Šta je novo?

Asus G750J

maxx79

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
170
jos da dodam,ono sto mene najvise buni(tj totalno mi je je nejasno,besmisleno,apsurdno i ne znam kako vise da se izrazim) kod ovakvih masina,su KRAJNJE razliciti utisci korisnika....

npr na spomenutom bench testu,ljudi koji su ga testirali tvrde da je to NAJBOLJI laptop IKADA (tj najbolji koji su do sada testirali)...ali onda,kao hladan tus,dodju ovakvi komentari nekih korisnika (citat):

anonimus
• 3 days ago

Potpuno razocaranje. Drugar je pre oko mesec dana kupio G750JX i ispostavilo se da ima jednu dlacicu u unutar ekrana (fabricka greska - slepljena u medju slojevima). Vratio je u prodavnicu gde je kupljen i narucio drugi, na koji cekao do pre 2-3 dana, pa sada i sa njim ima problem... ponovo ekran... nekoliko mrtvih piksela! On je odlucio da ovog puta ne reklamira racunar posto isti nije kupljen za zafrkavanje, vec posao, i potreban mu je odmah a ne za jos mesec dana (a i bilo koji drugi racunar iz te klase se kod nas ceka bar po 10-15 dana). Performansama sistema sam prijatno iznenadjen, narocito nakon ubacivanja HyperX 3K od 120GB, ali moram reci da ovakve greske i njihovo ponavljanje ne bi trebalo biti dopustivo od strane proizvodjaca, pa i prodavaca, uzimajuci u obzir cenu od ~1500€!

ili

Manwe XperiaZ
• 6 days ago

Konfiguracija je osrednja. Graficka nikakva. Rama malo. SSD ne moze da se zameni.Nema mesto za drugi disk.Sve zavareno na ploci kao iz Apple-a. Kada se dobrano optereti, zuji kao usisivac. Video,probao. Bljak.

(?!?!)

i sta vi mislite,ko je sad ovde LUD?.....da li je moguce da su ukusi ljudi (ili kako vec) toliko razliciti pa je jednima najbolji,najjaci,najtisi,najhladniji laptop a drugima zvuci kao usisivac kada se optereti i hardver mu i nije neki?

ili se tu radi o tome da neko(novinari + prodavci) namerno sa preterivanjem hvali/kritikuje ovaj laptop kako bi se sto bolje prodavao ili se ne bi prodavao?

ili da li je moguce da se u okviru jedne serije asusovih laptopova svaki primerak toliko razlikuje,pa je npr jedan G750J najtisi laptop na svetu,a drugi G750J primerak bucan kao ususivac kada se optereti?

mislim,sve mi je to totalno suludo posto ti laptopovi kostaju jako puno para,tj trabalo bi da su kvalitetni u skladu sa cenom koju imaju..........(ili je potpuno i opusteno moguce da jedan laptop od 2000 eura ima istih problema sa mrtvim pixelima kao i onaj laptop od 300 eura)?

Druze, to su dve osobe, to bas i ne cini trend, relevantnu statistiku kako god. Drugo, i to su anegdotski dokazi a ne nesto u sta ti mozes licno da se uveris - moras da imas krajnju rezervu. Pomisli samo kakvih sve ima ljudi i pomisli koliko ljudi mogu da budu neobjektivni. Drugar neke nepoznate osobe je nasao dlaku u ekranu. Ok, moguce. Vidi ovog drugog: Osrednja konfiguracija (top mobile quad core haswell), graficka nikakva (780M), Rama malo (8GB)? :))) Mislim smesno... Pa jel mu nakon toga treba verovati da je laptop bucan?

Ako je Filip, koji apsolutno nije paljevina po pitanju laptopova, a pri tome ih je na stotine preturio preko glave, napisao nedvosmisleno IKADA, ja mu apsolutno verujem

Znam koliko on voli da pronadje dlaku u jajetu svemu i svacemu...

Imam g750 sa 780m grafikom i sve receno u testu je tako_Ovo mi je treci Asus rog laptop i najtisi je do sada.

Samo napred ako ti treba desktop replacement. I po ostalim sajtovima koje cenim je dobio bas dobre ocene i preporuke. Ranije sam voleo toshiba qosmio, ali od kada su poceli da ih unazadjuju (pregrevanje, izbacili subwoofer, ocajan trackpad tj dugmici na istom) moje preporuke idu asusu!!!

Evo par testova da pregledas, ali mislim da neces pogresiti sa istim...inace model sa 770 kom je slabiji prilicno od gtx780 ali se i manje greje. Zamenis jedan hdd sa ssd-om i bog da te vidi ;)

http://www.trustedreviews.com/asus-g750jx-gaming-laptop_Laptop_review

http://www.notebookcheck.net/Preview-Asus-G750JX-Notebook.93319.0.html

Poslednja izmena:
Pretrazi negde ima post od recimo decembra prosle godine komentarisali smo G75

Imam g750 sa 780m grafikom i sve receno u testu je tako_Ovo mi je treci Asus rog laptop i najtisi je do sada.

pa da li si primetio na laptopu bilo kakvu manu ili nesto sto ti se ne svidja?.....da li sve igrice rade bez problema sa high i ultra detaljima kao sto tvrde u testovima?

..inace model sa 770 kom je slabiji prilicno od gtx780 ali se i manje greje. Zamenis jedan hdd sa ssd-om i bog da te vidi ;)

da,bas sam juce kopao po netu i iznenadio sam se kada sam video da je GTX770M toliko slabija od GTX780M....tako da sam odlucio ako bih davao tolike pare dacu jos 100 i kusur eura i da uzmem model sa 780 grafikom,tj ovaj

http://itsvet.com/proizvod/asus-g75...-led-fullhd-freedos/comp_comp_laptop/20/11998

btw,da li neko zna neki sajt gde se mogu porediti mobile graficke gartice sa diskretnim graf karticama (tj one kartice koje idu u laptopove i one koje idu u desktopove).....da vidim otprilike sa kojom desktop grafikom moze da se meri ovaj GTX780M....

inace,ja sam zamislio da kada sam kod kuce,laptop bih koristio sa dva monitora,tj povezao bih sa njim moj Dell U2412M sto bi mi bio glavni monitor(na kojem npr igram igre,filmovi,itd,itd) jer je dosta veci(i bolji),a laptop monitor pomocni......tj,kod kuce bi mi laptop sluzio kao "kuciste"(CPU,GPU,HDD,itd) i njegov monitor ponekada kao pomocni,a Dell U2412M bi mi bio osnovni monitor...

a kada negde idem(ne na par sati,nego npr na par dana ili nedelja) onda bih G750J koristio kao laptop u pravom smislu reci(uglavnom na punjacu)......nije mi problem da ga nosim sa sobom u torbi

da li bi G750J ovako mogao da funkcionise?.....tj kada se prikljuci na njega Dell monitor (sa rezolucijom 1920x1200) koji bi bio "glavni" a laptop ekran (1920x1080) "pomocni",ne bi bilo nikakvih problema?

(nikada do sada nisam imao laptop,pa nemam bas iskustva sa svim tim kombinacijama i podesavanjima)

Poslednja izmena:
au,kada sam procitao ovaj zvanicni ROG asusov forum

http://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?157-G750-Series-Notebooks&order=desc

ohladio sam se momentalno u vezi ovog laptopa......po mnogobrojnim komentarima(uglavnom od ljudi sa ZAPADA) ispada da su retki srecnici kojima APSOLUTNO SVE sa laptopom radi kako treba....(?!)...jedan od najizrazenijih problema je sa ekranom

http://rog.asus.com/forum/showthrea...rey-shades-do-you-see-it-too&country=&status=

ovde isto,po novinarima sve super,a pazite onaj komentar....(?!)

http://www.notebookcheck.net/Review-Update-Asus-G750JH-T4080H-Notebook.102271.0.html

"Sending mine straight back; I can't believe ASUS would charge so much for this total pile. I loved my G73SW, it was the epitome of great design. The G750JH is so full of bells and whistles, that it's forgotten to be 'good'.The screen is terrible, vertical lines between pixels make it unusable for photo/video editing. The on-board speakers are...well, I'd rather not try and remember what they sounded like to be honest. The amp on the headphone socket provides intolerable levels of noise - I literally could not watch movies/play games comfortably for that reason alone. The SSD cannot be upgraded/changed - um, excuse me?! The mouse buttons have way too much travel, making clicking a genuine chore. The bundled drivers/software are severely limited options-wise. It doesn't run that quiet; and, judging from comment #2 below, that just gets worse.Last but not least, the Assassin's Creed 4 branding under the arrow keys. This basically indicates just how seriously ASUS takes it clientele nowadays. I can't believe I landed £1800 on a machine that doesn't do even the simplest things right, and is upstaged in the above regards by a crappy £400 Acer."

ispada da su ovim laptopom najzadovoljniji novinari koji ga testiraju...(?!).....a i interesantno,na onom ROG forumu ljudi(koji poticu iz daleko bogatijih zemlja od Srbije) se nonstop pitaju kako to da laptop ove cenovne kategorije moze da ima toliko raznoraznih mana,gluposti i stvari koje ne rade kako bi trebalo,tj kako jedan ASUS sebi to moze da dopusti?

pa da li si primetio na laptopu bilo kakvu manu ili nesto sto ti se ne svidja?.....da li sve igrice rade bez problema sa high i ultra detaljima kao sto tvrde u testovima?

Pa do sada su radile sve na max detaljima,bez forsiranja nekog aa ili nekih ultra podesavanja.Hm sto se tice nedostataka meni na primer tastatura nije odgovarala uopste,i mozda je mogao displej biti za nijansu kvalitetniji,ali opet,to je vise subjektivno.Nekome su te stvari super.I ne svidja mi se raspored konektora,ali opet sve subjektivno:)Nikada mi se nije dopadalo ma ROG laptopovima power plug mesto.

Po specifikacijama svi Asus laptopovi iz ROG serije su zaista vrhunski.

Medjutim, ono sto je takodje istina je da njihov kvalitet izrade NIJE u skladu i sa vrhunskom prodajnom cenom.
Logicno bi bilo da idu BAR sa 36 mes garancije, ali nije tako. Garancija im je samo 24 mes.

Ocigledno ide se na gaming populaciju gde je i suma od 1500-2000e za laptop previsoka.
Npr. modeli iz HP Elitebook serije sa slicnom specifikacijom u odnosu na Asus modele su 2.5 x skuplji.
Sigurno da postoji razlog.

To su biznis racunari, veoma robusne gradje koji imaju mnogo vecu autonomiju.

Evo I ja da se malo umesam :) uzeo pre par dana, sve radi perfektno I bez greske :) izgleda da ovde par ljudi nije bas dobro upoznato sa ovim lap topom, verovatno ga nikada nisu ni dotakli a kamoli koristili te tako I zbore :) ali dobro, sve u svemu, GTA 4 MAX - 50 - 80 FPS. Battlefield 3 MAX - 50 - 90 fps, Battlefield 4 MAX 40 - 60 fps, Call Of Duty Ghost MAX- 45 - 55 fps, Assasins Creed 4 MAX - 50 fps, znaci jednostavno rastura. Temperature proc idu do max 70 C, grafike takodje do 70, ni u jednom trenutku se ne oseti nikakva topline na lap topu ili bilo sta drugo. Hehhe, hladan kao spricer, izrada I kvalitet vrhunska ;) Ja ubacio OCZ Vector, dize system za 4 sekunde :) I tako, vredi svaki dinar :) pOzdrav

Evo i ja da prokomentarišem G750. U pitanju je JX verzija. -Srednje cenovni model. oko 1500€. Ima u sebi 8 GB RAMa, nVidia Geforce GTX770M 3GB, 1TB, DVD, GigaLAN, WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, D-sub out, HDMI out, RJ-45, USB3.0 x4, čitač kartica, HD kamera.

Dobre strane:
Tišina rada, Performanse, hladno kućište pod najvećim opterećenjem, 2xhard disk slot, sjajan zvuk, nadogradnja memorije, nadogradnja grafičke, Tastatura sa pozadinskim osvetljenjem. Dobar monitor sa dobrim pozadisnkim osvetljenjem, dobro trajanje baterije (4sata internet, 2 sata gaming).

Ocene:
FPS naveo je već "SAVA FORD" kao i sve ostalo i u pravu je.

Loše strane:
kamera, težina, veličina nije 17,3 nego skoro 18", ranac na našem tržištu ne postoji.

Praktično:
Kupljen, instaliran XP, zatim instaliran dual Windows 7 na drugoj particiji. Kako nije bilo kvalitetnih drajvera za win 7, a kamoli za xp Ubačen SSD i instaliran win 8.1. Pokazalo se kao pun pogodak. Brže radi i tiši je. Praktično toliko tih da kada ne radite ništa ili samo surfujete, ako neko dođe sa zadnje strane i pitate ga da li je računar uključen, neće moći sa sigurnošću da da odgovor.

Ciljno tžište:
Ljudi koji cene performanse i vole gaming i imaju para za to. Koji žele da gaming iskustvo prebace sa svojih Desktop mašina na viši nivo. Ljudi koji će se nekad ili da ne kažem nikad, prebacivati sa jedne lokacije na drugu, a mrzi ih da nose Desktop, ili im ne treba kućni monitor. Na primer meni je ok da spakujem u neki ranac i odnesem kod druga 100 metara, ali ne i dalje, jer skoro 4.5 Kg nije lagano + punjač.

Čitao sam na forumima i o njihovim manama. Dakle dlaka, bubica u monitoru se desi. Ali to se vidi i otkloni se. nije bilo drugih većih problema. Lično sam jako zadovoljan i preporučujem ga.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kod distributera ima ASUS Nomad ROG ranac. Verujem da se moze naci retailer koji ce ga kupiti i ponuditi trzistu, narocito na upit kupca.

Nažalost neće. :(
Imao sam priliku da razgovaram što preko menadžera uživo, što preko zaposlenih putem maila koji su "distributeri" ASUS-a, međutim na kraju je odgovor uvek isti, a to je da nema dovoljno zainteresovanosti da se naručivanje takve robe uradi jer se "ne isplati".

Iz ovog razloga sam naručio preko internet prodavnice jedan ranac koji je stigao, ali osim cene, nije bio zadovoljavajućeg kvaliteta, a ni veličine.

Poslednja izmena:
Hvala puno na brzom odgovoru, verovatno ste mi rešili problem. Javljam se povratno kad realizujem nešto.
Veliki pozdrav!

Cak i jeftinija desktop varijanta za igranje je bolja kupovina od preskupog Asus G750J.

Svaka roba ima svoga kupca ! Malo je glup komentar a i poredjenje desktop-a i laptop-a ...

Nazad
Vrh Dno