranu tastatura,koja je jeftina hehehe... cela zavrzlama je oko toga sto je krajnji korisnik u ovom slucaju nas drug clan je_ote,nezadovoljan komadom hardvera,koji je debelo platio... to se od ROG Asusa nije ocekivalo... eto i mene je iznenadilo ali tako je pa da se pomirimo sa tim i pravac kafana :)

"maxx79" apsolutno se slazem sa tvojim ironicnim stavom :)

Upravo to sam mislio pod " jeftinom tastaturom " , tasteri zveckaju pod prstima i to me uzasno nervira.Imam DELL serije 500, njegova tastatura je kao somot.A ne vredi sada ni 100e.Nisam ocekivao kafu, ali izvestan kvalitet jesam.Gejmerska masina je relativna stvar, za mene to je kada najzahtevniju aplikaciju setujete na maksimum sa jos dodatnih tvikova, na JEDNOM monitoru sa DVI i full HD, ukljucite v-sync i imate konstantnih 60 fps.Naravno da od G75 to nisam ocekivao ali ako mi za instalaciju sistema na njemu treba 20-ak minuta a posle bar jos toliko da poiskljucujem sve moguce sto ima veze sa hardverskim ubrzanjem...to tako treba jel' da? A da pricamo malo o BIOS-u?
V 207 - prvo izdanje - bilo koji VGA drajver nekoliko sekundi posle ulaska u Win otkazuje i dobijate BSOD ili restart
V 210 - sa kojim sam ga kupio - u DOS-u ne funkcionise USB 3.0 a on samo njih i ima i posto dosta koristim Hirens i sl. otezava posao ( ali ipak za sada jedini solidan BIOS )
V 221 - od pre 10-ak dana - problemi sa USB podrskom za DOS otklonjeni, ali prvi put kada je usao u " sleep " pri ukljucenju osvetljaj je bio skroz na nuli i pri pokusaju pojacanja masina divlja-sama pojacava i smanjuje osvetljaj.Reinstalacija ATK i MEI drajvera naravno nije pomogla
SRECA te postoji nacin da se vrati stari BIOS, posto u ASUS-u smatraju da je novi sigurno i uvek dobar, a onaj od pre 2min. je " older than the current,click to exit "

ali meni je neshvatjlivo da takav brend kao sto je asus dopusti takve banalne gluposti.....

mislim,u principu to su sve neke,manje-vise sitnice(dobro,nesto bas i nije sitnica) koje su vrlo lako mogle biti ispeglane od strane asus inzinjera,strucnjaka ili koga vec, pre nego sto je ovaj laptop pusten u prodaju....ali izgleda da to niko nije testirao kako radi....samo se sklopile (skupe) komponente,videlo se da masina daje znake zivota i "teraj" po toj i toj ceni....

Ima tu jos nesto...istocno trziste...mnogo masina i komponenti sa zapada mi je proslo kroz ruke, to nema ama bas nikakve veze sa ovim sto se ovde prodaje

ASUS Srbija: razumem da branite brend, ali ono sto bi zaista bio pravi potez u poslovanju i reklami je da umesto sto samo demantujete svaku moju primedbu pokusate da mi pomognete,
posto je moj pokusaj da kontaktiram ASUS i dobijem pomoc bezuspesan.Ako se glavni problem koji imam na ovoj masini resi, sve ostalo uopste nije bitno.Kao predstavnik i saradnik pretpostavljam da mozete da im ukazete na problem koji imam i koji jos dosta ljudi ima.Ako se to ne resi, nazalost moracu da odustanem od njega i kupim nesto drugo

E sad ce da ti vrate pare kad si ga ovako lepo zamolio hehe ... tesko da bilo ko moze da ti pomogne dok ne izadju koliko toliko pristojne "zakrpe" za taj model, svakom prodavcu je u interesu samo prodaja ... znas kako oni gledaju na tebe,kao na krajnjeg korisnika koji zeli da izvuce maksimum iz masine,a oni jednostavno za sad nisu uspeli da toliko "ispeglaju" vezu HW-SW da bi to pristojno radilo,ciljna grupa im je ocigledno bila druga kategorija,tatini i mamini sinovi koji i bi da se samo vidi da imaju lap od preko 1000 evra a dal to radi kako treba,pa sad manje bitno jel,oni to i ne traze, ... Jedno vreme bilo sve cisto,oces dobar i kvalitetan laptop ,uzmes toshiba-i ili ibm-a i miran si, sad se svi utrkuju ko ce pre da napravi laptop,jer se oni generalno vise prodaju... jedan moj drug iz svedske imao problem sa plocom, i pricamo mi,pokusavamo da utvrdimo sta je ,kazem mu ja idi nadji u zgradi posudi neki pc od komsije pa probaj napajanje,ram,grafiku sve redom,njegov odgovor je bio da jedini on u celoj zdradi ima desktop,svi ostali notebookove i netbookove,da ne pominjemo trziste tableta koje raste iz godine u godinu... malo odoh u off ali poenta mi je bila da je sada trziste prenosivih racunara preplavljeno raznim brendovima,pa smo u neku ruku i sami krivi sto trazimo kvalitet od onih koji su "juce" poceli da se bave proizvodnjom istih...

Sto se tice zapadnog trzista apsolutno se slazem sa tobom... mada i oni polako padaju pod uticaj jeftine radne snage na istoku,malo im se razlikuju propisi koje te masine trebaju da prodju,pa one koje ne prodju,dodju kod nas :)

Ma nisu vise pare u pitanju nego princip, kakvo vracanje normalno da od toga nema nista...i potpuno si u pravu za ciljnu grupu, da sam namerno hteo da promasim, bolje bih prosao.Nego logicki, jak hardver, ako je namenjen za gejming, sta onda drugo da pravi problem:S: Otici ce on bez problema, na rate normalno, ja za te rate isplacujem drugi sigurno pucam bar 200e ali neka.Jos nisam siguran sta cu da kupim, ali sam siguran sta NECU i sta vise nikad nikom necu da preporucim ( mogu da zamislim kako se ONI brinu sada...:smoke: )

Prvo da pojasnim svoj stav, posto je ocigledno doslo do nesporazuma. Ono sto je meni zasmetalo je sto se na osnovu (verovatnog) softverskog problema na jednom primerku i licnog utiska potcenjuje i "pljuje" cela serija. Da ne nabrajam sad sve testove, pomenucu samo da je ASUS G75VW u tri najpoznatija komsijska IT casopisa model dobio tri nagrade u jednom mesecu, pri cemu su u dva slucaja u pitanju bili uporedni testovi. Zar zaista mislite da ti iskusni novinari ne znaju svoj posao, ili mislite da samo ASUS vole?
Rekao si da si reinstalirao Windows i da imas isti problem, ali da igre rade kako treba. Uz duzno postovanje, ali sve upucuje na to da hardver radi kako treba, ali da je problem u softveru. Naravno, ne iskljucujem mogucnost da tvoj konkretan primerak (i mozda jos neki) ima problem, ali da to vazi za celu seriju do sada bi proizvodnja bila prekinuta. Ovako imamo hiljade zadovoljnih korisnika i jednog (ili nekoliko) nezadovoljnih i na osnovu toga izvlacimo zakljucak da ASUS G serija ne valja. Malo neozbiljno, zar ne?
Sto se tice price o proizvodima za istok i zapad, ne znam kakva je situacija sa drugim brendovima, ali za ASUS to ne pije vodu i meni iskreno vise govori o neznanju (kao i komentar za integrisanu grafiku - iskusni korisnik bi znao zasto ona nije aktivna kod G serije). U danasnje vreme se insistira na masovnoj proizvodnji, jer samo ona donosi ustede. Zar zaista mislite da ce neko da menja kompletnu liniju za proizvodnju da bi je prilagodio jeftinijim komponentama? Pa samo bi gubitak napravio jer smo mi i okolna trzista kap u moru. Kao sto rekoh, ne znam za druge, ali u ASUS-u nema razlike u kvalitetu laptopova koji se prodaju na istoku i zapadu.

Da predjemo sad na konkretan slucaj. Kazes da te ASUS nije udostojio odgovora. Mozes li mi reci kad i kome si pisao? Sto se tice problema, jesi li probao neki Linux? Ako pod njim sve radi kako treba, onda je problem definitivno softverski, pa je i logicno sto servis nije mogao da pomogne jer oni nisu zaduzeni za to. Koje kodeke si instalirao? Jesi li probao da instaliras cist Windows i onda posle svakog koraka (instalacije dodatnog softvera i kodeka) proveravas ima li promena?

pomenucu samo da je ASUS G75VW u tri najpoznatija komsijska IT casopisa model dobio tri nagrade u jednom mesecu, pri cemu su u dva slucaja u pitanju bili uporedni testovi. Zar zaista mislite da ti iskusni novinari ne znaju svoj posao, ili mislite da samo ASUS vole?

Jako cenim i brend i većinu komentara osobe ili osoba koja se krije iza nika Asus Srbija. Zato vam ovakav komentar ne priliči jer je u najmanju ruku smešan.

Prvo kolege novinari pogotovu oni kojima je primarni interes IT (da li su uopšte novinari po profesiji ili se samo igraju novinarstva) su veoma potkupljiva kategorija ljudi, drugo svima ili bar većini koja je imala prilike da upozna i drugu stranu kako izgleda testiranje poznato je i kako se dolazi do test primeraka. Treće nekoliko negativnih stvari i Asus se više ne bi reklamirao u tim komšijskim časopisima. Četvrto da li ste ikad kod tih istih novinara naišli na kritiku nekoliko stvari koji zaista nevaljaju ili je uvek "ništa posebno", "kao mali minus" ili ono najčešće nepominje se pa kao da problem i nepostoji. Peto nezavisni testovi koji se obično rade kad primerak bude već dostupan na tršištu širokom broju ljudi i kad je i po ceni pristupačniji, e takvi testovi se nikad ne pominju jer su mnogo realniji ali potreba da se izreklamira nov proizvod na tržištu je odavno prošla i već je nešto novo u ponudi u sprezi sa "novinarskom mašineriom". Ti nezavisni testovi često su najobjektivniji jer nisu plaćeni.

Šesto čak i ovde su ljudi dobijali opomene, brisani su im komentari jer su argumentovano kritikovali određeni brend (slučajno Asus) uz komentare oni su nam jedan od najjačih sponzora itd.

Ergo siguran sam da imate dovoljno argumenta da zaštitite brend, možda čak i određeni proizvod, seriju, bez pokušaja vređenja drugih korisnika i manipulacije pozivanjem na neznanje, na manipulativne metodološke zamerke tipa kod svih radi eto samo kod vas 2-3 , 10 50-torice na forumu ne ili još gore na tzv. autoritet kao novinara.

Nadam se da kritika neće biti shvaćana negativno već kao doprinos polemici a u krajnjoj liniji i odbrani brenda

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno